محمدامین: سلام.معمولا ایمیل دوم چند ماه بعد از ایمیل اول میاد؟
ثنا: میگن اونجا کاری نداره یه نصف روز کار میبره،فقط میگن تاریخ داره به خاطره این من نمیدونم کی بگم بزنن چون ایشالا واسه من اگه اوکی بشه می خوام 3 ماه بعد بندازم خروجمو
حسین: عرض کردم دعوت نامه غبررسمی باید ارایه بدید, نیاز به دعوت نامه رسمی نیست.
ثنا: ممنون از راهنماییتون
نورا: با سلام و احترام
با داشتن مدرک فوق دیپلم و تجربه کاری ۱۰ ساله و مدارک فنی حرفه ای مدرک در IHK معادل سازی شده
و رشته هم در لیست سفید هست
با داشتن قرارداد امکان اینکه ویزا صادر بشه هست؟
مدرک زبان الزامی نیست؟
(سطح زبان در حد ب۱ هست و مکاتبات کارفرما در خصوص اینکه سطح زبان خوب است وجود دارد)
سبحان: 17a رو مطالعه کنین
نورا: ممنونم
ولی 17a جستجوی کار برای تکنسین ها و نیروهای فنی و پزشکی و پیراپزشکی است
من قرارداد دارم.
ویزای 17a
در صورتیست که مدرک کامل معادل سازی نشده باشه و نیاز به دوره تکمیلی باشه
و برای دوره تکمیلی و جستجوی کار بخوان اقدام کنند.
سبحان: به نظر من شما با پیوست مدارکتون به سفارت ایمیل بزنین
ریحانه: اگر موافقت اداره کار رو دارین ، درخواست وقت فوری از سفارت کن
نفس: دوستان برای ویزای جاب سیکر کدوم گزینه رو باید انتخاب کنیم?
Schengen visa
Long term visa (work permit, family reunion, van der elst, students,…)
Working holiday visas
پارسا: قطعا long term که برای درخواست ویزاهای بیش از ۹۰ روز هست
نفس: خیلی ممنونم
بارانا: سلام. دیرترین زمانی که در فرم درخواست به عنوان زمان پیشنهادی باید بنویسیم چه زمانی میتونه باشه؟
زینب: سلام من یه آدرس ایمیل از سفارت لازم دارم که به اون اگه پیام بدی پاسخ میدن
سامیار: سلام دوستان ، پرداخت زاب رو از طریق پرداخت یونی اسیست انجام دادم و تایید هم شد ، الان برای زاب فیش واریزی باید بفرستم و یا اینکه خود زاب ایمیل واریزی میده ؟ البته رسید پرداخت یونی اسیست فارسی هست
محمدیاسین: سلام
ایمیل اول : 6 October 2018
ایمیل دوم : 2019 September 29
بدون تعیین وقت مصاحبه
آوینا: لينك براي تاييد داره، حتما ترجمه و روي گزينه تاييد ( با دقت) كليك كنين
محمدیاسین: بله انجام شد با این سیستم جدید تاریخ مصاحبه چند روز دیگه میشه؟
آوینا: از تاريخ ايميل اول حدود ١٤ ماه
محمدیاسین: سپاس
محمدیاسین: من هنوز برای زاب اقدام نکردم تا اون روز میشه تایید گرفت؟
محمدیاسین: البته من دانشگاه پیام نور بودم و H+ هست
تجربه ویزا موفق
تجربه قرارداد کاری
تجربه مصاحبه کاری
بخش اول
من 33 سال سن دارم و رشته لیسانسم مهندسی مکانیک حرارت و سیالات از دانشگاه گیلان بوده. لازمه این نکته رو هم بگم که دسته بندی مهندسی مکانیک در آلمان متفاوت از ایران هست و میشه گفت چیزی با اسم مهندسی مکانیک سیالات در این کشور وجود نداره و به جاش از عبارت سیستمهای انرژی استفاده میشه.
بعد از فارغ التحصیلی چند سال در صنعت از جمله پالایشگاه تهران و یک کارخونه در رشت به عنوان مهندس راه اندازی و مدیرفنی کار کردم. بعد از چند سال کار تصمیم گرفتم که درسمو در آلمان ادامه بدم و بدین منظور از رشته تبدیل و مدیریت انرژی از یکی از هخشوله های آلمان پذیرش گرفتم. هخشوله در واقع دانشگاه علمی کاربردی در آلمان هست و ترجمه انگلیسیش میشه:
University of Applied Sciences
و البته برخلاف تصور ایرانیها برای خود آلمانیها کاملا معتبر هست. در ادامه متوجه میشید چرا.
رشته تحصیلی بنده به زبان انگلیسی تدریس میشد و البته با رشته تبدیل انرژی در ایران فرق داشت و تمرکز روی مسائل کاربردی (نه عملی) بود، مثلا سیستمهای خورشیدی، نیروگاهی، سرمایشی، قدرت، بادی، هیدرو، باتری… در پایان تونستم این مقطع تحصیلی رو با معدل خیلی خوب 1,3 به پایان برسونم. در حین تحصیل هم 6 ماه اینترنشیپ در موسسه فرانهوفر که بزرگترین موسسه تحقیقاتی اروپاست رو پشت سر گذاشتم. همینطور 15 ماه در زمینه مدلسازی باتریهای لیتیومی در تیم باتری یکی از استادام که از نظر علمی خیلی برجسته بود کار کردم. 6 ماه از این 15 ماه صرف انجام و نوشتن پایان نامم شد البته که با حقوق هم همراه بود. می تونم بگم که در پنج ترم تحصیل هم از نظر اکادمیک و هم از نظر کاری، تجربه خوبی جمع کسب بودم.
از اونجایی که من زبان انگلیسیم خیلی خوب بود و آیلتس 8.5 داشتم، با این زبان هیچی مشکلی نداشتم ولی وقتی به آلمان اومدم سطح زبان آلمانیم A2 بود و البته نمی تونستم زیاد حرف بزنم. در حین سه سال هم زیاد آلمانی یاد نگرفتم چون همه جا با انگلیسی مشکل رفع میشد و کلیه درسها به آلمانی بود. ولی در نهایت در خود دانشگاه کورس ب2 رو پاس کردم، اونم فقط با 7 8 جلسه کلاس رفتن. ولی خب طبیعتا توی سه سال خیلی پیشرفت کرده بودم و زبانم قوی شده بود. تمام مصاحبه هایی که رفتم هم به جز یکی به آلمانی بود. در واقع بازار کار رشته های مربوط به مهندیی مکانیک و انرژی اکثرا به آلمانی نیاز داره در نتیجه بهتره که زبانتون رو حداقل در حد ب2 خوب بالا ببرید. در غیراینصورت نمیشه شانس زیادی براتون متصور شد. خوشبختانه من در مصاحبه هام تونستم خوب عمل کنم و از نظر زبانی به مشکل خاصی برنخوردم. معمولا هم آخرش پرسیدم ازشون که نظرشون در باب زبان من چی بوده که گفتن در حد خوبی بوده و مشکلی در ارتباط وجود نداشته. و البته براشون جالب بود که با توجه به اینکه تحصیلم به انگلیسی بوده، بعد از 3 سال به این خوبی آلمانی حرف می زنم.
خب در باب سابقه تحصیلیم، کاریم و زبانیم بهتون گفتم. بریم سراغ اصل مطلب، جستجوی کار.
کسانی که در آلمان فارغ التحصیل میشن 18 ماه وقت دارند دنبال کار بگردند. در صورت پیدا کردن کار مرتبط و بسته به میزان حقوق و نظر اداره کار، می تونن بعدش اقامت کاری یا بلوکارت بگیرن.
البته جدای بحث زمان و میزان آشنایی با کشور آلمان و نداشتن مشکلات اداری، مراحل جستجوی کار برای همه افراد یکیه، چه از ایران بیان چه در آلمان فارغ التحصیل شده باشند.
من بعد از فارغ التحصیلی دو ماه استراحت کردم! شاید به نظرتون مسخره باشه ولی خب بهش نیاز داشتم. به نظرم مهمه که وقتی یک کاری رو شروع می کنید با آمادگی ذهنی کامل واردش بشین. در نتیجه ممکنه به نظر شما من دو ماه رو هدر داده باشم ولی از دید خودم این دو ماه استراحت یک نوع سرمایه گذاری منطقی برای ماههای بعدش بود.
کار بعدی ای که کردم این بود که از شهر دوران دانشجوییم که در جنوب آلمان بود اومدم به بخوم که یک شهر مرکزی تر هست و میشه ازش به نقاط مختلف آلمان راحتتر دسترسی داشت.
دیگه اینکه تمرکزم رو گذاشتم روی همه شهرهای آلمان. یعنی برعکس خیلیا که فکر می کنن اگه جایی رو به عنوان محل اقامت اولیه انتخاب میکنن، پس باید همونجا هم کار پیدا کنن، من کل آلمان رو هدف خودم قرار دادم نه فقط بخوم و شهرهای اطرافش رو!
در مرحله بعد شروع کردم به جستجوی شغل در سایتهای کاریابی ای که باهاشون آشنا دارین. قبل از اپلای کردن پیش نیازهاشون رو خوندم تا ببینم چه کار باید بکنم. در واقع من فکر می کنم هدفگذاری درست اولین گام برای یافتن شغل هست. انتخاب محل زندگی، داشتن اطلاعات کامل از زمینه کاری و نیازهاش و در نهایت منسجم و دقیق عمل کردن با تلاش روزانه برای رفع اون نیازها گامهای اساسی در فرآیند یافتن شغل هستند.
تجربه قرارداد کاری
بخش دوم
بعد از اینکه کمی سایتهای کاریابی رو خوندم، شروع نکردم پشت هم اپلای کردن! رفتم دنبال تهیه کردن پیش نیازها. چند هفته وقت گذاشتم که رزومه تهیه کنم برای خودم، هم به آلمانی و هم به انگلیسی. برای این کار به تمام جوانبش دقت کردم، حتی اشتباهات تایپی! سعی کردم رزومم هم کامل باشه هم بیست صفحه نشه و البته فرمت خوبی داشته باشه و در نگاه اول خواننده رو جذب کنه. توی این مسیر از توصیه های امیر عزیز و صالح عزیز هم به کرات استفاده کردم. البته مثل بعضیا با سوالهای بیخود کچلشون نکردم. قبل از هر چیز صدها نمونه رزومه رو نگاه کردم و نکاتی که در سایتها برای نوشتن رزومه ذکر شده رو خوندم و نکته برداری کردم. بعد سعی کردم رزومه رو مطابق اون استاندارها بنویسم. در نهایت رزومه رو با دوستان عزیز و همینطور دوستان آلمانیم چک کردم و ازشون نظر خواستم. بعد از اینکه این افراد لطف کردن و نظراتشون رو که گاها خیلی ریز و تخصصی بود بهم گفتن، من هم سعی کردم این نکات رو با دقت تمام اجرا کنم. برخلاف خیلیا که از بیست تا چیزی که بهشون میگن فقط یکی رو انجام میدن، اونم به میل خودشون! بعد از اعمال تغییرات، باز هم نظر دوستان رو پرسیدم تا اینکه رزومه تکمیل شد. البته در پایان اولین مصاحبه ها هم از افراد مصاحبه کننده می پرسیدم که نظرشون در باب رزومه من چی بوده و اگه نکته ای می گفتن اعمال می کردم. دقیقا عین همین کارها، یعنی مطالعه و نمونه خوندن و تصحیح رو برای نوشتن کاورلتر (انگیزه نامه) هم انجام دادم و گاها روی یک جمله چند ساعت وقت گذاشتم و البته از صالح عزیز مشورت گرفتم که ایشون هم با نهایت حوصله جوابمو داد و من هم سعی کردم با دقت ناامیدش نکنم. در نهایت دو تا رزومه خوب و چند قالب کاورلتر بسته به هدفم نوشتم که بعدش مجبور نشم هر کاورلتر رو از صفر شروع کنم.
هدفم رو هم روی پیدا کردن کار یا دکترا گذاشتم. توی اون دو ماه استراحتم. داشتم به این فکر می کردم که هدفم چی باید باشه. برعکس خیلیا که تا میشنون میشه برای جستجوی کار در آلمان میشه اقدام کرد لباس می پوشن میگن بریم آلمان، من دو ماه وقت گذاشتم تا ببینم چی می خوام و چی نمی خوام. چون ندونستن هدف در این مسیر فقط یک نتیجه داره، شکست!
خلاصه بعد از تعیین هدف و اماده کردن مدارک لازم مثل رزومه و کاورلتر، شروع کردم به جستجوی شغل، اپلای کردن و البته زبان خوندن. برای شغل هم فقط به سایتهای کاریابی اکتفا نکردم. اگه دوستانم شرکتی رو میشناختن هم ازشون استفاده می کردم و گاها با گوگل کردن شرکتهای مرتبط رو پیدا می کردم و مستقیم برای شرکت اپلیکیشن می فرستادم، با اینکه حتی آگهی شغلی توی هیچ سایتی نذاشته بودن. هر روز هم چند ساعت آلمانی خوندم تا برای مصاحبه های احتمالی آماده شم. در کنارش به صورت خیلی گزینشی اپلای کردم. یعنی اینطور نبود که هر جا شغلی مرتبط با رشتمو دیدم براش اپلای کنم. اولا اینکه چون دامنه رشته من خیلی گسترده بود، مجبور بودم فقط روی چند شاخش تمرکز کنم. بعد نیازمندیهای رشته و توصیفش رو دقیق می خوندم. تنها زمانی شروع به کار می کردم که مطمئن میشدم اون رشته با شخصیت و شرایط من جوره. بعدش در صورت نیاز رزوممو کمی برای تناسب با اون رشته تغییر میدادم. مثلا ممکن بود یه کلمه مورد استفاده برای یه عنوان شغلی رو تغییر بدم یا کاورلتر رو متناسب باهاش تنظیم کنم یا حتی اگه نیازه از نو بنویسیم. خلاصه اینکه تهداد اپلای هام در نهایت به 30 هم نرسید. و تقریبا برای یک سومش دعوت به مصاحبه شدم. خب طبیعتا بعضی از مصاحبه ها بهتر بودن و بعضیها بدتر ولی من سعی می کردم از هر مصاحبه یاد بگیرم و توی مصاحبه بعدی بهتر عمل کنم. نحوه لباس پوشیدن، نحوه جواب دادن و خود جواب، ارتباط به مصاحبه کنندگان، تسلط به رزومه و آمادگی برای سوالات احتمالی و خیلی موارد ریز دیگه چیزهایی بودند که هر دفعه روشون کار کردم تا بهتر بشن.
تجربه قرارداد کاری
بخش سوم
بعد از ده مصاحبه و فقط بعد از 2 ماه، من موفق شدم یک قرارداد کاری برای دکترا از یک موسسه معتبر و یک قرارداد کاری برای مهندس تست باتری از یک شرکت خیلی جالب دریافت کنم. برای دکترا حدود دو ساعت مصاحبه به آلمانی داشتم که علاوه بر سوال و جواب ازم خواستن که پایان ناممو براشون ارائه کنم. بعد از چهار پنج روز هم بهم زنگ زدن گفتن منو پذیرفتن. اینم بگم این تنها مصاحبه دکترام بود. برای کار هم اول ایمیل زدم بهشون و گفتم به کار در این شرکت علاقمند هستم. در جواب اونها بهم ایمیل زدند و پنج سوال پرسیدند و خواستند که با همون ایمیل بهشون جواب بدم. اینکه اهدافم چیه و چرا این شرکت رو انتخاب کردم و امثالهم. چند روز بعد از اینکه جواب دادم گفتند می خوان باهام مصاحبه تلفنی داشته باشن و توی مصاحبه تلفنی سوالاتی جنرال در باب رزومم و جوابهام به اون پنج سوال پرسیدن، به آلمانی البته. بعدش گفتند دو هفته بعد خبر میدن. ولی هفته بعدش زنگ زدن و به مصاحبه حضوری دعوتم کردن. اونجا هم یه سری سوال پرسیدن و محیط کار رو بهم نشون دادن. بعد ازم خواستند که نظرمو با ایمیل بهشون بگم. منم نظرم رو خیلی کامل و مثبت گفتم بهشون و اونها گفتند که با من اوکی هستند و می خوان که برم به مرحله بعد که مرحله نهایی بوده. تو این مرحله من از 8 صبح تا 4.30 بعد از ظهر توی این شرکت بودم. هر یک ساعت رو با یک نفر گذروندم و اونها در باب کارشون بهم گفتند و از من سوال می پرسیدن و من هم جواب میدادم. حتی توی یک جلسه هم شرکت کردم تا با روند کاریشون آشنا بشم. در پایان روز هم بهم فیدبک دادن که همه مثبت بود. در باب زبان هم گفتند که خوبه، هرچند بعضا سوء تفاهمهایی میشه ولی مشکلی نیست و به مرور زمان درست میشه. البته این رو هم بگم که من هم در طی همه مصاحبه های بالا سعی کردم صادق باشن و خودمو مشتاق به یادگیری نشون بدم. برای اینکار مثلا سعی می کردم سوالات خوبی بپرسم یا به دقت گوش میدادم که چی میگن و نشون میدادم که متوجه حرفاشون هستم و بهش اهمیت میدم. روز بعد از این مصاحبه هم بهشون یه ایمیل زدم و علاقمندیم رو با ذکر دلیل دوباره ذکر کردم و البته این بار مشروح تر و با دلایل واضح تر. اونها هم روز بعدش بهم اوکی دادن و گفتن که برم برای نوشتن قرارداد.
حالا من باید تصمیم بگیرم که موقعیت کاری رو بپذیرم یا دکترا رو. حقوق کار بیشتر از دکتراست و 42000 یورو در ساله و شرکتش هم خیلی خوب و راحته واقعا. از اون طرف دکترا هم از یه موسسه خیلی معتبره و می تونه پر از تجربه های خوب و چیزهای جدید برای یادگیری باشه. از اونجایی که از دید من پول همه چیز نیست، تصمیم اول من در این مقطع از زندیگم با دکتراست. البته هر کسی نگرش خودش رو داره ولی از اونجایی که جامعه ما همه چیز رو در پول میبینه شاید بد نباشه که بگم آلمانیها زیاد شبیه ما نیستند و اینجا پول همونقدری اهمیت داره که چیزهای ضروری دیگه برای زندگی اهمیت دارند. من با توجه به اینکه حقوق دکترا برای یک زندگی معمولی کافی هست، و اهداف مهمتری از پولدار شدن تو زندگی دارم فکر می کنم این برام گزینه بهتریه.
این تجربه من بود از 2.5 ماه جستجوی کار در آلمان به عنوان یک فارغ التحصیل این کشور. بخشی از تجربیاتم مسلما به درد کسانی که از ایران میان هم می خوره.
تجربه قرارداد کاری
بخش چهارم
در این مرحله می خوام نظرمو در باب پروسه کاریابی بگم.
به کرات میبینم که خیلیا تا وقتی یکی میاد میگه من ریجکت شدم یا کار پیدا کردم شروع می کنن ازش سوال ریز پرسیدن. مثلا رشته شما چی بود، سطح زبان شما چی بود، کدوم شهر بودین…
دوست من، این اطلاعات به شما کمکی نمی کنه. پروسه کاریابی برای هر کسی منحصر به فرد هست. شما باید استراتژی خودتو داشته باشی. دونستن سطح زبان یکی دیگه برای شما فرقی ایجاد نمی کنه. شما باید زبانت خوب باشه. حتی اگه یکی با A1 کار پیدا کنه، دلیل نمیشه که شما هم بتونی پیدا کنی. اگه یکی با فلان رشته کار پیدا نکرده دلیل نمیشه با اون رشته نمیشه کار پیدا کرد…
درسته که خوندن تجارب موفق یا ناموفق دیگران خیلی مفیده، ولی این نوع اطلاعات لزوما کمکی به شما نمی کنه چون اطلاعات پراکنده هستند. مثلا یکی بود که اینجوری بود و کار پیدا کرد یا یکی بود اونجوری بود ولی کار پیدا نکرد… هیچکدوم اینها باعث نمیشه که من بدونم چه مسیری رو باید طی کنم. شما باید مسیر خودتو پیدا کنی و پیدا کردن این مسیر نیازمند زمان، دقت، مطالعه زیاد است و هزینه هست.
برای پیدا کردن کار چند رکن اساسی وجود داره. قبل از هر چیز باید هدفتون رو تعیین کنین. یعنی اینکه اصلا واقعا می خواین برین آلمان کار کنین؟ یا یه چی شنیدین دنبالش راه افتادین؟ اگه واقعا هدفتون پیدا کردن کار در آلمانه، باید به ارکان رسیدن به این هدف دقت کنید.
یکی از این ارکان قطعا زبان هست که برای اکثر رشته ها آلمانیه. پس اگر رشتتون مثلا مکانیکه دونستن زبان آلمانی و حتی تخصصی آلمانی بسیار ضروریه و شانستون رو بالا می بره.
رکن بعدی سرمایه گذاری روی رزومه و انگیزه نامه هست. خیلی وقتها هست که شما ممکنه توانایی خوبی داشته باشید یا سطح زبانتون هم خوب باشه ولی چون نحوه نوشتن رزومه یا انگیزه نامه رو بلد نیستین، یا مثلا پروفایل لینکدینتون خوب طراحی نشده نمی تونین نظر کسی رو جلب کنین. به شخصه فکر می کنم زمان زیادی باید صرف این موضوع بشه که با اصول رزومه و انگیزه نامه نویسی آشنا بشین.
و در مرحله سوم داشتن تخصص مورد نیاز هست که اطلاع از این هم مگر با خوندن دقیق آگهی های شغلی به دست نمیاد. لازمه که حتی قبل از اینکه وقت بگیرید، شروع کنید به خوندن آگهی های شغلی مربوط به رشته مد نظرتون تا ببینین چه تخصصهایی توی آلمان مورد نیاز هست و به سمت یادگیری مهمترین هاشون یا اونهایی که فکر می کنن بهتون کمک می کنن گام بردارین.
خود فرآیند جستجو برای شغل خیلی پیچیده و زمانبر هست. اینکه شما از چه منابعی استفاده کنید و اصولا اون منابع رو چطور بخونید خیلی مهمه. علاوه بر این رشته ای مثل مکانیک رشته ای نیست که شغلهای مرتبط باهاش صرفا با اسم مکانیک ظاهر بشن. خیلی از عناوین شغلی در آلمان هستند که اصلا توی ایران تعریف نشدن ولی مهندسی مکانیک هم زیرشاخشون قرار می گیره. پس باید دامنه سرچتون رو در درجه اول هدفمند و دقیق و در درجه دوم گسترده کنید تا شانستون رو بالا ببرید.
هر وقت تونستین این مراحل رو خوب انجام بدید می تونید امیدوار باشید. در غیراینصورت، جز اینکه خیلی،خوش شانس باشید، فقط پولتون و وقتتون رو هدر دادید.
تجربه قرارداد کاری
بخش پنجم
در پایان توصیه و جمع بندی
1. مطالب سایت، کانال و گروه رو به دقت بخونید. کسی که حوصله نداره چند ساعت مطالعه کنه کار هم نمی تونه پیدا کنه. خیالتون جمع
2. چیزهایی که می خونین رو دقیق بخونین و دقیق هم بهش عمل کنین. کسی که نمی تونه دو تا نکته رو به دقت بخونه، کار هم نمی تونه پیدا کنه. باز هم خیالتون جمع
3. فقط زمانی سوال بپرسید که مطمئن هستید جایی جوابشو پیدا نکردین. در پرسیدن سوال هم دقت به خرج بدین. هر سوالی ارزش پرسیدن نداره و جوابش لزوما بهتون کمکی نمی کنه.
4. هدف منطقی داشته باشید و بدونید دنبال چی هستین. اینکه من می خوام هر جور شده از ایران برم هدف مناسبی برای کاریابی در آلمان نیست!
5. برای رسیدن به هدفتون برنامه ریزی کنید. مثلا اگه آلمانیتون ضعیفه قویش کنین. زبان خود به خود قوی نمیشه. کسی که دو روز مونده به مصاحبش نمی دونه چه مدارکی نیاز داره، نمی تونه توی آلمان شغل پیدا کنه
6. روی رزومه و کاورلتر کار کنید. اینترنتم که هست، پره از منابع رایگان و مفید. البته اگه فقط برای استفاده از تلگرام به کار نره! از عکس خوب برای رزومتون و پروفایل لینکدین تون استفاده کنید. جدای توضیح کامل سوابق کاری، تحصیلی و تواناییها تون، به علایق و تفریحاتتون هم اشاره کنین. کتاب، ورزش، و حتی علوم انسانی چیزهایی هستند که می تونن در بقیه نسبت به شما دید مثبتی ایجاد کنند. البته ممکنه در این باب سوال هم بپرسن، پس الکی چیزی ننویسین.
7. هدفمند سرچ و اپلای کنید نه فله ای. فله ای اپلای کردن معمولا نتیجه ای جز سوزوندن موقعیتها نداره. به هر موقعیت خوب فکر کنید و با داشته هاتون مقایسش کنید. اگه فکر می کنین بهتون میخوره براش اپلای کنید و اگه نمی خوره ولش کنین. مهم هم نیست چقدر جذابه.
8. وقتی تصمیم به اپلای برای یک شغل گرفتید، روش وقت بذارین، رزومه و کاورلترتون رو متناسب باهاش تغییر بدید. در باب اون کار و اون شرکت به دقت بخونید و تنها وقتی اپلای کنید که همه این مراحل رو دقیق رعایت کرده باشید.
9. قبل از مصاحبه خوب استراحت کنید تا آمادگی ذهنی داشته باشید. حتما دوش بگیرین تا سرحال شین. لباساتون و خودتون مرتب باشه. لباستون رو بسته به نوع شرکت انتخاب کنید. معمولا لباس نیمه رسمی خیلی جاها جواب میده ولی برای بعضی از شرکتها نیازه که کاملا رسمی باشید. سوالات رایج رو بخونید و به جوابشون فکر کنین. مثلا اینکه هدفتون برای 5 سال بعد چیه. رزومتون رو مرور کنین تا در حین مصاحبه گیر نکنین. شما باید به رزومتون تسلط داشته باشین. در حین مصاحبه به دقت به طرف گوش بدین و به شخص مصاحبه کننده این حس رو بدین که حواستون کاملا بهش هست. لبخند داشته باشید و تماس چشمی رو همیشه برقرار کنید. شما با اون فرد حرف می زنید نه در و دیوار. اگه توی مصاحبه چیزی خوب پیش نرفت، مثلا چیزی رو فراموش کردید و یا وقتی چیزی رو نمی. دونید، دچار استرس نشین. آرامش خودتون رو کنترل کنید و بخواین که سوال رو تکرار کنن. اگرم چیزی به ذهنتون نمی رسه می تونید همینو بگین. بعضی وقتا همین توانایی شما در مدیریت شرایط سخت چیزی هست که اونها انتظار دارند. به سوالات جواب متفرقه ندین. جواباتون خیلی بلند نباشه. مختصر و مفید و مرتبط با سوال. منطق رو در جوابهاتون فراموش نکنین. مثلا وقتی دلایلتون برای یک تصمیم رو میگین، دارین همزمان قدرت استدلال و تصمیم گیریتون رو به طرف نشون میدین. تو مصاحبه خودتون رو کنجکاو و مشتاق نشون بدین و سوالات خوب بپرسید. آخر مصاحبه بگین بهتون فیدبک بدن و به فیدبکها توجه کنین. همون میزانی که تخصص شما مهمه، شخصیت شما و توان درکتون از سوالات و قابلیت دادن جواب متناسب هم مهمه. اگرم گفتن سوالی دارید، سوال مسخره نپرسید. در همون حد فیدبک و اینکه کی جواب میدن خوب هست.
البته خیلیها اصلا این تجارب رو نمی خونن یا اگر می خونن بهش عمل نمی کنن. ولی خب این خودش دلیلیه بر این که چرا اکثر کسانی که به عنوان جاب سیکر میرن آلمان دست خالی بر می گردن.
با آرزوی موفقیت برای بقیه، امیدوارم که این مطالب براتون مفید باشه
تجربه مصاحبه سفارت
ايميل اول: 2 جون ٢٠١٨
ايميل دوم: 19 جون ٢٠١٩
وقت مصاحبه: 28 جولاي ٢٠١٩
رشته تحصيلي: كارشناسي مهندسی مکانیک – ماشین ابزار دانشگاه شهید رجایی لویزان
شغل فعلي: مدیر مهندسی یک شرکت قطعه سازی
سن: ٣٨ سال ، مرد ، متاهل با یک فرزند
سابقه كار كاملا مرتبط با رشته: 21 سال
تعداد مكاتبات كاري: 8 عدد
زبان آلماني: B1 ( البته برای تایلهای schreiben, Horen, Lesen)
زبان انگليسي: خوب بدون مدرك
– وقت سفارت من برای روز یکشنبه بود که دوشنبه هفته قبلش برای تاییدیه مدارک رفتم سفارت و اول کسایی که نقص مدرک داشتن رفتن تو بعد به ترتیب برای کسایی که فردا وقت مصاحبه داشتن و بعد روزهای بعد و آخرش هم نوبت به مارسید که هفته بعد یکشنبه وقت مصاحبه داشتیم. – روز مصاحبه من نیم ساعت قبل جلو سفارت بودم و پرینت وقت رو نشون دادم و رفتم داخل البته من چون پاسپورتم رو بعد از ثبت نام در سایت سفارت عوض کرده بودم هردو پاس جدید و قدیم رو با خودم بردم و مشکلی هم نبود. وقت من ساعت 10 صبح بود اما از اونجایی که نفرات قبلی ما دو تا زوج بودن که هرکدوم از زوج ها به دلیل عدم آماده بودن مدارکشون حدود یک ساعت و نیم وقت آفیسر رو گرفتن و باعث شد که نوبت من که ساعت 10 بود به ساعت 13 موکول بشه (دوستان خواهشاً مدارک رو از قبل آماده و مرتب کنن که اونجا مجبور نشن هم وقت بقیه رو بگیرن هم خودشون دچار استرس بشن و هم هزینه بیشتری پرداخت کنن). آفیسر من یک خانم جوان و مهربان بودن که با حوصله و دقت مدارک همه رو چک میکردن . خوشبختانه مدارک من مرتب و کامل بود و همه چی به سرعت انجام شد اما متاسفانه برای من کسری مدرک ZAB زد و به من یک مهلت چهارماه داد که مدرک رو تهیه کنم و براشون ارسال کنم (توضیح اینکه امروز از همه به جز یک نفر تاییدیه ZAB خواستن) پروسه مصاحبه خيلي سريع و راحت انجام شد، هم به انگليسي و هم به آلماني سوال پرسید . (سوال انگلیسی این بود که پلن خودت رو توضیح بده و سوال آلمانی این بود که چرا آلمان؟)
?تشكر ويژه از ادمين هاي محترم و اعضاي كمك رسان اين گروه
براي همه آرزوي موفقيت ميكنم ??
تجربه مصاحبه سفارت
تجربه گرفتن ویزا
ايميل اول: ٢٢ مي ٢٠١٨
ايميل دوم: ١٩ جون ٢٠١٩
وقت مصاحبه: ١٧ جولاي ٢٠١٩
ايميل سوم(تاييد درخواست): ٣١ جولاي ٢٠١٩
از همه ي دوستاني كه لطف ميكنن وقت ميذارن و كمك ميكنن ممنونم، بدون مطالب اين گروه حتما كارم خيلي سخت تر بود. انقدر مطالب گروه و سايت كامله كه چيزي به ذهنم نميرسه اضافه كنم فقط پيشنهاد ميكنم وقت بذاريد و كامل سایت رو بخونيد.
رشته تحصيلي: مهندسي نرم افزار با ۷ سال سابقه مرتبط که از دو شرکتی که کار کردم نامه گرفتم.
رشته و دانشگاهم تو آنابين بود.
انگيزه نامه رو با راهنماي گروه و نمونه هاي اينترنتي نوشتم و يه معلم آيلتس برام ويرايش كردن.
انگليسي در حد پيشرفته بدون مدرك.
آلماني اصلا بلد نيستم.
روز مصاحبه مداركم مرتب بود و فقط فارسي ازم پرسيد كدوم شهر؟ چقدر تمكن مالي داري؟ كار و رشتت چيه و اينكه از كجا انگليسي بلدي؟ كه گفتم كلاس رفتم و شركت قبليم بين المللي بود.
شهر رو اشتوتگارت انتخاب كردم چون تخصصم ++C هست و خواستم شهر صنعتی انتخاب کنم.
به انگیزه نامم مکاتباتم که شامل دو مصاحبه بود ضمیمه کردم و یه ریجکت که گفته بود چون آلمان نیستی نمیتونیم قبول کنیم. تو انگیزه نامم به این موارد اشاره کردم و اضافه کردم بعد از ورود به اشتوتگارت برنامم چیه.
بازم از همه ی مدیر های گروه و دوستانی که کمک میکنن ممنونم و براتون آرزوی موفقیت میکنم.
تجربه مصاحبه سفارت
ايميل اول ۶ جون ٢٠١٨
ايميل دوم ۲۰ جون ٢٠١٩
روز مصاحبه ۳۱ جولاي ٢٠١٩
ساعت مصاحبه من ۹ بود. نیم ساعت زودتر رسیدم و رفتم داخل، یه جورایی هرکی جلوی در بود و برگه داشت و در باز میشد میرفت داخل. مثلا وقتی من رفتم هنوز ساعت ۸ ای ها نتونسته بودن بیان داخل!
داخل تقريبا شلوغ بود و بیشتر افراد برای جاب سيكر بودند.
از دوتا باجه ٩ و ١٠ واسه جاب سيكر فقط باجه ۱۰ فعال بود.
افراد رو بر اساس ساعت صدا میزدن. ۵ نفر برای ساعت ۹ بودیم که خوشبختانه من رو نفر اول صدا زد.
نیم ساعت آفیسر برای استراحت رفت. حدود ساعت ۱۰ نوبت من شد و در طی این مدت مصاحبه های بقیه رو میدیدم، افرادی که منتظر بودن میگفتن حتی اگر آنابین داشته باشی بازم میگه باید زاب بیاری و تا جایی که من دیدم هم همینطور بود و یک نفر از آفیسر پرسید دلیلش رو و جوابش این بود که اگر توی آنابین جلوی رشتتون A4 زده باشه یعنی ارزشیابی کامل نیست و بازم باید بفرستید زاب( با این حال آنابین من رو قبول کرد).
مصاحبه من هم مثل بقیه افراد قبل از من به فارسی انجام شد. مدارکم کامل بود چند تا سوال در مورد رشته و شغل و شهر انتخابیم و سطح زبان پرسید. برای آنابین اول گفت که اسم رشتت درست نیست اما از روی ترجمه مدرکم بهش گفتم که درسته. اسم دانشگاهم رو تکرار کرد و ظاهرا میشناخت و دیگه برای آنابین گیر نداد.
در مورد نحوه ی کاریابی پرسید که گفتم پروفایلم رو تو linkedin , xing کامل کردم و چند جا اپلای کردم و هنوز جوابی نگرفتم، گفت میتونی پرینت صفحه پروفایلت و مکاتباتت رو برای ما بیاری؟ کی میتونی بیاری؟ گفتم میتونم اما جواب خاصی نگرفتم و فقط ایمیل اتومات شرکت ها برام اومده. گفت همون ها رو برامون پرینت بگیر و تا قبل ۱۲ بیار . انگشت نگاری انجام شد و قبض صندوق صادر شد. ساعت ۱۰:۳۰ اومدم بیرون و تا ۱۲ پرینت ها رو آماده کردم و براش بردم و داخل پروندم گذاشت.
سطح زبان آلماني B1 بدون مدرك
زبان انگليسي خوب بدون مدرك
سابقه كار مرتبط ۳ سال ( بیزینس آنالیز)
ریاضی محض با تاييديه آنابین
تمكن مالي۷۰۰۰ دلار + ۱۵۰۰ یورو
با آرزوي موفقيت براي همه دوستان
و تشكر ويژه از ادمين هاي محترم?
تجربه تایید مدارک
تاریخ ایمیل اول: 10/06/2018
تاریخ ایمیل دوم: 01/07/2019
تاریخ مصاحبه: 06/08/2019
تاریخ مراجعه برای تایید سفارت: پنجشنبه 01/08/2019
چند تا نکته به صورت خلاصه:
زمان شروع شروع تحویل گیری: ۷:۳۰
زمان پایان کار تحویل گیری مدارک: ۱۰
ترتیب تحویل گیری: نقص مدرکی ها، نزدیکترین روز و ساعت مصاحبه به روز جاری.
تا ساعت ۱۰ صبح بسته به تعداد افراد، مدارک مصاحبه شونده های روزهای بعد تحویل گرفته میشه.
در روز مراجعه ( پنجشنبه) من بعد از آمار گیری از تعداد افراد منتظر جلوی درب سفارت، مدارک مصاحبه شونده ها تا روز چهارشنبه تحویل شد و به مصاحبه شونده های پنجشنبه گفته شد که دوشنبه برای تأیید مدارک تشریف ببرند.
نقص مدرکی ها هر لحظه که تا قبل از ساعت ۱۰ میومدند بدون نوبت میرفتند برای تحویل مدرک.
تنها مدارکی که از من تحویل گرفتند: پرینت ایمیل دوم حاوی تاریخ مصاحبه، اصل شناسنامه، اصل ترجمه رسمی شناسنامه، اصل دانشنامه تحصیلی، اصل ترجمه رسمی دانشنامه. جالبه که حتی از من پاسپورت رو هم نخواستند.
بعد از تحویل مدارک و پرداخت هزینه اون، از شما خواسته میشه بین ساعت ۲:۳۰ تا ۳ بعدازظهر همان روز برای دریافت مدارک تایید شده تشریف ببرید.
تحویل دهی مدارک بر حسب وقت مصاحبه نیست و با اینکه کلا در نیم ساعت انجام میشه، اما با هرج و مرج همراهه. چون من این رو از قبل میدونستم، به پیشنهاد من یک لیست از افراد بر حسب زمانی که برای دریافت مدارک جلوی درب سفارت حاضر میشدند تهیه شد و برای دریافت مدارک طبق اون لیست عمل شده که همه افراد اونجا هم همکاری کردند و جلوی ازدحام و شلوغی گرفته شد.
امیدوارم تجربه من مفید بوده باشه.
تجربه گواهینامه
امروز گواهینامه المانیم رو گرفتم. واقعا عجیب بود برام
همین امروز آزمون عملی رو قبول شدم و همین امروز گواهینامه رو بهم دادند
از آلمانی ها بعید بود ?
حدود شش ماه پیش ثبت نام کردم و این وسطا شهرم رو عوض کردم
برای اینکه پروسه گواهینامه کنسل نشه تو شهر جدید به عنوان اپارتمان دوم ملده کردم و پروسه گواهینامه رو تو شهر قبلیم (فرانکفورت) پیش بردم
آزمون تئوری آزمایشی درون اموزشگاه رو دوبار با کتاب انگلیسی قوانین کشور انگلیس خوندم ولی خوب نبود و هر دو بار رد شدم. نهایتا اپ پیشنهادی اموزشگاه رو خریدم و رفتم ازمون تئوری توف، چون کل سوال ها رو نخونده بودم دفعه اول توف هم رد شدم ??
دفعه دوم کامل خوندم و توصیه میکنم کامل بخونید واقعا بعضی قوانین با ایران فرق اساسی دارند. دفعه دوم قبول شدم.
آزمون عملی هم در مرتبه اول که امروز بود قبول شدم.
فقط یه نکته سه جلسه با فارشوله عملی تمرین کردم
یک جلسه تعیین سطح بود. یک جلسه تمرین و یک جلسه دقیقا قبل ازمون برای گرم کردن ولی فارشوله از من امضای جلسات بیشتر رو گرفت. به نظرم یک لزومه تمرین قبل ازمون
بعد ازمون و قبولی یه برگه کارشناس توف داد که با اون رفتم Fuhrerscheinstelle
و گواهینامه ام رو گرفتم
گواهینامه ام از تاریخ ثبت نامم صادر شده بود به مدت ۱۵ سال و امروز گرفتم که حدود شش ماه ازش گذشته است.
راستی اصل گواهینامه ایرانیم رو هم گرفتند و گفته دوستان تو این زمینه درست بود. پرسیدم، افیسر گفت شما طبق قانون بیش از یک نوع گواهینامه B نمیتونید داشته باشید.
گواهینامه ایرانیم رو تو ایران ترجمه و تایید دادگستری و خارجه کردم. اینجا تایید کنسول. دادم به Fuhrerschein به همراه کمک های اولیه و تست چشم و عکس که ثبت نامم در شش ماه پیش انجام شد.
برای همه دوستانی که در بین راه پروسه گواهینامه هستند آرزوی موفقیت میکنم.
تجربه Xing
سلام به همه دوستان
راستش من تو این مدت تقریبا یک ماهی که اینجا هستم یه چیزهایی راجب پروفایل ها و وب سایت های مجازی متوجه شدم که گفتم ب اطلاعتون برسونم..
حقیقتا من تا به امروز هر پیامی که منجر به ادامه ارتباط در قالب صحبت تلفنی و یا بعدش مصاحبه حضوری برام پیش اومده از طریق پروفایل xing بود.
حتی وقتی رفتم پیش یکی از دوستان آلمانی برای مشورت، اولین چیزی که ازم خواست همین پروفایل بود.
به نظر من تو آلمان این xing خیلی پر طرفدار تر از linkedin، indeed، glassdoor , و بقیه هست.
حداقل اگر برترین نباشه، یکی از مواردی هست که بسیار تاثیر گذار هست..
باز اگر بخوام ارومتر به این قضیه نگاه کنم ، میتونم بگم حداقل برای من بسیار تاثیر گذار بوده تا به حال.
به نظر من افرادی که تو ایران هستن و یا اینجا تازگی اومدن سریعا به این پروفایل خودشون یک سر و سامونی بدن.
مرحله بعدی چی هست ..
اینه که شما وقتی راجع به شخصی یا عنوانی سرچ میکنید، ازونجایی که این وبسایت مثل سایر وب سایت ها منبع درامد هست، پس یه افراد محدودی رو میاره تو لیست اولیه و بعد اون دیگه نوشته برای افرادی که پول پرداخت کرده اند یا عضو پریمیوم هستند قابل رویت هست ..
خوب دو راه داره ، یکی اینکه شما اشتراک بخری که خیلی کار رو راحت میکنه ، یکی دیگه اینکه از قبل از سفر به المان اروم اروم افراد رو به کانتکت هات اضافه کنی ..
خوب حالا چه افرادی را باید اضافه کنیم ..
باز اگه نظر من رو بخواهید .. فقط و فقط برید سراغ head recruitment ها
و HR یا همون human resource ها
خوب شما وقتی یک بار این کلمات رو سرچ کنی، وب سایت برات فیلتر میکنه و یک سری افراد رو میاره …
اما این افراد در تمامی گرایش ها هستن و در تمامی شهر ها
اما اگر مثلا اسم شهرتون رو جلوی این کلمات اضافه کنید خوب دقیق تر میشه فیلترش
یا اگر زمینه شغلیتون رو اضافه کنید خوب افراد مرتبط با اون موضوع رو میاره.
پس شما با بازی کلمات به افراد متفاوتی میرسید.
اما اینجا یک نکته هم داره
اینه که اگر شما بیشتر از صدتا درخواست بدید به شما مجوز بیشتر نمیده تا اینکهه اونها درخواست شمارو اکسپت کنن ..
پس تو ارسال درخواست برای افراد دقت کنید .. نرید مثلا اگر شغلتون نفت و گاز هست سریع هرچی مهندس نفت و گاز هست رو اد کنید .. زوم کنید رو منابع انسانی و استخدام …
حالا اگر بیشتر از صدتا درخواست دادید و خیلی ها جوابی ندادن و اکسپت نکردن میتونید برید تو ادرس زیر و لغو درخواست کنید ..
contacts ==> requests ==> sent
اما باز اینجا حواستون باشه که اگر تعداد زیادی رو یک دفعه لغو درخواست کنید اینجا شمارو بن میکنه و میگه هی درخواست دادی و هی لغو کردی و هفت روز باید منتظر بمونی .
خوب من همه مراحل بالارو طی کردم. گفتن اینکه ادم بن شده و اینها بده ولی خیلی خوبه که دوستانی که ایران هستن و هنوز نیومدن اروم اروم زنجیره افراد مرتبط با استخدام خودشون تو این دست از وب سایت هارو زیاد کنن .. مطمئنا در بازه زمانی طولانی مدت و ارسال درخواست محدود شما بن نخواهید شد و راحت به محض ورورد با دنیایی کانتکت روبرو هستید که وقتی ادرس خودتون رو عوض میکنید طرف اگر نیاز داشته باشه به شخصی مرتبط با شغل شما خوب حتما در لیست اون شخص شما ظاهر میشید …
همین کار رو هم اروم اروم با لینکدین انجام بدید ..
همچنین، خیلی از آگهی هایی که توی لینکدین و استپ استون میبینین زیرش اسم فرد پاسخگو رو نوشته که معمولا همون مسئول HR شرکت مربوطه اس.. از این طریق میشه راحت بیاید تو xing طرف رو پیدا کنید کانکت بشید
درست و غلط امیدوارم بدردتون بخوره … به امید پیشرفت.
تجربه گرفتن ویزا
تاریخ ایمیل اول: 10/06/2018
تاریخ ایمیل دوم: 01/07/2019
تاریخ مصاحبه: 06/08/2019
تاریخ صدور ویزا: 29/08/2019
سلام خدمت همه دوستان و اساتید محترم. امیدوارم تجربه و نکاتی که با شما به اشتراک میگذارم، مفید باشه.
سن چهل سال.
سابقه کاری ۱۸ سال.
رشته کامپیوتر/هوش مصنوعی.
تمکن مالی ۹۶ میلیون تومان.
درخواست برای شهر افنباخ.
مدارک ارسالی به سفارت: آنابین رشته و دانشگاه. بدون مدرک زاب. ارایه نامه مکاتبه با بیش از ۲۰ شرکت. ۵ دعوت به مصاحبه اسکایپی و ۳ دعوت به مصاحبه حضوری در آلمان. قبل از آشنایی با این گروه به دنبال ویزای بلوکارت از طریق دفاتر مهاجرتی بودم و حاضر شده بودم ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومن به وکلا برای انجام این پروسه پول بدم. اما از طریق یکی از دوستان دوران بچگی ام که الان آلمان هست، با این گروه آشنا شدم و تونستم با استفاده از مطالب این گروه و تجربیات خوب دوستان، کارهامو پیش ببرم. هیچ کدوم از کارهایی که برای گرفتن ویزا انجام دادم، بدون برنامه نبود. تنها بی برنامگی و در ضمن بزرگترین مشکل برای من این بود که زمانی که من وقت مصاحبه سفارت گرفتم، وقتهای سفارت ۲۴ الی ۲۶ ماه زمان می برد. من هم پلن کردم که تا ۲۴ ماه به آخر B2 حتی اوایل C1 برسم و امتحان گوته ام رو هم بدم. اما متاسفانه این ۲۴ ماه به ۱۳ ماه تقلیل پیدا کرد و تنها اشتباهی که کردم این بود که وقت سفارت رو بلافاصله بعد از مطلع شدن از کاهش زمان، کنسل نکردم تا دوباره وقت بگیرم. این باعث شد که دانش زبانم به اون حدی که خودم برنامهریزی کرده بودم نرسید. الان همه چیز اوکی هست اما به خاطر زبانم که سطح B1 هست از پس مصاحبه ها به خصوص مصاحبه های تخصصی برنمیام و بعد از یادگیری آلمانی، مکالمه انگلیسی هم برام غیر ممکن شده. بزرگترین پیشنهاد به همراهانم تو این گروه اینه؛ زبان زبان زبان. ضمناً به زیر سطح B2 اصلا فکر نکنید. این نظر و تجربه شخصی منه. در هر صورت از تک تک کسانی که در این گروه به من کوچکترین چیزی یاد دادند، ممنونم.
برای همه آرزوی موفقیت دارم و از دوستان میخوام برای منم دعا کنن که بتونم حداقل از پس یکی از مصاحبه ها بر بیام.
تجربه تایید مدارک
ساعت7:10 جلوی درب شماره دو حاضر شدم.
نوشتن اسم و ترتیب دادن قبل از باز شدن درب شماره دو هیچ تاثیری در روند تایید مدارک نداره. و ب ترتیب نقصی مدارک، اولین تاریخ های مصاحبه رو میپذیرند.
چون دوشنبه تعطیل بود دوستانی که برای دوشنبه بایستی مدرکشون رو تایید میکردن هم مجبور شدن امروز یعنی پنج شنبه برای تایید مراجعه کنند.
ازدحام زیاد بود.
مامور کنترل در آخر اعلام کرد که فقط نقص مدرکیها و بعد به ترتیب دو تاریخ مصاحبه بعدی، فقط تایید میشن و بقیه نیاز نیست بمونن.
و جالب بود برام که افرادی رو دیدم که اصلا اطلاع نداشتن چه مدارکی رو باید به مامور تایید مدارک تحویل بدن.
در آخر هم همه اون دوستانی که آخرین زمان برای تاییدشون بود داخل رفتن. خیلی استرس زا نیست. کمی معطلی داره که اونم بابت حضور بی مورد خیلی از افرادی هست که اصلا نمیدونن کِی باید در محل حضور داشته باشند. مثلا یه موردی که امروز دیدم این بود، کسی که تاریخش سه هفته فاصله داشت هم بین جمعیت بود!!
مطلب مهمی که لازم میدونم بگم اینه که خواهشا یه لطفی به خودتون بکنید و مطالب و اطلاعات لازم جهت مهاجرت نکته به نکته بخونید. واقعا بدون آگاهی هم وقت خودتون رو میگیرید و هم دیگران و همچنین باعث عصبانیت مامورین این موضوع میشید.
به امید اتفاقات خوش
تجربه مصاحبه کاری
سلام دوستان، یک نکته خوب امروز یاد گرفتم که دوست دارم به شما هم بگم که به دردتون میخوره.
پنج ماه پیش من با یک شرکت مصاحبه اسکایپی کرده بودم ولی ریجکت شده بودم. نامه ریجکتم رو همون مدیری که باهاش مصاحبه کرده بودم فرستاد. من بهش جواب دادم که «من تصمیم شما رو درک میکنم و بهش احترام میذارم. من از این به بعد بخش مشاغل و استخدام شرکت شما رو دنبال میکنم. اما اگر شغل مناسب من داشتید خیلی خوشحال میشم که بهم خبر بدید. امیدوارم یک روزی به عنوان همکار شما رو از نزدیک ببینم.»
یک هفته پیش همون شرکت دوباره آگهی متناسب برا من داشت که من اپلای کردم. چند روز پیش زنگ زدند و امروز ساعت پنج بهم وقت مصاحبه اسکایپ دادند. همون مدیری باهام مصاحبه کرد که دفعه پیش باهام مصاحبه کرده بود. من تصمیم گرفته بودم بهش چیزی نگم که من قبلن هم باهاش مصاحبه کردم. اما خیلی عجیب بود! تا رفتیم تو مصاحبه گفت سلام فرزاد چطوری. بهش گفتم من میخواستم نگم که من همونم. گفت من کاملن تو رو یادمه، شما دفعه قبل خیلی تاثیر خوبی روی من گذاشتید، آدم صادقی بودید و بخصوص که به نامه ریجکتیات خیلی خوب جواب دادی، خیلیها جواب نمیدن. گفتم همین که شما رو قبلن میشناسم کلی از استرسم کم می کنه، بهش هم گفتم که من دومین باره تو زندگیم دارم انگلیسی حرف میزنم، هر دوبارش هم با شما بوده، اگر میبینید من خوب خودم رو پرزنت نمیکنم به خاطر همینه. کلی تعریف کرد گفت اتفاقا انگلیسیت خیلی خوب شده. پرسید از دفعه قبل تا الان چه تغییری تو زندگیت داشتی گفتم مدرک زبان آلمانی گرفتم همین. بعد کلی سوال پرسید و خیلی خیلی خیلی مصاحبه خوبی بود.
حالا من میخوام چند تا توصیه کنم طبق چند تا تجربهای که داشتم:
اول: به هیچ عنوان از شرکت سابق و کشورمون بد نگیم.
دوم: وقتی آخر کار ازمون میپرسه سوالی از من داری حتمن یک چیزی بپرسیم. من بهش گفتم چقدر طول میکشه پروسه نتیجهی مصاحبه و این که آیا امکان داره دلیل ریجکت شدنم رو تو مصاحبه بگید که خودم رو در اون زمینه تقویت کنم؟ چون اگر دلیل ریجکتم فقط آلمان نبودنم باشه بهم کمک میکنه در ویزای جاب سیکر. که گفت نوشتن دلیل عدم استخدام در آلمان غیرقانونیه اما با منابع انسانیمون صحبت میکنم اگر انتخاب نشدی یک نامه بده که به دردت بخوره. اگرم قبول شی که خوب دعوتنامه میدیم بهت.
سوم: کاملن صادق باشیم. هر چیزی رو در هر حدی که بلدیم بگیم اگر بلد نیستیم بگیم بلد نیستم.
چهارم: فکر نکنیم که شرکتها یادشون نمیمونه که ما کی هستیم. اتفاقا همین شرکته خیلی هم بزرگه اما من رو کامل یادش بود.
پنجم: خط به خط رزومهمون رو مسلط باشیم، عین جزوه امتحانی از رو همون سوال میپرسن.
ششم: حتمن به نامههای ریجکت بعد از مصاحبه یا همون ایمیل اول جواب بدید. چون یک آدم نشسته اونور و شما میتونید نظرش رو جلب کنید.
حالا از من یک سری سوالا پرسید که اگر نیاز بود اینجا بنویسم، شاید به درد کسی خورد.
تجربه اعتراض به ریجکت ویزا
تجربه گرفتن ویزا بعد از ریجکت
من و همسرم باهم برای ویزای جاب سیکر توی ژانویه ۲۰۱۸ اقدام کرده بودیم. اوایل فوریه ۲۰۱۹ مصاحبه داشتیم. همسرم سه روز زودتر از من مصاحبه اش بود. مصاحبه جفتمون به خوبی انجام شد. ما انگیزه نامه رو خودمون اول به فارسی نوشتیم و بعد تقریبا با همون مضامین به آلمانی برگردوندیم. من یه دوست آلمانی داشتم، ازش خواستم تا انگیزه نامه ما رو چک کنه ببینه از نظر گرامری درست نوشتیم یا نه. اون تغییری اساسی در انگیزه نامه ما انجام نداد.
انگیزه نامه من و همسرم از نظر چهارچوب دقیقا عین همدیگه بود. فقط چون رشته های ما متفاوت بود، و رزومه ما فرق داشت، طبیعتا محتوی اون هم تغییر میکرد. همسرم رزومه خیلی قوی داشت. شرکت قدری کار میکرد و… از همه لحاظ مطمئن بودیم که به هفته نکشیده، بهش ویزا میدن.
اما در عین ناباوری، بعد از ۲۵ روز به من زنگ زدن که ویزات حاضره و بیا بگیر و بعد از ۳ ماه نامه ریجکتی رو برام همسرم ایمیل کردند.
خیلی ناراحت و شوکه شدیم و ادامه دادیم به هدفمون.
همسرم ۲ ماه بعد از دریافت نامه ریجکتی، با خیلی شرکتها مکاتبه کرد و پروفایل زینگ و لینکدین اش رو آپدیت کرد که هم از آلمان و هم از کشورای دیگه براش مسیج میذاشتن واسه مصاحبه تلفنی. فکر میکنم یکی یا دو هم مصاحبه حضوری گرفته بود.
از طرفی هم من آلمان بودم و با یه شرکتی به مصاحبه دوم هم رسیده بودم و ایمیل زده بودن بهم که منتظر گرفتن اطلاعات از اوسلندا و اداره کار هستیم (باتوجه به تجربه ای که داشتم، بهتره که در مورد نوع ویزاتون با شرکتها حرفی نزنید و وقتی به مرحله قرارداد رسیدید، باهاشون در میون بذارید. چون نمیدونم چرا اینا از ما با این نوع ویزا میترسن?)
همسرم مکاتبات من رو هم ضمیمه نامه اعتراضیش کرد و به طور کامل حدود ۲ صفحه شد که نوشت برنامه ما دوتایی بود و این همه برنامه های ما رو بهم ریخت. با این حال ما به تلاشمون ادامه دادیم و…
و امروز بعد از کمتر از یک ماه به همسرم زنگ زدن که با درخواستت موافقت شده و ویزاتو بیا بگیر.
همسرم ۲۲ جولای اعتراض زد و امروز ۱۸ آگوست زنگ زدن.
علت ربجکتی: اینکه شما انگیزه کافی رو ثابت نکردید و هیچ مکاتبه ای نداشتید تا ما رو مطمئن کنید که با بازار کار آلمان آشنایی دارید.
(درحالی که منم نداشتم ولی شانسه دیگه…?)
نحوه رفع این تردیدها:
همونطوری که در متن هم اشاره کردم، همسرم شروع کرد به مکاتبه با شرکت ها و اپلای کردن برای اون آگهی هایی که بهش میخورد. از اونجایی که قرار نبود که با دو تا سه تا اپلای سریع کار رو بگیریم، یه فایل اکسل درست کردیم و اسم شرکت، اینکه از کجا آگهی رو دیدیم، پروفایلش چی بود، آوفگابه ها چی بودن، ایمیلی که زده بودن واسه اپلای یا اینکه آنلاین بود، شماره تلفن اون شرکت و… هر چیزی که داخل اون آگهی بود رو یادداشت میکردیم توی فایل اکسل. یه پروفایل توی زینگ و یه پروفایل توی لینکدین از خیلی وقت پیش درست کرده بودیم. وقتی پروفایلشم آپدیت کرد. خیلی شرکتها مسیج میدادن و برای تنظیم ترمین مصاحبه تلفنی. البته بعضیاشون هم شرکتهای کاریابی بودن.
همسرم ایمیل مکاتبات که زمان تعیین کردن، مسیج هایی که توی لینکدین و زینگ میدادن و خودشون پیشقدم میشدن، و اون فایل اکسل + مکاتبات من با شرکتها که تا نزدیکی گرفتن قرارداد پیش رفته بودم رو پرینت گرفت و ضمیمه نامخ اعتراضیش کرد.
در مورد یادگیری زبان آلمانی حین کار هم نوشت که آقاجون حتما انگیزه داشتم که پاشدم زبان سخت آلمانی رو بخونم دیگهههه و امتحان آ۱، آ۲ و ب۱ گوته رو دادم و مدارکشو گرفتم. (اینا رو قبلا توی روز مصاحبه تحویل داده بود و هیچ چیزی رو دوباره نفرستاد.)
توضیحم داد که وقت پیوست هم گرفته و با این اوصاف بالاخره با ویزای پیوست وارد آلمان میشه?
آخر نامه هم نوشت با این توانایی ها و مهارت هایی که دارم مطمئن هستم که میتونم کار پیدا کنم و اینکه میتونم زودتر کنار همسرم باشم.
امیدوارم همه دوستان در مسیرشون موفق باشن????
لطفا خصوصی پیام ندید و سوالی داشتید توی گروه بپرسید. تا جایی که بتونم حتما راهنمایی میکنم.
تجربه مصاحبه سفارت
روز ۲۰ جولای نوبت مصاحبه داشتم
مدارکم طبق راهنمای سایت خود سفارت چیدمان داشت.
سال قبل کلاس المانی رفته بودم که از اموزشگاهم نامه گرفتم- ۵ سال سابقه مدیر بازرگانی خارجی داشتم که از شرکتم نامه گواهی شغلی به زبان انگلیسی داشتم.
رزرو هتل ۱۰روز و تمکن مالی ارزی داشتم- مدرک لیسانس کشاورزی غیر مرتبط با تخصصم داشتم
که روز مصاحبه ازم پرسید زاب نداری؟گفتم چون تخصص کاری و رشتم یکی نیستن تهیه نکردم،
ازم پرسید که فکر میکنی بتونی تو ۶ ماه کار پیدا کنی ؟ که من جواب دادم حتی زمان کمتر از این هم میتونم.
حتی یادمه ازم پرسید رشتت رو به المانی بگو که بخاطر استرسی داشتم انگلیسی المانی قاطی گفتم.
در اخر قبض بهم داد که پرداخت کنم.
بعد از ۷ هفته صبح ساعت ۹ بهم تلفن زدن که تابحال ایمیلی برای دعوت به کار داشتی گفتم بله که بهم ۱۰ روز فرصت دادن تا پرینت اونها رو توی صندوق سفارت بندازم – من حدود ۲۰ تا ایمیل به همراه کپی رسید قبضم رو فرستادم
بعد از ۹ روز ایمیل موافقت به ویزا برام ارسال شده. که برای ۲۰ روز اینده ازم خواستن با مدارک بیمه برای گرفتن ویزا برم.
ممنون از راهنمایی مفید اعضا محترم این گروه و ارزوی موفقیت برای شما دوستان محترم.
تجربه زاب برای بلوکارت
این نوع از درخواست صرفا با ارسال قرارداد کاری میسر میباشد.
اعلام نقص مدرک در روز مصاحبه: ۳۰ جولای
ارسال مدارک به زاب: ۸ آگوست
دریافت مدارک توسط زاب: ۱۲ آگوست
دریافت اطلاعات پرداخت: ۱۳ آگوست
پرداخت حقالزحمه: ۱۵ آگوست
دریافت تأییدیه پرداخت: ۱۶ آگوست
دریافت نسخه PDF زاب: ۲۱ آگوست
لازم به ذکر هست که من آدرس آلمان را برای پست مدارکم نوشته بودم و زمان ارسال رسید پرداخت، درخواست دریافت نسخه PDF را هم داده بودم. از آقای امیر تشکر میکنم بابت راهنمایی که در این زمینه کردند.
کارفرمام هم پس از پرداخت حقالزحمه با سازمان زاب تماس گرفتند و جهت تسریع در فرآیند از آنها درخواست کمک کردند.
تجربه موفق بعد از تجربه ناموفق
اول این که تشکر می کنم از تمامی گردانندگان گروه و کانال که محبت بی دریغ دارن نسبت به سایرین.
من همونی ام که چند ماه پیش تجربه ام رو در ۴ پیام نوشته بودم. نوشته ای که ۶ ماه زمان و ۶ هزار یورو هزینه برده بود. کسی که برگشتم ولی دلسرد نشدم و از تجربیاتی که تو اون چند ماه بدست آوردم استفاده کردم برای ادامه راه، خیلی قوی و با انگیزه. خوشحالم که اون متن برا خیلی ها تاثیرگذار بود و تشکر می کنم از همه پیام های مثبت و دوستانه ای که بعد از اون پیام از دوستان دریافت کردم.
الان هم در یه روز زیبا و آفتابی اومدم تا تجربه جدیدم رو بنویسم.
××××× پس از بازگشت از آلمان
روزای بازگشت به ایران روزای خوبین، یه آدم دیگه ای شدی و برگشتی. اصلا اون آدم سابق نیستی. بعضی چیزا که قبلا عادی بود برات الان دیگه به نظرت عادی نمیاد و بعضی جیزا که قبلا عجیب بودن، عادی می شن برات. خیلی هم می تونی منشا خیر بشی برای اطرافیانت. شما از یه دنیای بهتر و یه کشور توسعه یافته برگشتی به یه کشور جهان سوم و شروع می کنی به مقایسه کردن و دیدن خیلی مشکلات که قبلش برات قابل مشاهده نبود. تو صحبت ها و شب نشینی ها با دوستان و آشناها این مسایل مطرح می شد و خوشحالم که تونستم یه مقداری تاثیر فرهنگی مثبت روشون داشته باشم.
اما، در کنار همه این زیبایی ها، روزهای سنگینی هم بود، نگاه های همراه با کلام های تمسخر آمیز بعضی دوستان و همکاران سابق. این قسمت رو خیلی واردش نمی شم اما این هم بخشی از تجربه پس از بازگشت بود. به هر حال به هدف اصلیم نرسیده بودم و دیدن این رفتارها دور از انتظار نبود. اما ان نیز گذشت.
××××× چی شد که به قرارداد رسید
بعد از آشنا شدن با اپلیکیشن Meetup در آلمان، شروع کردم به شرکت در جلسات مرتبط با تخصصم. خیلی خوب بودن. مطالب جدید، دغدغه های داغ شرکت ها و معرفی محصولات جدید، ایجاد کانکشن های جدید، که گاه همراه بود با پذیرایی های رایگان. در یکی از همین جلسات سوالات یه نفر برام جالب بود و سعی کردم بعد از جلسه در مورد پروژه اش و مسایل مربوطه بپرسم. تو همون جلسه یه سری راهکارها رو هم باهم مرور کردیم. اتفاقا در جلسات بعد هم ایشون رو دیدم و یه بار دیگه هم با هم در مورد پروژه شون صحبت کردیم. اواخر جاب سیکریم متوجه شدم به پوزیشن در مجموعه شون باز شده. بهش پیام دادم و یه جلسه یه ساعته در مورد پوزیشن جدید صحبت کردیم. به نظر میومد همه چیش با رزومه ام و برنامه های آینده ام همخوانی داره. بعدش رزومه ام رو فرستادم تا به مدیرش بده. خبری ازشون نشد تا ویزام تموم شد و برگشتم. این که چرا اون موقع ویزای جاب سیکریم رو تمدید نکردم: چون شرایطش رو نداشتم و به دلایل شخصی اصلا اون موقع نمی تونستم چنین کاری رو انجام بدم. مدتی بعد از این که رسیدم ایران یه جلسه با مدیر داشتم و تمام. اونا یه ایمیل زدن به سفارت که ما فلانی رو سریع لازم داریم برای فلان پروژه. درفت قرارداد رو هم بدون امضا فرستادن برای سفارت و گفتن که بدون ویزا و اجازه کار، ما نمی تونیم باهاش قرارداد ببندیم. البته کارفرمای من یه دانشگاه دولتی هست و بودجه پروژه هم از بودجه دولتی، شاید به همین دلیل پروسه این قدر راحت بود. وقت اضطراری گرفتم، چک امنیتی هم خوردم اما بعد از سه ماه هم ویزام اومد و هم اجازه کارم. هر چند که چون ویزا سه ماهه است، قرارداد اولم رو سه ماهه امضا کردیم و دوباره یه نامه دیگه بهم دادن که به اداره مهاجرت بدم و ویزام رو طولانی تمدید کنن تا قرارداد اصلی رو امضا کنیم.
××××× کلام آخر
کلی برنامه داشتم برای روزایی که برگردم اینجا. اما روزی که با مدیرم جلسه داشتم و تفهیم وظایف شدم، متوجه شدم که اونا هم کلی تسک داشتن برای من. امیدوارم که از پسشون بر بیام.
و در نهایت این که امروز یه فاز جدید از زندگی ام رو آغاز می کنم، زندگی ای که “منشوری است در حرکت دوار …”
تجربه گرفتن ویزا
امروز ٢٥ آگوست زمان دريافت ويزاي من بود.
ساعت ٧:٣٠ از درب شماره سه رفتم داخل و رسيد پرداخت، پاسپورت و كپي بيمه مسافرتي رو به صندوق دار تحويل دادم. به اصل بيمه حتي نگاه هم نكرد تاريخ رواديد رو پرسيد كه من حدود ٥٠ روز آينده رو اعلام كردم و ايشون گفت كه ساعت يك و نيم بيام توي محوطه واز باجه شماره ١٢ ويزامو دريافت كنم.
من ساعت يك ونيم دوباره وارد شدم و توي محوطه منتظر موندم تا ويزاهارو به متقاضي ها بدن
كار من ساعت ٢:٣٠ تموم شد
فقط اينكه مبلغ تمكن ٥١١٨ يورو رو توي پاسپورت همه جاب سيكر ها ثبت كردن.
يه بنده خدايي هم كه ويزاش جاب سيكر بود براش سه ماهه ثبت كرده بودن كه خيلي عصباني و شاكي بود و بيرون نميرفت
بهش گفتن فردا بيا برات درست كنيم ولي بازم داشت رايزني ميكرد ديگه نميدونم چه اتفاقي براش افتاد
كلا به همه چيز دقت كنيد
هر كسي كه كپي بيمه نامه همراش نبود باعث عصبانيت صندوق دار ميشد.
ايميل اول ٢٠١٨/مي/٣
ايميل دوم ٢٠١٩/يوني/١٩
مصاحبه ٢٠١٩/جولاي/٢٩
ايميل تاييد ٢٠١٩/اگوست/٨
دريافت ويزا ٢٠١٩/آوست/٢٥
با آرزوي موفقيت براي همه دوستان و تشكر ويژه از تمام آدماي خوب اين گروه كه با جون و دل به من كمك كردند.
تجربه موفق ویزای جستجوی کار
سن ۲۸
لیسانس مهندسی مکانیک گرایش سیالات
آیلتس ۶
گوته b2
۵ سال سابقه کار در زمینه کارشناس تاسیسات مکانیکی ساختمان و پروژه های بیمارستانی
گواهی نامه و مسلط به نرم افزارهای
office….Revit mep…autocad 2d..ms project…carrier..duct sizer and pipe sizer…
یک مقاله ISI در زمینه تاسیسات
چاپ کتاب در مورد آبگرمکنهای خورشیدی در مقالات ISI و CIVILIKA…
گواهینامه تکنسینی تاسیسات مکانیکی درجه ۱ و ۲…جوشکاری E3 و E6…پکیج و شفاز گازی..از سازمان فنی حرفه ای.
شهر انتخابی در سفارت و محل کار اشتوتگارت
عنوان و سمت شغلی در آلمان : ingenieur in klima
بعد از ۴ ماه جست و جو تونستم قرارداد ببندم. البته ایران که بودم تک و توک مصاحبه تلفنی بهم میخورد اما از قبل هم میدونستم نتیجه آنچنانی نداره. فقط جهت آشنایی با روند مصاحبه و تمرین زبان خوبه و ریختن استرس در بخش مصاحبه تلفنی.
رزومه و کاورلتر و انگیزه نامه حتما المانی باشه. بدون غلط نگارشی.
فله ای اپلای نکنین…هر آگهی که آوفگابشون بهتون میخوره اپلای کنین
نکته مهم…جابسیکر برا کسی خوبه که فقط و فقط مشکل عدم حضور در آلمان رو داره و در ایران همه ی بار رزومه ای و ارزشیشو بسته و فیدبک های شغلی خوبی از ایران دریافت میکنه و فقط میخواد وارد آلمان بشه بره سرکارش…
تجربه مصاحبه تلفنی
سلام دوستان اين اولين تجربه من واسه مصاحبه با شركت هاي آلماني بود:
من سه تا اپلاي با چشم باز و در نظر گرفتن رزومه واقعيم انجام دادم.
دو روز بعد از ارسال رزومه (كه اين پوزيشن رو از لينكدين پيدا كرده بودم) به من ايميل دادن كه رزومت واسمون جذابه و توي ساعت اداري با HR شركت تماس بگير
من دوبار تماس گرفتم همكاراش گفتن كه فلاني پدر شده و فردا تماس بگير،
امروز موفق شدم با خود HR صحبت كنم
خودمو معرفي كردم بعدش اون گفت كه اجازه بده رزومتو يه بار ديگه چك كنم باهات تماس ميگيرم،
دقيقا يك ساعت بعد با من تماس گرفت
و اولين سوالش اين بود كه تو الان ايراني يا فرانكفورت(توي رزومم لوكيشنم فرانكفورت بود )كه من براش توضيح دادم شروع ويزام يه ماه ديگست و در مورد نوع ويزام هم توضيح دادم
سوال دومش: روي چه توربين هايي كار كردي
من گفتم انواع توربين بخار كه گفت مدلشون رو نام ببر
و خودم در ادامه دونوع توربين گاز ديگه رو هم گفتم.
خيلي روي توربين بخار تاكيد داشت واسه اين پوزيشن
سوال سوم: ميخواي آلمان بموني يا بعد يه مدت ميخواي برگردي ايران
سوال چهارم ميزان حقوق ساليانت كه من حداقل حقوق بلوكارت براي رشته خودم رو گفتم.
در پايان ايشون تشكر كرد و گفت از طريق ايميل باهات ارتباط برقرار ميكنيم.
كل مكالمه اول يك دقيقه
مكالمه دوم ٥ دقيقه
اولش استرس داشتم ولي تقريبا واسه بار اول خوب بود.
قبل از تماس هم من يه مقدار اطلاعات به آلماني رو كاغذ نوشته بودم و از اونا استفاده هم كردم.
مکانیک سیالات
تجربه مصاحبه سفارت
دوستان سلام . من ویزام اومد . خواستم تجربه خودم رو بهتون بگم . اول از همه از همه تشکر میکنم بابت راهنمایی های خوبتون و اینکه در این راه پاسخ سوالاتم رو دادین . راستش من پارسال وقت گرفتم ( اصلا برای رفتن جدی نبودم چون منتظر ویزای کانادام هستم ولی چون نیومد میرم آلمان) تا اینکه ۴۰ روز پیش ایمیل دومم رو دریافت کردم . کلا یادم رفته بود وقت دارم. با کمک گروه سریعا رزومه به فرمت آلمانی و انگیزه نامه درست کردم . از روزی که ایمیل دوم رو گرفتم تا صبح روز سفارت داشتم رو انگیزه نامه ام کار میکردم.
ایمیل اول جون ۲۰۱۸
ایمیل دوم جوالای ۲۰۱۹
مصاحبه آگوست ۲۰۱۹
ایمیل ویزا ۵ سپتامبر
انگلیسی آیلتس معتبر ۷
المانی صفر
رشته کارشناسی ناپیوسته نرم افزار بدون ذکر عنوان مهندسی
پرینت آنابین بدون زب
ارشد مهندسی نرم افزار هم دارم ولی با لیسانس اقدام کردم.
چند تا مکاتبه با شرکتها که دو تا تمایل به مصاحبه تلفنی بود تو مدارکم گذاشتم.
روز تایید مدارک:
پنج شنبه قبل وقت مصاحبه رفتم ساعت ۸ رسیدم . زود برگه ام رو تحویل گرفت و کارم ۸:۱۵ تموم شد . الکی استرس نداشته باشین . موقع تحویل مدرک یادم رفت رسید رو ببرم و مدرکم رو بهم تحویل ندادن . پس یادتون باشه رسید همراهتون باشه. بهم گفتم صبح روز مصاحبه بیا مدرکت رو بگیر بعد برو مصاحبه .
روز مصاحبه:
ساعت ۱۱ وقت داشتم که فرستادم داخل باجه ۹ ولی ساعت ۱.۵ نوبتم شد . خیلی خوب جواب سوالات رو به انکلیسی اماده کرده بودم ولی کل مصاحبه فارسی انجام شد. مدارکم کاملا مرتب بود و با روی خوش و لبخند به آفیسر مصاحبم شروع شد . مدارک رو گرفت گفت برای چه کاری اپلای کردی توصیح دادم . گفت چرا میخوای بری گفتم چون برای رشته های مینت آلمان به نیرو احتیاج داره و تخصصهای من با نیاز بازارکارشون هماهنگه . گفت از کجا میدونی گفتم سایتهای کاریابی رو گشتم گفت کدوم شهر میری گفتم دوسلدورف با اینکه مونیخ و برلین برام بهتره ولی چون خواهرم اونجاست تصمیم گرفتم برم پیشش چون بهم دعوتنامه هم داده و از طرفی میتونم برای شهرهای اطراف آلمان مثل کلن و اسن و دورتمند هم اپلای کنم. گفت شوهر و بچه چی ؟ گفتم اگه کار پیدا کنم میان . ولی اگه بتونم قبل رفتن برای دخترم شینگن بگیرم با خودم میبرم و فقط ۳ ماه از ۶ ماهم رو المان میمونم چون میدونم ۳ ماهه میتونم کار پیدا کنم و چون خواهرم اونجاست میتونه دخترم رو نگه داره . گفت شما ممکنه زب لازم داشته باشی عنوان رشته ات منطبق نیست با آنابین من سربع گفتم من مدرک ارشد مهندسی نرم دارم که دانشگاهم هم اچ پلاسه اگه نقص مدرک بزنین براتون میارم و اضافه کردم تو آنابین برای رشته نرم افزار یه بخش ناپیوسته داشت که توضیح میداد برای نرم افزار میتونن ۲ ساله به صورت ناپیوسته لیسانس بگیرن من اون رو هم تو مدارکم گذاشتم. گفت از نظر من مشکلی نیست و ولی شاید کنسول برات نقص زب بزنه بعد بهت زنگ میزنیم . گفتم برای رشته من با همین ریزنمرات تو دانشگاهای دیگه عنوان مهندسی رو ذکر کردن ولی من چون دانشگاهمم فنی حرفه ایی بود عنوان مهندسی رو کلا نمیزدن برای رشته های ناپیوسته با اینکه من از رشته ریاضی فیزیک به دانشگاه رفتم . در آخر گفتم من تاییدیه وس کانادا رو برای مدرک تحصیلی ام دارم و کانادا من رو به عنوان مهندس نرم افزار تایید کرده و آفیسر گفت خوبه ولی من تاییدیه آلمان برامون مهمه و گفت من براتون نقص نمیزم از نظر من مدارکت کامله ولی یه درصد کنسول بگه باید بهتون زنگ بزنم. گفتم اوکی. گفت زبان چی بلدی گفتم انگلیسی که مدرک آیلتس ام رو گذاشتم و گفتم من آلمانی رو تازه استارت زدم . گفتم برای رشته ام شرکتهای اینترنشنال هستن و من تونستم باهاشون ارتباط برقرار کنم در عرض ۲ هفته ولی با اینحال قبول دارم که برای اینکه بتونم تو فرهنگ آلمان جا بیوفتم آلمانی لازمه بنابریاین شروع کردم و خواهرمم بهم کمک میکنه گفت خواهرت کی رفته آلمان و چیکارست و تاریخ تولدش چیه و تمام.
اون روز از کل کساییکه اومدن مصاحبه جاب سیکر فقط از یه نفر آلمانی سوال پرسید بقیه همگی مصاحبه فارسی داشتن. به نظرم به خاطر اینکه اون یه نفر اعتماد به نفس کافی رو از خودش نشون نداد و یه سوتی هم داد چون گفت که تاییدیه زبش رو داده یه شرکتی براش گرفتن ( به نظرم آفیسر شاید فک کرد کسی که یه سایت رو نمیتونه بخونه و فرمش رو پر کنه پس اصلا زبان خارجی بلد نیست ) و این باعث شد آفیسر ازش سوال آلمانی بپرسه .
درباره انگیزه نامه ام بگم من کلی تو گروه خواستم که برام انگیزه نامه بفرستن و کسی برام نفرستاد و خیلی خوشحالم که نفرستادن چون همین باعث شد انگیزه نامه واقعی و خوبی بنویسم هر چند ۴۰ روز تمام روش وقت گذاشتم .
در پایان امیدوارم همگیتون موفق باشین
تجربه ناموفق مصاحبه کاری
بخش اول
سلام.
من سه ماه پیش یک مصاحبه کاری با یک شرکت آلمانی داشتم که موفق نبود در نهایت، و چون دیدم دوستان مشتاق به دونستن تجربههای ناموفق هستند، خواستم که تجربم رو به اشتراک بگذارم شاید به درد کسی خورد.
رشته من مهندسی برق – کنترل هست و کارم توسعه نرم افزارهای اتوماسیون صنعتی مثل اسکادا است. هشت سال سابقه کار دارم، آیلتس ۷.۵ و آلمانی B1 در حال خوندن سطح B2 هستم. البته در زمان مصاحبه تازه B2 رو شروع کرده بودم.
من برای اپلایها، یک فایل اکسل درست کردم که تاریخ و اطلاعات مربوط به آگهی رو توش وارد میکنم و به ازای هر اپلای هم یک فولدر درست میکنم که ورژن رزومه و همین طور انگیزه نامه، یک کپی از متن آگهی و بقیه اطلاعات رو میگذارم اونجا.
این آگهی رو یک شرکت واسط Recruiter در لینکدین ثبت کرده بود، زبان آگهی انگلیسی بود و انگلیسی سطح C میخواست، اما جزو نیازمندیها، آلمانی سطح B2 بود. رزومه و نامه رو به زبان انگلیسی فرستادم. فرداش یک ایمیل گرفتم که میخوان یک تماس تلفنی داشته باشن. دو تا زمان داده بودن و من یکی رو انتخاب کردم و پرسیدم که راجع به چیا صحبت میشه؟ گفت یه سری صحبت کلی. و فرداش زنگ زد. کسی که با من صحبت کرد مسئول این پوزیشن در شرکت کاریابی بود و انگلیسی صحبت کردیم. یه مقدار کلی در مورد کار توضیح داد که تو یه کارخونه است و چه شرکتیه و سابقش تو آلمان و اروپا چیه. بعد سؤالاتی که مطرح کرد اینا بودن:
• رزومت خوبه و توضیحاتش کامله، ولی من دوست دارم که خودت بگی ما معمولاً این رو مصاحبه شونده میخواهیم که ببینیم خودش رو چطور پرزنت میکنه. راجع به خودت و سوابقت توضیح بده.
• چرا میخوای بیای آلمان؟ (گفتم که قبلاً یک بار آلمان بودم و در یک نمایشگاه فنی شرکت کردم و افراد نزدیک خانواده در اروپا دارم و دوست دارم که پیشرفت کنم. شرایط پیشرفت فنی تو ایران به خاطر تحریمها و مشکلات اقتصادی خیلی راحت فراهم نیست.)
• متأهلی؟ همسرت هم میاد باهات؟ (اگه بلو کارت بگیرم)
• چه میزان حقوق میخوای؟
• در مورد شرایط مجوز کار و ویزا اطلاعات داری؟ تو چه مرحلهای هستی؟
• آلمانی چقدر بلدی؟ (گفتم که من دارم میخونم تو موسسه گوته تو سطح B2، و زبان آلمانی رو خیلی دوست دارم به نظرم زبان قشنگیه (که اینجا خندید!!) و گفت که خوبه و حتماً تو طول زمان هم بیشتر یاد میگیری.)
• میشه با هم کمی آلمانی حرف بزنیم؟ (اینجا به آلمانی گفتم که بله حتماً، ولی چون سریع نمیتونم حرف بزنم، ترجیح میدم که انگلیسی توضیح بدم که کاملتر باشه، و اون سوال دیگهای به آلمانی نپرسید.)
بعد تشکر کرد و گفت من این اطلاعات و رزومتو میدم به اون شرکت خبر میدم. بعد از تلفن من ایمیل زدم بهش و از تماسش تشکر کردم و گفتم که به این پوزیشن علاقمندم. بیست روز بعد دوباره ایمیل زد که شرکت مورد نظر از رزومه تو خوششون اومده و فقط یک مشکل هست، اون هم این که در مورد اطلاعات زبان آلمانی تو مطمئن نیستند. بنابراین یک مصاحبه تلفنی با افراد اون شرکت خواهی داشت که حداقل بخشیش به زبان آلمانی خواهد بود. منم چند روز قبلش بهت زنگ میزنم که با هم هماهنگ کنیم چیا میخوای بگی. اسامی و سمتهای اون افراد رو هم بهم داد که مدیر منابع انسانی، سرپرست بخش اتوماسیون، و مدیر تیم بودن. به اضافه شماره تماس اون شرکت که در صورت لزوم میتونستم استفاده کنم. قرار مصاحبه حدود ده روز بعد از این مکاتبات بود. خودش هم که تماس گرفت، به من این موارد رو گفت:
• تو رزومه من از چه چیزهایی خوششون اومده و براشون مهمه. و من در مورد این تکنولوژیها آماده باشم که سوال میپرسن.
• سایت شرکت رو ببینم و چند تا سوال آماده کنم
• سعی کنم با آلمانی شروع کنم و اگه گیر کردم بگم که انگلیسی حرف بزنیم.
من تمام سوالات متداولی که تو سایتهای مختلف و ویدئوهای یوتیوب برای مصاحبه دیده بودم به آلمانی آماده کردم. البته بگم که من چند تجربه مصاحبه انگلیسی داشتم و سوالات رو میدونستم. در ضمن تو ایران هم خودم بارها مسئول مصاحبه فنی بودم و کلا با فضا آشنا بودم. ولی این اولین بار بود که به آلمانی باید حرف میزدم و از اون مهمتر پشت تلفن میفهمیدم چی میگن! به هر حال اون روز رو که کلا مرخصی گرفته بودم نشستم و این سوال و جوابها رو آماده کردم و بالاخره زنگ زدند.
تجربه ناموفق مصاحبه کاری
بخش دوم
متاسفانه تلفن روی اسپیکر بود و سه نفر با هم میشنیدن و حرف میزدن. این باعث میشد که خیلی کم متوجه بشم چی میگن. اول مدیر منابع انسانی صحبت کرد و منم آلمانی سلام کردم و اون هم آلمانی ادامه داد. ولی گفت که هر موقع سختت بود بگو انگلیسی حرف بزنیم. بعد خودش و دو نفر دیگه رو معرفی کرد و گفت ما چند تا سوال داریم. مدیر تیم برام کار رو توضیح داد که من فقط ۳۰ درصد فهمیدم. بهم گفت فهمیدی؟ چند تا کلمه کلیدی که فهمیده بودم یک کار پردازش تصویر دارن رو توضیح دادم که یه همچین کاری میکنید؟ گفت آره! بعد شروع کرد به سوالات فنی پرسیدن که تو این تکنولوژیها چی کار کردی. ولی چون من این شکلی سوالات رو آماده نکرده بودم، نتونستم خیلی خوب آلمانی توضیح بدم و از سوال سوم گفتم که اجازه بدید انگلیسی بگم. از این زمان من خوب توضیح میدادم ولی حس کردم اونا خوب انگلیسی نمیفهمن. چون صدای خودشون رو قطع میکردن و انگار مدیر تیم برای بقیه ترجمه میکرد. (بعد از حرفهای من مکث زیادی میکردند). و بعد از دو سه تا سوال مصاحبه رو جمع کردند. که نشونه خوبی نبود. فهمیدم که خوششون نیومد! و درست هم بود.
بعد از تماس تلفنی که کلا ۲۵ دقیقه طول کشید، به اون نفر اول تو شرکت کاریابی ایمیل دادم و گفتم که انجام شد و خوب بود و سعی کردم بیشتر آلمانی حرف بزنم و خبرشو بده. که بعد از یک هفته ایمیل زد که متاسفانه گفتند که تخصص و پیشینه شغلی شما به اندازه کافی با این کار مچ نمیشه. منم تشکر کردم و گفتم که ناامید شدم ولی خوشحال میشم که اگه پوزیشن دیگهای به رزومه من میخورد بهم اطلاع بدید.
تجربه ویزای جستجوی کار
بخش اول
سلام به همه دوستان،
فارسی زبان عزیزی که داری این متن رو میخونی، امیدوارم هرجای این دنیای زیبا که هستی و در هر مرحله از پروسه مهاجرت به آلمان، شاد و سلامت باشی.
تو این مدت من بسیار درگیر این پروسه بودم و دائم هم تو گروه مطالب رو خوندم و هم سوال پرسیدم و باعث زحمت دیگران شدم و هم تجربیاتم رو نوشتم که اول از همه باید تشکر کنم از همه دوستانی که خالصانه دارن کمک میکنن، اسم های زیادی میشه برد، اما صمیمانه تشکر میکنم از همه و بهترینها رو از صمیم قلب براتون میخوام. و امیدوارم این مسیرهای دشوار و طولانی سرانجام سودی باشه برای کشور زیبامون که در حقیقت در این برهه از زمان مارو جدا کرده از خودش یا ما جدا کردیم اونو از خودمون …. نمیدونم ..
گله دارم از اون دسته از آدمهایی که دائم استفاده کردن از گروه و بعد که کاراشون ردیف شد رفتن و پشت سر خودشون رو نگاه نکردن که یک چند خط راجع به پروسه کاریشون بنویسن. درگیری های زندگی زیاده قبول دارم ولی باور کنید به این یک جمله من … مهربونی و محبت بزرگترین شادی رو تو دنیا نصیبت میکنه که از هزاران چیز برتر هست … که شاید با کار گرفتن تو بهترین شرکت آلمانی هم بدستش نیارین .. پس حداقل تویی که داری میخونی بعدش فراموش نکن.
والا من میخوام به صورت بند به بند نکاتی که در قسمت های مختلف این پروسه مهم هست و یاد گرفتم رو بنویسم و حدسم بر این هست که شخص مقابل شاید ساده ترین موضوعات رو ندونه. اما فقط باید نکات رو بگم چون توضیحات کلی شاید خودش یک کتاب قطور باشه.
1⃣ ثبت نام : در ثبت نام چند تا نکته هست. اول اینکه صفحه ثبت نام هم المانی هست و هم به انگلیسی قابل تبدیل است. همچنین به فارسی در بیشتر موارد توضیح داده شده. پس از ثبت نام نترسید و برید سایت سفارت رو مطالعه کنید شاید همون ترس اول بازدارنده باشه از تلاش شما! نمیگم تند ثبت نام کنید. نه، میگم ترس رو بزارید کنار و بخونید سایت رو!
نکته دیگه ثبت نام اینکه موقع ثبت نام اولیه در سایت، اول باید فامیلی نوشته بشه و بعد اسم. این قسمت شاید در آینده تغییر کنه. پس خواهشا دقت کنید و سریعا اول اسم رو ننویسید. من دیدم دوستانم اشتباه کردن و اینکه باید به انگلیسی مشخصاتتون رو بنویسید و نه فارسی و دقیقا مثل پاسپورت. باز هم من داشتم دوستی که به اشتباه فارسی نوشت، چون تو پاسپورت ما فارسی هم نوشته شده.
نکته بعدی اینکه در قسمت پاسپورت نامبر شما باید حرف اول رو بنویسید به همراه شماره، نوشتن فقط شماره کافی نیست.
نکته بعدی اینکه باید ایمیلی و شماره ای رو بنویسید که متعلق به خودش شماست و نه ایمیل افراد دیگه، چون با این ایمیل سر کار خواهید داشت.
مورد بعدی اینکه حدود نیم ساعت بعد از ثبت نام یه ایمیل برای شما میاد و ایمیل رو کپی کنید و ترنسلیت کنید و بخونید که چی نوشته. و مشخصات خودتون رو کاملا دوباره چک کنید و اگر دیدید اشتباهی رخ داده روی لینک کنسل در انتهای ایمیل کلیک کنید و دوباره ثبت نام رو با دقت و به درستی انجام بدید.
بعد یک سال و خورده ای (فعلا زمان انتظار بیش از ۱۲ ماه هست و ممکنه در آینده تغییر کنه) ایمیل دوم شما با وقت مصاحبه خواهد آمد که باید زمان مصاحبه رو در کمتر از هفت روز تایید کنید. اگر تایید نکنید حتما باطل میشه و برای دوست من همچنین اتفاقی رخ داده و دیگه قبول نکردن.
اگر تو این مدت شما پاسپورتتون رو عوض کردید و شمارش عوض شده باید به سفارت تحت ایمیلی یا پست اطلاع بدید با شماره رفرنس خودتون.
2⃣ کانال تجربیات مهاجرت : یک کانالی هست به نام کانال تجربیات مهاجرت که من توصیه میکنم تماما بخونید و در گروه مهاجرت کاری به آلمان که هم گروه اصلی داره و هم گروههای تخصصی با رشته های شما، عضو بشید و از سوال سریع بپرهیزید. بزارید یه چند روز بگذره و مطالعه کنید و روند گروه دستتون بیاد . شاید جواب تمامی سوالات شما قبلا داده شده. ادمین های اون گروه ها دارن زحمت میکشن ولی خیلی بد سوال تکراری و یه کم عجول بودن رو بزارید کنار.
3⃣ زبان آلمانی : ببینید زبان آلمانی بی شک مهمترین کاری هست که شما باید انجام بدید. نمیگم با انگلیسی نمیشه اینجا زندگی کرد و کار گرفت ولی باور کنید خیلی از پوزیشن ها رو از دست میدید و اون شش ماهی که اینجا برای کاریابی هستید، اصلا برای یادگیری وقتتون رو تلف نکنید، پس تا میتونید بخونید. من از دل آلمان و به عنوان یک ضربه خورده دارم باهاتون صحبت میکنم.
تجربه ویزای جستجوی کار
بخش دوم
راه هایی زیادی هست برای یادگیری زبان آلمانی. یوتیوب سری به اشکان و فرهمند بزنید درس های رایگانی دارن که خدا پدر و مادرشون رو براشون نگه داره. عالی هستن عالی. سایت دویچه وله یک جایی داره به نام 100 تا مورد در زندگی که باهاش برخورد میکنید و پیداش کنید و لذت ببرید. اپلیکیشن دولینگو رو حتما روی موبایلتون نصب کنید. مستند در یوتیوب با ZDF و ARTE تماشا کنید و رادیو آلمان تو گوشیتون نصب کنید و شبها گوش کنید قبل خواب و اینکه سریال nico رو در یوتیوب پیدا کنید و make it Germany باز در یوتیوب. گروه های چت رو در تلگرام مطالعه کنید. اما کلاس منظم و داشتن مدرک مطمئنا برای گرفتن ویزا و کار بهتر هست. اما کلاس بدون مطالعه مفت نمی ارزه.
در روز ویزا هم مطمئنا هرچی سطح علمیتون تو زبان بیشتر باشه و مدرک معتبر تر داشته باشید شانس گرفتن ویزا براتون بیشتر میشه. اما اگر مدرک ندارید ، از تمامی موسساتی که رفتید و زبان خوندید نامه بگیرید که اونجا درس خوندید و با خودتون ببرید برای روز مصاحبه سفارت.
4⃣ عکس پاسپورت : تو برگه راهنمای مربوط به تهیه مدارک کاملا توضیح داده که عکس چطور باشه. خیلی از عکاسی ها تا میگی شینگن میگن ما بلدیم بعد که عکس چاپ میشه میبینی گند زدن. مخصوصا اگر شهرستان داری عکس میگیری حتما قبلش بهش دقیق توضیح بده که عکس چطور باشه. زمانی که میخوایی آلمان هم بیایی یه چند سری در ابعاد مختلف با خودت داشته باش که کاربرد داره.
5⃣ مدارک تحصیلی : یا باید اسم دانشگاهت و رشته و گرایشت تو انابین باشه و یا باید برای زاب اقدام کنی. زاب حدود 4 ماه طول میکشه و شاید بیشتر هم بشه با وجود درخواست زیاد کثیری از ایرانیان. زاب داشته باشی احتمال نقضی پرونده برات رو مدارک تحصیلی صفر میشه ولی بدون زاب دیدم بعضا دچار مشکل شدن و ازشون ارائه زاب رو خواستن. زاب 200 یورو هزینه داره و حدود 250 هزار تومن پستش هزینه داره. من خودم انابین داشتم ولی برای زاب هم اقدام کردم و وقتی رسیدم اینجا زاب رو تحویل گرفتم با این حرکت که وقتی اومدم اینجا به زاب ایمیل زدم و گفتم ادرس جدید من هست و بفرستید اینجا لطفا، که بعد یک دو هفته رسید به دستم خوشبختانه! مدارک مورد نیاز برای زاب هم کاملا برای کشور ایران و به فارسی در یک پی دی اف توضیح داده شده و کاملا واضح هست. برید سایتش رو بخونید. مدارک رو پست میکنید و بعد از یک هفته به احتمال زیاد میرسه دستشون و برات ایمیل میزنن که رسید به دستشون و برای شروع شما باید این مبلغ رو به این حساب واریز کنید .. افراد و موسسات مختلفی واریز رو انجام میدن به صورت اینترنتی که میتونید انجام بدید و بعد رسیدش رو اتچ ایمیل کنید و با ذکر شماره مربوط به مدارک زاب خودتون ارسال کنید .. بعد ایمیل تایید دریافت پول برای شما میاد و سه چهار ماه بعد هم همه مدارک برمیگرده دست شما.
6⃣ تایید مدارک تحصیلی : هم برای خودش نوبت میخواد در سایت سفارت و از طرفی هفته قبل از وقت مصاحبه میتونید بدون وقت برید و مدارک خودتون رو تایید کنید و اینکه مدارک دیگه جدیدا باید همه ترجمه آلمانی باشه.
7⃣ رزومه … مهمترین بخش هست.. تنها و بهترین راهش اینه که بزنید تو گوگل و ببینید نمونه رزومه های 100 ها نفری که در ارتباط با رشته شما در وب سایت های مختلف رزومشون هست، بزنید مهندسی مکانیک سمپل سی وی جرمنی، یا هرچیز دیگه ای، تنها زمانی میتونی رزومه خوب داشته باشی که صدها رزومه مشابه رو خونده باشی. غلط املایی نداشته باشی، غلط گرامری نداشته باشی، تاریخ داشته باشه، امضا داشته باشه و عکس داشته باشه. آدرس ایمیل و تلفن و غیره باشه و هزاران نکته دیگه که این خودش یک تدریس هست. اما من نکتش رو بهت گفتم. اینترنت دنیای رزومه هست. اول تلاش کن. بعد بده چهار نفر دیگه برات نگاه کنن و خوبش رو داشته باش در آبنده.
8⃣ انگیزه نامه به نظر من یکی از مهترین موارد هست. توش باید یه ذره از خودتون بگید، باید بگید به کدوم شهر آلمان میرید و باید بگید چرا آلمان میرید، راجع به زبان خودتون بنویسید و موارد انگیزشی و مثبتی که در وجود شما هست و شادید تلاش هایی که در گذشته کردید. صادق باشید همیشه…
تجربه ویزای جستجوی کار
بخش سوم
برای اینکه بفهمید به کدوم شهر آلمان برید بهتره بچرخید تو سایت های کاریابی و ببینید در مورد عنوان شغلی شما چه شهرهایی رو بیشتر میاره و یا اینکه اسم کمپانی های مرتبط رو هم ببینید. توجه کنید بعضی وقت ها که سرچ میکنید اسم موسسات کاریابی میاد، باید بفهمید که این موسسه کاریابی هست یا خود کمپانی، یه سرچ ساده راجع به اسم اون موسسه یا شرکت شما رو وصل میکنه به وب سایتشون و بعد متوجه میشید که شرکت اصلی هست یا کاریابی، بعد میتونید اسم شرکت هایی رو که مطالعه کردید بنویسید و بگید مثلا من میرم این شهر به خاطر وجود این شرکت و اون شرکت و بعدش میتونید هم بنویسید که مثلا شرکت های دیگه ای هم در شهرهای دیگه مرتبط با رشته شما هستن که اگر شغلی پیش بیاد اپلای میکنید و به اون شهر ها هم خواهید رفت.
9⃣ تمکن مالی : تمکن مالی به یورو نرخ آزاد حساب کنید و از بانک ها میتونید راحت دریافت کنید. من خودم یک ماه قبل از مصاحبه رفتم بانک و یک تمکن گرفتم همینطور الکی که ببينم حساب و کتابش چطور هست. یادش گرفتم و فهمیدمش بعد دو سه روز مونده به روز مصاحبه رفتم یک تمکن جدید گرفتم.
0⃣1⃣ ترجمه شناسنامه برای کسایی که اسم یا فامیلیشون رو عوض کردن و یا هرچیز دیگه واجب هست.
1⃣1⃣ گذرنامه باید امضا شده باشه. قبل از گرفتن کپی، سمت چپ بالای صفحه گذرنامه قسمت امضا مشخصه. امضایی بزنید که بعدا اینجا همش تکرار میشه و باید مشابه امضای پاسپورت باشه.
2⃣1⃣ بیمه درمانی رو از خیلی جاها میشه گرفت. نکته اش فقط اینه که تو طرح های مختلف بیمه درمانی یک طرح شش ماهه هست که بعد از سه ماه باید خارج بشی از آلمان و دوباره وارد بشی که اون رو سفارت قبول نمیکنه. یعنی اگر جمله ای راجع به 92 روز در بیمه شش ماه خودتون دیدید، مورد تایید سفارت آلمان نیست. این رو قبل از گرفتن بیمه از موسسه بیمه حتما بهش توضیح بدید.
3⃣1⃣ رزرو هتل : به راحتی در سایت بوکینگ قابل رزرو هست، میشه رزروهایی کرد که قابلیت کنسل شدن دارن. من خودم حسابی که کردم این بود که بعد تایم مصاحبه مثلا یک ماه زمان میبره برای گرفتن ویزا و بعد اون هم مثلا یک و ماه نیم کارهام رو بکنم و بعدش برم .. خوب تاریخ رزرو رو دقیقا دستم اومد و برای دو هفته رزرو کردم. اما با توجه به تغییراتی که رخ داد بعد از گرفتن ویزا کنسل کردم رزرو هتل رو اما خوب کار سفارتم حل شد. سایت های دیگه هم هستن بسیار زیاد، یه سرچ ساده تو اینترنت برات قضیه رو روشن میکنه. میتونید از دوستان خارجیتون هم استفاده کنید حتی برید خونه اونها و ادرس اونها رو بدید که چون من بلد نیستم بهتره زیاد نظر ندم ولی بدونید که شدنی هست.
اوکی تا اینجا قبل از اومدن به آلمان بود.
حالا ویزا گرفتید و میخواید بیاید آلمان.
1⃣ بلیط : ببینید خلاصه اگر بخوام بگم برای خرید بلیط ارزون و کیفیت بالا این قدرت سرچ در اینترنت هست که حرف برای گفتن داره. من یک مثالی میزنم بعد خودتون برای موارد دیگه بررسی کنید. فرض میکنیم که من بلیط تهران به کلن نیاز دارم.. خوب من باید چطور سرچ کنم، اول ببینم اصلا هواپیمایی ایرانی داریم که مستقیم بره کلن و اگر بره قیمتش چنده و چند کیلو بار میتونیم ببریم. اگر مستقیم نداره پس به چه شهری داره مثلا دوسلدورف که به کلن نزدیکه داره یا نه. هزینه دوسلدورف به کلن رو هم باید حساب کنید. بعد ترکیش بعد پگاسوس، قطر، امارات، همه اینها رو باید بگردید. اما یک موضوع دیگه هم هست اینکه بعضی وقت ها شما میتونید با ماهان یا غیره برید استانبول و از استانبول جدا برید کلن. این کاری بود که من کردم. یعنی از ایران تا استانبول رو با ماهان رفتم حدود 800 هزارتومن و از استانبول تا کلن رو با ترکیش که 1 میلیون و صد بود. یعنی من با زیر دو میلیون رفتم کلن. اما باید به تاخیرهاش دقت کنید به میزان بار دقت کنید. مثلا پگاسوس معمولا 20 کیلو هست، ترکیش و ماهان سی کیلو و به خیلی از موارد دیگه. سایت مختلف رو که قیمت بلیط میزنن چک کنید. همه و همه رو باید سر بزنید و اگه این کار رو فقط برای چند تا سفر خودتون انجام بدید برای آینده دیگه هرگز مشکلی نخواهید داشت.
تجربه ویزای جستجوی کار
بخش چهارم
2⃣ لوازم و مدارک : خوب اول باید بگم مدارک خودت رو کامل بگیر بیار. زمانی که رفتی سفارت برای تایید مدارک، قبل از روز مصاحبه همه مدارکت رو ببر هم اسکن کن و کامل تو لپتاپ داشته باش، ضرر که نداره و هم یک سری رو کپی برابر اصل کن و داشته باش. گواهینامه خودت رو هم ترجمه کن و همراه خودت داشته باش. بعد میتونی اینجا ببری کنسولگری ایران و برات مهر بزنن و بری برای ادامه روند گواهینامه. برای باقی موارد من تجربه خودم رو میگم. اینکه همه چی اینجا هست و شاید خیلی وقت ها ارزون تر و در بعضی مواقع گرون تر. اما موضوع این هست که من برای اینکه وقت تلف نکنم در این شش ماه جستجوی کار و فکرم از خرید لوازم ضروری آزاد باشه، همه موارد مورد نیاز اولیه خودم رو اوردم. این موضوع شامل چند دست لباس و کفش میشه، لباس زیر، ژیلت، صابون، شامپو و حتی چای کیسه ای، گردو، اجیل، جوراب، حوله و دفتر، خودکار، عکس وغیره میشه که من تو ماه های اول نیاز به چرخیدن تو مارکت ها به صورت خاص نداشتم و البته پولی هم بابتشون ندادم چون الویت بر موارد دیگه هست اینجا. ولی الان خوب فرصت دارم و راحت همینجا خرید میکنم و در خیلی از موارد نیاز به خرید از ایران نیست. راستی آوردن یک سری از بارها ممنوع هست، حتما مطالعه کنید.آوردن بیشتر از 5000 یورو باید اعلام بشه به پلیس. آوردن بیشتر از یک حد طلا ممنوع هست به عنوان پشتوانه ملی. آوردن بیش از حد دارو ممنوع هست. بردن بعضی وسایل به داخل کابین اصلی هواپیما ممنوع هست. دونستن این موارد برای چیدمان بارهاتون الزامی هست. پس بخونید سایت ها رو که ده برابر من توضیح داده شده
3⃣ ورود به آلمان : وقتی وارد شدید اول میتونید گوشیتون رو به اینترنت رایگان فرودگاه وصل کنید و خوب جا با جا متفاوت هست ولی میتونید کمک هم بگیرید از افراد حاضر در اونجا. بعد گوگل مپ خودتون رو باز کنید و مقصد رو بزنید و ببینید راه پیشنهادیش برای رسیدن به هتل، هاستل و یا هرجای دیگه چیه. به احتمال زیاد قطار رو نشون میده که شماره قطار و همه مشخصات دیگه توش هست. میرید یک بلیط تهیه میکنید، خوب اینجا باز شهر با شهر متفاوت هست. سعی کنید سوال کنید از افراد دور و برتون و متوجه جواب خواهید شد. به سلامتی میرسید مقصد. الکی تاکسی نگیرید که گرونه و اصلا ارزشی نداره. با کمتر از 5 یورو شاید راحت برسید مقصدتون با قطار شهری.
4⃣ خرید سیم کارت
من o2 خریدم و بقیه رو نمیدونم و اظهار نظر نمیکنم اما دوستان زیادی نوشتن و میتونید مطالعه کنید اما برای خرید این سیم کارت، وقتي رسيدي تو گوگل مپ سرچ كن o2، بعد برو اونجا بگو سيم كارت پري پيد ميخوام و همونجا هم بهش بگو كه ميخواي برات نصبش كنه، چون من رفتم سوپر ماركت خريدم بعد بردم فروشگاهشون گفت نميتونن و ازين حرفها و با مكافات رجيستر كردم. يكي از مراحل رجيسترش هم اينه كه بعد از ثبت نام زنگ ميزني به شماره اي كه بهت ميده، بعد براتون يك پي دي اف ايميل ميكنن، بعد اون رو ميبري اداره پست، اونجا تشخيص هويت ميكنن با پاسپورت و تمام، بعد دو ساعت فعال ميشه. براي پست پولي نبايد بدي.حالا شايد خودش نصب كنه برات بهتر باشه. سيم كارتش هم ١.٥ گيگ ده يورو 3 گيگ ١٥ يورو و به بالا.اگر هم يك فروشگاه o2 رفتي و گفت پري پيد نداريم برو جاي ديگه و فروشگاه ديگشون .براي من همينطور شد كه رفتم يكي ازين فروشگاهشون و گفت نداريم. يكي ديگه بعد از خريد از سوپرماركت رفتم پيشش و گفت اگه از ما ميخريدي سيستم ما جواب ميداد و ميتونستيم نصب كنيم برات. ديگه راست و دروغ رو نميدونم .اما يك جايي برو كه داشته باشه و برات نصب كنه .اگه نبود و نشد ديگه سوپرماركت و كمك از افراد ديگه. قرارداد بلند مدت هم دارن كه معمولا دو ساله هست و به نطرم در بدو ورود جايز نيست.
تجربه ویزای جستجوی کار
بخش پنجم
5⃣ پیدا کردن خونه
تجربه اجاره خونه
تجربه ملده
اول از اينكه آدم خودش رو بايد ملده بكنه يا نه؟ حقيقتا من حس كردم سودش بيشتر از ضررش هست چون آدرس دقيق داري براي سي وي، حساب ميشه باز كرد و كد مالياتي و غيره، اما هستن دوستاني كه ميگن مهم نيست ملده كردن! من از قبل از اومدن به آلمان و شهر كلن شروع كردم به جستجو تو همين سايت wg-gesucht.de
اوايل ياد گرفتم سايت رو، چيزي نداشت. خيلي راحت تو اين سايت ميتوني اسم شهر رو بنويسي، ميزان مبلغ ماكزيمم كه برات امكان داره رو بنويسي و غيره كه بر اين اساس برات سرچ ميكنه و بهت خونه هاي متفاوت رو نشون ميده. روي هر كدوم كه كليك كني تمام شرايط توش هست. اينكه از چه تاریخي تا چه تاريخي، متراژ، لوكيشن، اجاره ماهانه، كاتسيون يا همون رهن و غيره. حالا بايد به همشون پيام بدي، من فكر كنم بالاي صدتا پيام دادم، كه فقط هفت هشت مورد جواب من رو دادن، چندتاشون رو رفتم بازديد و قابليت ملده نداشت، پس اول از همه اگر ملده براتون مهم هست از طرف بپرسيد و ببينيد چطوره جريان؟ نريد تا اونجا چون گرونه رفت و آمد، بعد بالاخره تونستم يه خونه پيدا كنم تو تقريبا مركز شهر كلن و با قيمت ٤٠٠ تا گرم و قبل رفتن مدل قرارداد خواستم ازش كه براي من فرستاد ولي الماني بود، من گفتم من آلماني بلد نيستم و ورژن انگليسي داري بده كه اون سريع رديف كرد، اما من آلماني رو هم ترجمه كردم تا ببينم داستانش چيه محض اطمينان، اما بعدها برای قرارداد کار، اداره اوسلندا ازم قرار داد آلمانی خواست و با اعتبار شیش ماه به بالا که بعدن تغییرش دادم با صحبت با همین شخص.
هيچي اول رفتم شهرداري Stadt koln اونجا صبح هفت و نيم رفتم اما از قرار معلوم نه و نيم باز ميشد قبل رفتن حتما تو گوگل شروع كار رو ببينيد ولي يك نيم ساعت يك ساعت قبل اونجا باشيد رفتم داخل و بهم يك برگه دادن كه توش شماره داشت و روبرو مانيتور كه راهنمايي ميكرد كدوم باجه بايد بري، همراه با قرارداد و پاسپورت.
قرارداد رو طرف(یعنی هم خونه ای من) خودش از اينترنت دانلود كرد و نوشت و امضا كرد جالب اين بود كه اون اقا خودش مستاجر بود و اسم صاحبخونه و خودش و من كه خونه رو ميخواست به من بده در حقيقت تو برگه بود. من زمانش رو هم نوشته بودم دو ماه كه اگر جارو عوض كردم دچار مشكل نشم. ديگه مدت زمان و اينها يه جورايي شانسي هم هست هيچ ما رفتيم باجه ديد پاس رو، برگه ملده رو ديد و اسكن كرد، يك امضا الكترونيك گرفت و گفت تمام و برو اداره خارجي ها در Bürgeram اونجا خودت رو معرفي كن، بعد رفتم اونجا دوباره كاغذ و صف، پاسپورت نشون دادم و برگه ملده ،گفت برو ولی فكر كنم تو راه داشتم خارج ميشدم گفت اصلا نياز نبود بيايي، و در آخر بعد يك هفته دو هفته برات كد مالياتي مياد، اگر هم زودتر از پست ميخوايي كد رو دريافت كني، بايد تو فكر مراجعه به Finanzamt باشي يعني بعد از ملده كردن.
6⃣ باز کردن حساب بانکی
من بعد از ملده رفتم به اشپارکاسه نزدیک محل زندگی خودم با پاسپورت و برگه ملده و حساب باز کردم. اما یک سری از دوستان نتونستن و من واقعا نمیدونم، یک سری بانک های اینترنتی هم هستم که قابلیت باز کردن حساب بدون ملده دارن که بچه ها توضیح دادن و حتما مطالعه کنید. مثل transferwise و N26 و غیره …
7⃣ میریم سراغ کاریابی
تجربه xing راستش من تو این مدت تقریبا دو ماهی که اینجا هستم یه چیزهایی راجع به پروفایل ها و وب سایت های مجازی متوجه شدم. حقیقتا من تا به امروز هر پیامی که منجر به ادامه ارتباط در قالب صحبت تلفنی و یا بعدش مصاحبه حضوری برام پیش اومده از طریق پروفایل xing بود. حتی وقتی رفتم پیش یکی از دوستان آلمانی برای مشورت، اولین چیزی که ازم خواست همین پروفایل بود. پس تو آلمان این xing خیلی پر طرفدار تر از linkedin، indeed، glassdoor , و چهارتای دیگه هست به نظر من. حداقل اگر برترین نباشه، یکی از مواردی هست که بسیار تاثیر گذار هست. باز اگر بخوام آرومتر به این قضیه نگاه کنم، میتونم بگم حداقل برای من بسیار تاثیر گذار بوده تا به حال. به نظر من افرادی که تو ایران هستن و یا اینجا تازگی اومدن سریعا به این پروفایل خودشون یک سر و سامونی بدن. سر و سامون دادن هم دیگه باید بری صد تا پیج دیگه رو بخونی و از هر کدوم نکانت مثبتش رو ور داری و پیج خودت رو تکمیل کنی. اینکه اطلاعات دقیق و خوشگل و با نظم نوشته شده باشه و کلمات کلیدی مرتبط با رشته ات نوشته شده باشه از برگ های برنده برای پذیرش شما خواهد بود. منظور از پذیرش همون شروع به ارتباط اولیه هست.
تجربه ویزای جستجوی کار
بخش ششم
مرحله بعدی چی هست؟ اینه که شما وقتی راجع به شخصی یا عنوانی سرچ میکنید، از اونجایی که این وبسایت مثل سایر وب سایت ها منبع درامد هست، پس یه افراد محدودی رو میاره تو لیست اولیه و بعد اون دیگه نوشته برای افرادی که پول پرداخت کرده اند یا عضو پریمیوم هستند قابل رویت هست.
خوب دو راه داره ، یکی اینکه شما اشتراک بخری که خیلی کار رو راحت میکنه، یکی دیگه اینکه از قبل از سفر به آلمان آروم آروم افراد رو به کانتکتهات اضافه کنی، خوب حالا چه افرادی را باید اضافه کنیم؟ باز اگه نظر من رو بخواهید فقط و فقط برید سراغ Head recruitment ها یا همون HR یا سراغ human resource ها خوب شما وقتی یک بار این کلمات رو سرچ کنی، وب سایت برات فیلتر میکنه و یک سری افراد رو میاره، اما این افراد در تمامی گرایش ها هستن و در تمامی شهر ها، اما اگر مثلا اسم شهرتون رو جلوی این کلمات اضافه کنید خوب دقیق تر میشه فیلترش یا اگر زمینه شغلیتون رو اضافه کنید خوب افراد مرتبط با اون موضوع رو میاره. پس شما با بازی کلمات به افراد متفاوتی میرسید. اما اینجا یک نکته هم داره اینه که اگر شما بیشتر از صدتا درخواست بدید به شما مجوز بیشتر نمیده تا اینکه اونها درخواست شمارو اکسپت کنن. پس تو ارسال درخواست برای افراد دقت کنید. نرید مثلا اگر شغلتون نفت و گاز هست سریع هرچی مهندس نفت و گاز هست رو ادد کنید، زوم کنید رو منابع انسانی و استخدام. وقتي اددشون ميكنيد يك پيام محترمانه بهشون بديد كه مثلا پروفايل شما رو جهت پوزيشن خاصي مشاهده كنن. يا اين دست ازموارد. حالا اگر بیشتر از صدتا درخواست دادید و خیلی ها جوابی ندادن و اکسپت نکردن میتونید برید تو آدرس زیر و لغو درخواست کنید ..
/contacts/requests/sent
اما باز اینجا حواستون باشه که اگر تعداد زیادی رو یک دفعه لغو درخواست کنید اینجا شمارو بن میکنه و میگه هی درخواست دادی و هی لغو کردی و هفت روز باید منتظر بمونی.
خوب من همه مراحل بالارو طی کردم. گفتن اینکه ادم بن شده و اینها بده ولی خیلی خوبه که دوستانی که ایران هستن و هنوز نیومدن آروم آروم زنجیره افراد مرتبط با استخدام خودشون تو این دست از وب سایت هارو زیاد کنن. مطمئنا در بازه زمانی طولانی مدت و ارسال درخواست محدود شما بن نخواهید شد و راحت به محض ورود با دنیایی کانتکت روبرو هستید که وقتی آدرس خودتون رو عوض میکنید طرف اگر نیاز داشته باشه به شخصی مرتبط با شغل شما خوب حتما در لیست اون شخص شما ظاهر میشید، البته اینها نظرات من هست، شاید دوستان نظرات کامل تر و بهتری داشته باشن. درست و غلط امیدوارم بدردتون بخوره … به امید پیشرفت.
8⃣ مصاحبه : به نظر من مصاحبه از لحظه تماس اول شروع میشه، یعنی تمام موارد بالا برای این بود که به ما زنگ بزنن و حالا زنگ زدن، باید اینطور فکر کنی که هر زنگ یک شمش طلاست. باید به خوبی ازش محافطت کنی. خب، مصاحبه توانمدی میخواد، توانمندی علمی، توانمندی روانشناسی بیان، اعتماد به نفس و ریلکس و شاد بودن. ببنید این موضوع دنیایی داره و باید واقعا مطالعه کنید. اگر کسی به شما ایمیل زد و قرار مصاحبه تلفنی ست کنه، حتما راجع به شخصی که باید باهاش حرف بزنید مطالعه کنید، تو لینکدین، زینگ و غیره. کمک زیادی میکنه، راجع به موضوعی که میخواید حرف بزنید مطالعه کنید. اگر انگلیسی هست حتما تو یوتیوب فیلم ببینید راجع بهش که دستتون بیاد دایره لغات انگلیسی یا هر زبان دیگه.
تجربه ویزای جستجوی کار
بخش هفتم
ببینید باید تو ذهنتون اینطور فکر کنید که شما در مصاحبه تلفنی حداکثر 30 دقیقه صحبت میکنید، یا در مصاحبه حضوری 1 ساعت تا 2 ساعت. بعضی از سوالات کاملا واضح هست مثل اینکه طرف ازت میپرسه پیشینه خودت رو بگو، خب فقط میگی شریف یا بهشتی خوندم، ارشد دارم و تمام …
نخیر، باید برای زمان مصاحبه ات برنامه ریزی کنی، نشه بیست دقیقه راجع به خودت توضیح بدی و نشه فقط سی ثانیه حرف بزنی، و نشه فقط اسم دانشگاه رو بگی. خبب طرف چه میدونه، باید توضیحات خوشگلی که کمک میکنه به قانع شدن طرف رو تو ذهنت بررسی کنی و دائم کم و زیادش کنی این توضیحات رو تا به یک سری جملات عالی در کمترین بازه زمانی برسی، یعنی مختصر و مفید. خودت رو معرفی کن دنیایی داستان داره، بگ گراند تحصیلی رو میشه با درس، مقاله، تالیفات، زبان و تلاش هات پیش ببری. میگه چه پروژه ایی کار کردی؟ خوب جواب بدم پروژه ستاره خلیج فارس. همین؟ نخیر! طرف نمیدونه و مطمئن باش سوال بعدیش این هست که میتونی بیشتر راجع به پروژه ات توضیح بدی؟ طرف میخواد ببینه چقدر پروژه بزرگ بوده؟ چه چیزهایی یاد گرفتی و تو باید با سوال کوتاه از طرف اون شخص، جواب سوال های درون مغز اون شخص رو بدی و نزاری همش سوال کنه و خسته بشه … باید طرف بفهمه که تو منظورش رو میفهمی … و و و و دنیایی دیگه که میشه ساعت ها نوشت و نوشت و کم نیاورد . اما باید مطالعه کنی. من شدیدا توصیه میکنم حتما مطالعات روانشناسی داشته باش و حتما مصاحبه های زیادی رو بخون چون تجارب زیادی تو اینترنت یافت میشه!
9⃣ آوسلندر اوخ اوخ اوخ این قسمت دنیایی داستان داره
وقتی کار پیدا کردی میری اداره بیمه با پاسپورت، عکس و قرارداد. خودت رو بیمه میکنی. یکی دو تا فرم هست که از اوسلاندر نزدیک محل سکونتت میگیری و یا از وب سایتشون. یکی رو باید شرکت پر کنه و یکی دیگه رو باید خودت پر کنی، من دارم موارد مربوط به حقوق بالای بلو کارت رو میگم(بالای 53600). چون بقیه رو نمیدونم، بعدش میری اوسلاندر، اونجا یا ازت وقت قبلی میخواد یا بهت ایمیل میده که ایمیل بزنی یا همونجا کارات رو انجام میده بدون وقت قبلی. خدایی من تو این قسمت انقدر دردسر کشیدم که نمیدونم اصلا چطور توضیح بدم که گیج نشید. ولی نکته وار بگم اینکه تو کلن یک اوسلاندر مرکزی هست و چندتا دیگه اوسلندر در نزدیک محل سکونت شما. باید اول ببینی که نزدیک ترین اوسلندر به ناحیه شهری شما کجاسات؟ بعد با تمامی مدارک میری اونجا. پیشنهاد میکنم با یک المانی زبان برید اونجا. اونجا ازت تمامی مدارک رو میگیره و بهت یک فیش میده که 100 یورو پول واریز کن و 2 هفته زمان میبره تا جواب برات یا ایمیل بشه یا پست. بعدش دوباره رجوع میکنی به اوسلندر و برات یک برگه میچسبونه تو پاس و اجازه کار داری و بعدها برات نامه پین و پوک میاد و بعد ها هم برات نامه اماده بودن خود بلوکارت… البته من خیلی ساده توضیح دادم ولی دردسر زیاد کشیدم که شاید توضیحش فقط گیج کننده باشه و البته این موارد برای کسایی که از قبل کار داشتن و وارد آلمان شدن فرق میکنه و شاید همون لحظه مجوز کار بهشون داده باشه و اون 2 هفته زمان هم نیاز نباشه و از طرفی این موارد شهر به شهر و شخص به شخص یه کم فرق میکنه مثل اینکه با توجه به تجربیات زیادی که داشتن بچه ها و متفاوت بوده عموما.
تجربه ویزای جستجوی کار
بخش پایانی
خیلی نوشتم فکر کنم، دستم درد گرفت!
راجع به خودم توضیح ندادم اصلا و شاید دنیایی تجربه باشه توش نمیدونم. دوست داشتم درد و دل کنم یه جورایی که چطور اومدم اینجا و از کجا و با چه پیشینه ای که شاید یه کم کمک بشه به مسئولانمون در ایران و بدونن که چرا آدمها سر از اینجا در میارن. البته نوشتن هم نوشتم ولی فکر کنم خوب نباشه گذاشتنش اینجا و باعث آزار میشه ولی شاید هم بد نباشه چون ما همش داریم کمک میکنیم که آدمها بیان و شاید متن من باعث بشه که یه عده مسئول در ایران به خودشون بیان اگر یه روزی این متن ها دست به دست بشه و برسه به دستشون. به هر حال، مجددا ممنون از همه که کمک میکنن تو این راه.
صحبت آخر، اگر اومدی یه روزی آلمان پیف پیف نکن برای ایرانی ها، نگو روستایی و معلوم نیست از پشت کدوم کوه اومده. سعی کن ازین جای داستان دیگه احترام بزاری و اگر ایرانی دیدی دستش رو بگیری و بهش احترام کنی که ما هرچی میخوریم از زیر پا خالی کردن همدیگه هست و بدون همین که از پشت کوه اومده بهتر و بدون منت دستت رو میگیره و اونی که مثل خودت از جلو کوه اومده یا پولش رو ازت میگیره به ازای کمک یا بعدش منت میکنه چون اون هم مثل خودت با کلاس هست. من اینارو نوشتم چون تجربه ثابت کرده که ما ایرانی ها اینور هم هی داریم از هم فرار میکنیم و هر کی یک گوشه میشینه میگه اینا اینجا هم مارو ول نمیکنن. خنده داره و خنده داره و خنده دار. بیایید دست گیر هم باشیم و ممنوننننننننن از این گروه پسامهاجرت و ادمین هاش و بچه هایی که واقعا دارن کمک میکنن .
بهترین ها رو براتون آرزو دارم همیشه.
دوست دار همه شما حامد
تجربه مصاحبه سفارت
ایمیل اول: 4اردیبهشت 97
تاریخ مصاحبه: 16خرداد 98
تاییده شروع ارزیابی زاب: 28بهمن 97
ایمیل پایان ارزیابی زاب: 5مرداد 98
ایمیل تایید ویزا: 10شهریور
سن:32سال متاهل(مرد)
کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه های دریایی
کارشناسی نقشه برداری
سابقه: 9سال در زمینه نقشه برداری در پروژه های پتروشیمی
که من مدرک کارشناسیم رو به زاب ارسال کردم
سطح زبان در زمان مصاحبه:
انگلیسی: معمولی بدون مدرک
آلمانی: پایان a2 بدون مدرک
روز مصاحبه استرس زیادی داشتم چون بعد از یک سال تلاش و صبوری، مصاحبه من مصادف شده بود با سیل ریجکتی های سفارت، علاوه بر اون من حتی یک مورد مصاحبه کاری نداشتم چون خودم اصلا توی این یک سال رزومم رو به جایی نفرستادم چون از نظر زبان زیاد از خودم راضی نبودم.
تمام مدارکم آماده بود به جز زاب، که از واریزی و تاییده شروع ارزیابی با خودم یه کپی برده بودم
آفیسر شروع کرد به سوالات آلمانی
اینکه رشتت چیه
چندسال سابقه کار داری
هدفت از آلمان چیه و…
و من دست و پا شکسته جواب دادم
که آفیسر به من گفت بهتر نبود وقتتتون رو کنسل میکردین و بیشتر زبان میخوندین؟؟
اینو که شنیدم کلا نا امید شدم و پیش خودم گفتم عمرا ویزای من اکی شه.
واسه زاب یک ماه به من فرصت داد و گفت اگر تا اون موقع نیومد دوباره ایمیل بزنین
با یه حس بد و پر از ناامیدی از سفارت بیرون اومدم…
یک ماه گذشت و جواب زاب نیومد و من مجدد درخواست وقت بیشتری کردم
که موافقت شد و خوشبختانه بعد از 20روز تایید زاب ایمیل شد و من اون رو واسه سفارت فرستادم.
در اوج ناامیدی بودم و یه جورایی اصلا فکر نمیکردم که ویزام اکی شه تا اینکه ایمیل تایید ویزام اومد…
هدفم از نوشتن این تجربه که شاید 80%حرفای تکراری باشه این بود که فقط بگم که نا امید نباشید
سفارت سخت گیر شده و یه سری از قوانین رو عوض کرده اما بازهم امید هست اگر تلاش کنید به خواستتون میرسین
در حال حاظر هم قصد دارم تا اونجایی که بشه ویزام رو به تاخیر بندازم که هم بیشتر زبان بخونم هم اینکه برای سال جدید وارد آلمان شم
از تمام کسایی که توی این گروه صبورانه به من کمک کردن توی این مدت سپاسگذارم و واسه همه آرزوی موفقیت میکنم ?
تجربه ویزای بلوکارت
– مرد ۳۲ سال مجرد
– کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار
– ایمیل اول: ۱۲.۰۸.۲۰۱۸
– درخواست وقت فوری(با قرارداد و تاییدیه اولیه اداره کار): ۲۰.۰۷.۲۰۱۹
– ایمیل دوم: ۲۷.۰۷.۲۰۱۹
– وقت سفارت: ۰۴.۰۸.۲۰۱۹ (وقت فوری)
– تایید ویزا: ۱۲.۰۹.۲۰۱۹(توی لیست ویزاهای تایید شده بود)
– زاب رو گرفتم (چون قرارداد داشتم ۲-۳
هفته ای جواب دادن)
– پیدا کردن کار از ایران
– ۶ سال سابقه کاری بیمه ای
– ۲ سال سابقه کار بدون بیمه
– زبان انگلیسی روان بدون مدرک
– زبان آلمانی تقریبا صفر
اول از همه از ادمین ها و بچه هایی که کمک کردن تشکر میکنم و امیدوارم این حال خوب به زودی نصیب همتون بشه. اولش خیلی همه چیز گنگ بود اما یواش یواش به کمک وقتی که گذاشتم و وجود این گروه عالی سوالاتم جواب داده شد.
اول از همه موضوع زبان هستش که بدون اون هیچ کاری نمیشه کرد.
اگر کامپیوتری و مخصوصا برنامه نویس هستین با انگلیسی کارتون راه میافته اما رشته های دیگه بدون آلمانی کار سخت میشه براتون.
کار رو از لینکداین پیدا کردم به این صورت که یک پیشنهاد کاری بهم شد و بعد
از گذروندن مصاحبه تکنیکال، حل چلنج تکنیکال، مصاحبه اچ آر ، مصاحبه حضوری در آلمان(حدودا ۳ ماه پیش بود که اونجا هم مصاحبه تکنیکال و اچ آر و مدیریت بود)، یک آفر کاری بهم پیشنهاد شد و من هم قبول کردم.
با قرارداد کاری و تاییدیه اولیه اداره کار که شرکت برام گرفت از طریق ایمیل سفارت یک وقت فوری درخواست کردم(در حقیقت وقتم حدود ۳-۴ ماهی جلو افتاد).
مصاحبه سفارت کلا ۱۵ دقیقه طول کشید و تمام سوالات هم فارسی بود. بعد از ۳ روز تماس گرفتن و درخواست تغییراتی در قرارداد کاریم داشتن که ۴ روزه انجام شد و بعد از یک ماه ویزام تایید شد.
یکشنبه هم میخوام برم ویزام رو بگیرم.
در آخر بازم از ادمین ها عادل، امیر، ایمان، احسان و همچنین از امیرحسین و مهدیه خانم و بقیه بچه ها تشکر میکنم.
این هم کلیات ایمیلی که باهاش درخواست وقت فوری دادم:(که باید حتما قرارداد کاری امضا شده و تاییدیه اولیه اداره کار رو بهش اتچ کنید):
ایمیل:
visainfo
سابجکت:
Request for urgent appointment with approval and job contract
متن:
Dear Sir/Madam,
My name is Xx ( reference number : xxxxxxx ).
I have contract with x company. Additionally, I have approval from the federal employment office.
So, I request for an urgent appointment.
Please find the contract and approval in attachments.
I look forward to hearing from you.
Yours faithfully,
Xx
اتچمنت هم که باید قرارداد و تاییدیه اولیه اداره کار رو اتچ کنید.
چندتا نکته:
۱- هر چقدر هم که سخت باشه و در ابتدا غیر ممکن اما شدنیه. حتی کار گیر آوردن از ایران… پس نا امید نشید.
۲- روی زبان تا میتونید وقت بزارید. اولین اقدامتون باید زبان باشه و هدفمند روش وقت بزارید. مکالمه و مکالمه و مکالمه رو جدی بگیرید و براش وقت بزارید.
۳- به غیر از جاب اپلای کردن سراغ ریکرویترها هم برید. (لینکداین بستر مناسبیه که ریکرویترهای توی حوزه کاری خودتون رو پیدا کنید)چون اگه زبانتون اوکی باشه و خودتون رو خوب پرزنت کنید اونا موقعیت های خیلی خوبی براتون اکی میکنن. شرکت ها معمولا به ریکرویترها اعتماد دارند و وقتی اونا کسی رو معرفی کنند دیگه نیازی نیست از بین یه عالمه رزومه نگران انتخاب شدن رزومتون باشید.
۴- روی شایعات برنامه ریزی نکنید. چون دیدم دارم میگم. تمامی قدمهاتون رو برنامه ریزی کنید و از منابع معتبر مثل خود سایت سفارت و همین گروه استفاده کنید که واقعا با وسواس و دقت داره مدیریت میشه. متاسفانه کسانی رو دیدم که مدتها روی پیش فرض های اشتباه جلو رفتن و وقتشون تلف شده. پس همیشه اخبار بروز و صحیح رو دنبال کنید چون تغییراتی ممکنه اتفاق بیافته و شما در جریان نباشید.
امیدوارم همتون موفق بشید ??
تجربه مصاحبه سفارت
تجربه گرفتن ویزا
ایمیل اول: 16.03.2018
ایمیل دوم: 09.04.2019
وقت مصاحبه: 14.05.2019
اعلام موافقت با ویزا در فایل پی دی اف تارنمای سفارت: 12.09.2019 حدود 4 ماه بعد از مصاحبه!
دریافت ویزا: 17.09.2019
رشته : مهندسی مکانیک – طراحی جامدات
سن: 29 سال
زبان: انگلیسی گواهی آموزشگاهی advanced مال چند سال پیش و آلمانی خودخوان بدون مدرک در زمان مصاحبه اتمام ب1 و شروع ب2
قبل از هر چیزی تشکر ویژه ای دارم خدمت همه ی ادمین های عزیز این گروه های مهاجرت (بالاخص مهدیه خانم و صالح عزیز که زحمتشون دادم) که بدون چشم داشت و منفعتی اوقات گرانبهای خودشون رو برای بقیه ی هموطن هاشون میزارن و باعث شدن با راهنمایی هایی که توی این گروه ها میشه لازم نباشه هیچ هزینه ی برای طی کردن پروسه ی ویزا بدیم و خودمون با جستجو در مطالب گذشته ی گروه جواب تقریبا همه ی شبهاتمون رو بتونیم پیدا کنیم….این گروه ها رو دست کم نگیریم واقعا.. افرادی هستن که به دلیل ندونستن چند هزار یورو رو توی جیب افراد دیگه ای ریختن که خودشون میتونستن بدون هزینه انجامش بدن…..بابت همین کارهایی که یه فرد نوعی مثل من و شما طی یک سال و نیم اخیر خودمون با کمک این گروه ها و ادمین هاش به صورت کاملا رایگان و با خوندن و خوندن و خوندن مرتب پیام ها و کمک گرفتن از بقیه تونستیم انجام بدیم ….
این رو دست کم نگیرید ….واقعا کم نعمتی نیست این گروه ها
خب…برای پروسه ی ویزا گرفتن تقریبا همه ی حرفا رو زدن دوستان توی تجربه های قبلی…من یه چیزایی رو که شاید کمتر گفته باشن میگم دوباره:
1️⃣ من یک سال و نیم استرس این رو داشتم که تایم 6 ماه ی ویزام بخوره توی دسامبر ژانویه و هر کاری که به ذهنم میومد رو روزها روش فکر کردم….آخر سر اینقدر جواب ویزام طول کشید هیچ جوره نشد از این تایم فرار کنم و آخرش سرم اومد…پس الکی به خودتون استرس چیزایی رو که دست شما نیست ندید و ریلکس باشید….نهایتا شما نمیتونید یه سری چیزا رو تغییر بدید پس باهاش کنار بیاید. و بجاش برنامه ی جایگزین برای خودتون تعریف کنید …مثلا من گفتم اگه توی تعطیلات پایان سال برم بجای اینکه نگران تعطیلی شرکت ها باشم میشینم همه ی مقدمات کارم رو آماده میکنم و روی سوالات مصاحبه و کارهایی مثل مکان و ملده و بانک و اینا تا هر جایی که ممکن باشه زوم میکنم که بعد از تعطیلات شروع کنم به کاریابی به صورت آماده تر از قبل.
2️⃣ روز دریافت ویزا هرچی که تاکید کردم که تایم شروع ویزام رو بیشتر از 3 ماه عقب بندازید که نخوره قبل از کریسمس و تعطیلات گفتن امکان نداره و 3 ماه ماکزیمموش هست.
3️⃣ انگیزه نامه م رو من خودم نوشتم با کمک گرفتن از دوستانی که میتونستن نظر بدن در این رابطه….2 صفحه A4 مفصل نوشته بودم…از سیر تا پیاز….یعنی موردی نبود که بتونه گیر بده که شما با بازار کار مثلا آشنا نیستی….یا اینکه نمیدونی کجاها کار بیشتر هست برای رشته ت….یا سطح زبان با اینکه تا آخر ب1 رو خودم خونده بودم و هیچ مدرکی دال بر زبان آلمانیم ارائه نکرده بودم اما توش قشنگ توضیح داده بودم که چون محل کارم دوره نمیتونم برم کلاس زبان اما هر روز و هر شب دارم آلمانی میخونم و از طریق نرم افزار و اینترنت با افراد آلمانی برای تقویت مکالمه م حرف میزنم و حجم بالایی از ویدئو و ویس رو مرتب دارم کار میکنم…..چی میخوام بگم با این حرفا…؟؟ یعنی اینکه انگیزه ی بالام رو نشون دادم برای یادگیری آلمانی و بنظرم انگیزه نامه یعنی اینکه بتونی طرف رو قانع کنی که انگیزه داری!
تنها موردی که میشد به انگیزه نام یا مدارکم گیر داد نبود مکاتبات زیاد با شرکت ها بود…یعنی مصاحبه ی آنچنانی ای نگرفته بودم (جز یه مورد تلفنی که اونم مدرکی نداشتم ارائه کنم براش اما بهش اشاره کردم)…اون رو هم اینجوری شرح دادم که چون شانس کاریابی از ایران ضعیفه نمیخوام برای شرکت ها اینجا اپلای کنم و شانس خودم رو خراب کنم بخاطر اینکه هنوز نرفتم آلمان.
✅یه نکته : من اومدم یه حرکتی زدم برای پر کردن این خلا….از توی پروفایل زینک خودم نشستم یه سری ریکروتر پیدا کردم و رزومه و نمونه کارهام رو که به فرمت استاندارد بود رو براشون فرستادم و خیلی ساده ازشون پرسیدم بنظرتون من با این رزومه و وضعیتم شانس کار پیدا کردن توی آلمان رو دارم یا نه…..یه سری جواب دادن و گفتن آره ….همون متن مکالمه م رو باهاشون پرینت گرفتم و همراه مدارکم ارائه کردم.توی انگیزه نامه م هم به این مورد اشاره کردم که شانس خودم رو برای کاریابی خوب میبینم چون از چند تا متخصص پرسیدم.
4️⃣ با این اداره (ZAV) در ارتباط باشید… من نزدیک چند ماه مرتب ایمیل رد و بدل میکردم باهاشون و آخر سر همین ارتباطم رو باهاشون به عنوان مدرکی بر آشنایی ام به پروسه ی کاریابی ارائه کردم (این کار ضروری نیست اما بدردبخوره…مخصوصا اینکه فردا روزی رفتیم آلمان و موقع مصاحبه و مشکلات اجازه کار همین فردی که مشاورمون هست میتونه اونجا به دردمون بخوره و کارفرما رو در رابطه با مشکلات ویزای جاب سیکر روشن کنه.
5️⃣ مثل تاکید قبلی و همیشگی بقیه ی بچه ها منم وظیفمه باز روی زبان تاکید کنم….من موقع مصاحبه میدیدم که یکی میومد و ادعا میکرد در حد س1 آلمانی بلده اما وقتی آفیسر باهاش صحبت میکرد اصلا در اون سطح نبود….من خودم هیچ مدرکی نداشتم و به هر سه زبان باهام مصاحبه کرد آخر سر هم بهش گفتم اینکه مدرکی برای آلمانیم ارائه نکردم مشکل ساز نشه برام که گفت نه اتفاقا خیلی هم خوب صحبت کردید(پس سوالای سفارت رو به هر سه زبون با خودتون خوب تمرین کنید که روان و راحت جوابشون بدید)
این رو فقط برای سفارت گفتم وگرنه من از این فرصت 4 ماهه تا جواب ویزام استفاده کردم و کتابای ب2 رو هم تموم کردم …برای کاریابی توی آلمان که من شخصا فکر میکنم ب2 با سطح روان حداقلش باشه….حالا رفتم چک میکنم این رو هم ولی هر چی بهتر و بیشتر کم ریسک تر!
6⃣ همون روزی که رفتیم برای دریافت ویزا مون برای من و تعدادی از دوستان علاوه بر برچسب ویزا یه برچسب دیگه هم زدن که باید موقع ورود ۵۱۱۸ یورو همرامون باشه…اما برای یه سری دیگه از جاب سیکر ها فقط برچسب ویزا بود و حرفی از میزان پول همراه نزده بود!! (از یکی شون پرسیدم گفت من حسابم برای مدت چند ماه پول کافی توش بوده و تمکن چند ماهه ارائه کردم….اینکه برای بقیه هم اینطور بود یا نه رو نمیدونم)
نکته آخر و خیلی مهم:
??اینکه اگر چیزی رو میدونیم و خودمون هم یا از بقیه یاد گرفتیم یا سرچ کردیم بخیل نباشیم و بقیه رو راهنمایی کنیم….من یه وقتایی میگم اگه این گروه ها نبودن این صدها سوالی که من داشتم رو از کجا میخواستم واضح و روشن جواب بدم….میدونم خیلی هامون تنبل هستیم و حال نداریم بریم سرچ کنیم اما با این اوصاف هم شاید با راهنمایی های ما یکی از یه ضرر بزرگی دور شد….اشکال نداره ….خوب باشیم و خوبی کنیم نتیجه ش رو یه جایی یه روزی خدا بهمون بر میگردونه.
تجربه مصاحبه سفارت
ایمیل اول ۲۳ می ۲۰۱۸
ایمیل دوم ۱۹ جون ۲۰۱۹
تائید مدارک ۱۵ جولای ۲۰۱۹
تاریخ مصاحبه ۱۷ جولای ۲۰۱۹
اعلام جواب ویزا ۲۴ سپتامبر از طریق تماس تلفنی از سفارت
کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
رشته ی مهندسی مکانیک
گرایش ساخت و تولید
۶سال سابقه ی طراحی در زمینه نوار نقاله و سیستم های جابه جایی مواد
سطح زبان آلمانی در روز مصاحبه A2 با ارائه مدرک از آموزشگاه
زبان انگلیسی مسلط اما بدون مدرک
بدون ارائه مدرک دعوت به مصاحبه
نکته ی جالب در خصوص پرونده ی من، این بود که دارالترجه با توجه به تجربه یا آگاهی که داشت، اسم گرایش من رو در ترجمه ذکر نکرد و تنها عبارت مهندسی مکانیک رو به صورت مستقیم ترجمه کرده بود. من که خودم هم به این کار شک داشتم، چند دفعه از دارالترجمه سوال کردم که به این شکل مشکلی پیش نمیاد؟ اونها هم اطمینان دادند که مشکلی نیست.
دوشنبه ی قبل از مصاحبه ، مدارک تحصیلی من توسط سفارت تائید شد.
در روز مصاحبه هم آفیسر از من زاب نخواست.
مدارکم کامل، مرتب و منظم بود. کل مصاحبه ۱۵ دقیقه هم طول نکشید.
افیسر چند تا سوال کلی به فارسی پرسید. ۲ تا سوال هم به آلمانی پرسیدند که کجا آلمانی میخونی و چرا میخوای بری آلمان؟ بعد گفت همین ها رو به انگلیسی بگو.
من از ۶ ماه پیش اکانت پریمیوم زینگ دارم اما با این وجود نتونستم دعوت به مصاحبه بگیرم. وقتی این موضوع رو به آفیسر گفتم، گفتند طبیعیه که شما تا توی ایران هستید بهتون جواب ندند، برای همین ما به شما ویزای ۶ ماهه میدیم که شانستون رو تو آلمان امتحان کنید.
انگیزه نامه و رزومه من هر دو به آلمانی بود.
من فکر میکنم انگیزه نامه و رزومه ی خوب، اونیه که چندین مرتبه بازنگری بشه. من بعد از هر دفعه بازنگری رزومه و انگیزه نامه، بازخورد بهتری از کارفرماها میگرفتم. همین باعث شد تا برای روز مصاحبه انگیزه نامه و رزومم پنج بار اصلاح بشه و به بهترین شکل خودش برسه. شما هم سعی کنید از چند ماه مونده به مصاحبه سفارتتون، از طریق همین سایت های کاریابی، برای کارفرماهای مورد نظرتون رزومه بفرستید تا بازخوردش رو ببینید.
توی رزومه و انگیزه نامم، ذکر کرده بودم که یک سری تجهیرات خاص رو طراحی کردم. برای همین یک سری نقشه به همراه کاتالوگ تجهیزات و شرکت هایی که در اونها کار کردم رو هم بین مدارک و بعد از انگیزه نامم قرار دادم. البته در هر دو دسته از مدارک.
من توی انگیزه نامم این موارد رو در ۷ پارگاراف توضیح دادم: معرفی، چرا رشته مکانیک رو انتخاب کردم، سوابق تحصیلی، سوابق کاری، چطور با این ویزا آشنا شدم، سطح زبان، استفاده از سایت های کاریابی، این که شرکت های مقصد من در آلمان چه شرکت هایی هستند، این که چرا آلمان رو انتخاب کردم، شهر مورد نظرم با ذکر دلیل و پرداخت هزینه های زندگی در آلمان از محل پس انداز شخصی.
به نظر من نکاتی که برای نوشتن انگیزه نامه و رزومه احتیاج دارید به دفعات توی گروه و البته سایت ذکر شده. باید وقت گذاشت و کامل مطالعه کرد.
من تمام فایل ها، پی دی اف های ضمیمه ی سایت و این گروه را پرینت گرفتم و مطالعه کردم.
از این گروه هم هر پیامی که فکر میکردم مهمه به قسمت سیو مسیج تلگرامم ارسال میکردم و هر دفعه میخوندم تا لابه لای این همه پیام فراموششون نکنم.
در آخر جا داره از تمامی ادمین های محترم از جمله آقا احسان، آقا عادل آقا امیر، آقا صالح و همچنین خانم مهدیه، خانم اکبری و سایر دوستانی که تجربه های خودشون را به اشتراک گذاشتند تشکر کنم.
این کارشون که هر روز از وقت شخصیشون میگذارند و به این حجم از سوال جواب میدند، خیلی جای تقدیر و تشکر داره.
تجربه مصاحبه سفارت
ویزای جستجوی کار
ایمیل اول ۱۳ جولای ۲۰۱۸ ساعت ۲۰
ایمیل دوم ۱ سپتامبر ۲۰۱۹
وقت مصاحبه ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۹
امروز ساعت ده وقت سفارت من بود، ولی ساعت سه و نیم بالاخره مصاحبه انجام شد! این چند تا نکته رو امروز متوجه شدم که میگم بهتون شاید کمک کنه:
۱. نیم ساعت زودتر برید سفارت، نیازی نیست خیلی زودتر برید واقعاً. چون به اندازه کافی داخل سفارت معطل میشید!
۲. با خودتون یه مقدار خوراکی و یک سرگرمی مثل کتاب ببرید که مثل من در شش ساعت انتظار سردرد نگیرید و حوصله تون سر نره. چون گوشی که نمیشه داخل برد. ساعت دوازده تا دوازده و نیم هم همشون میرن برای ناهار!
۳. امروز ظاهراً خیلی شلوغ بود به گفتهی نگهبانها و آفیسرها. با این حال افرادی بودند که اسمشون رو میخوندند ولی نیومده بودند. ساعتی که اعلام کردند تو ایمیلها مثلا ۱۰:۰۰ تا ۱۰:۰۵ هست، ولی همین رو عیناً برای مثلا سی نفر ارسال میکنند و اونجا اسامی رو به ترتیب الفبا میخونن. یعنی شما وقتی وارد میشید، یک گروه هستید که همه مثلا ساعت ده وقت دارید، از این گروه به ترتیب حروف الفبا صدا میکنند.
۴. امروز باجه ۷ و ۸ و ۱۱ بیشتر مواقع حضور داشتند. فقط باجه ۱۱ یک آقا بودند با عینک و ریش پرفسوری که کار اصلیشون پیوست بود، ولی اگه کسی برای پیوست نبود کار بقیه رو هم انجام میدادند و من هم با ایشون مصاحبه کردم. خیلی هم خوش اخلاق بود ولی به خیلی از موارد ویزاهای دیگه مثل جستجوی کار آشنا نبود. حتی برای تمکن یورو رو ۱۲۵۰۰ حساب کرد و فکر میکرد مبلغش ۴۳۲۰ هست هنوز. که من گفتم تو فایلهای فارسی و آلمانی تو سایت دو عدد مختلف نوشته، که تعجب کرد و همون جا زنگ زد به آی تی شون و موضوع رو توضیح داد و از من تشکر کرد که گفتم!
۵. سوال های آلمانی که از من پرسید فقط دو تا بود که برنامت تو آلمان چیه و میخوای تو آلمان چه کاری کنی؟ بعد از جواب گفت که انگلیسیت هم به خوبی آلمانیت هست؟ یا بهتره؟! در کل خیلی خوش برخورد بود.
سوالهای فارسی یکی این بود که شما که میتونستید از اینجا کار پیدا کنید، چرا ویزای کار نگرفتید که گفتم چون شرکتها حضوری بهتر جواب میدن. سوال دیگه اینکه میخوای آلمان بمونی؟ چرا این شهر رو انتخاب کردی؟ چطور این مکاتبات رو انجام دادی و این شرکتها رو پیدا کردی؟ شوهرت میخواد بیاد بعداً؟
۶. باجه هفت یک خانم جوونی بود با موهای متوسط صاف، که خیلی زیاد و دقیق سوال میپرسید. بخش سوال آلمانی یا انگلیسی بیشتر این شکلی بود که به فارسی میگفت خودتو معرفی کن و بگو چرا میخوای بری آلمان. ضمنأ ایشون برای تمکن یورو رو ۱۳ تومن حساب میکرد!
۷. بعضیها واقعاً بی نظم بودن. مدارکشون کم بود، کپی نداشتن، فرم رو پر نکرده بودن، یورو همراه نداشتن!! و این باعث میشد که خیلی وقت بقیه تلف بشه. لطفاً و حتماً به ترتیب مدارک براساس آخرین فایل سفارت دقت کنید.
برای هزینه در حد صد یورو رو خرد میکنند ولی بیشتر نه.
۸. امروز به کسانی که نقصی داشتند دو هفته وقت میدادند!
در نهایت بگم که هر کدوم از آفیسرها یک جور برخورد و سوال میکردند و خیلی شانسیه! ولی در بدترین حالت همین اطلاعاتی که تو گروه هست رو بخونید و آمادگی جواب داشته باشید. مدارک کامل و مرتب به هممون کمک میکنه. وقتی همه چیز درست باشه، هر مصاحبه ده دقیقه بیشتر طول نمیکشه.
ممنونم از اطلاعات خوب این گروه که خیلی به من کمک کرد و برای همتون آرزوی موفقیت میکنم.
تجربه مصاحبه سفارت
تجربه گرفتن ویزا
پیراپزشکی
ایمیل اول ۸ جون ۲۰۱۸
ایمیل دوم ۱ جولای ۲۰۱۹
تاریخ مصاحبه ۱ آگوست ۲۰۱۹
اعلام جواب ویزا ۲۵ سپتامبر از طریق تماس تلفنی از سفارت
دریافت ویزا ۳۰ سپتامبر
رشته کارشناسی ارشد علوم تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی تهران ( یکی از شاخه های پیراپزشکی) که از طریق ویزای جاب سیکر اقدام کردم
۱۰ سال سابقه کار در مراکز بهداشتی و درمانی
سطح زبان آلمانی در روز مصاحبه B2 با ارائه مدرک
زبان انگلیسی B1 اما بدون مدرک
دارای ۱۲ دعوت به مصاحبه
با توجه به اینکه رشته من در آنابین نبود اردیبهشت ماه برای زاب اقدام کردم و بعداز اینکه تاریخ مصاحبه من اومد با زاب تماس تلفنی کردم و درخواست کردم اگر امکانش هست زاب من رو زودتر آماده کنند که بامن همکاری کردند و ۲۲جولای پی دی اف زاب رو دریافت کردم
روز مصاحبه مدارک من کامل، مرتب و منظم بود. وقت مصاحبه من ساعت ۱۱ بود که اون روز چون فقط یک باجه فعال بود و افرادی که برای ویزای کاری اومده بودند تعدادشان زیاد بود ساعت ۲ نوبت من شد و آفیسر بسیار خسته و بی حوصله بود .من اصل مدرک زبان رو همراه خودم برده بودم ولی کپی رو در سری اول و دوم گذاشته بودم که آفیسر اصل مدرک زبان رو از من خواست و اصل رو تحویل گرفت و من بهشون گفتم اصل رو نیاز دارم گفتند که چرا باخودت آوردی منم دیدم خیلی بی اعصابه و دیگه این موضوع رو ادامه ندادم
باتوجه به اینکه رشته من جز مشاغل پیراپزشکی بود و اکثر افراد این شاخه ازطریق ویزای 17a اقدام میکنند و آفیسر درمورد رشته من اطلاعی نداشت و میگفت من اشتباه اقدام کردم ولی من یه مقدار براشون توضیح دادم و ایشون درنهایت به من رسید صندوق رو دادن و گفتند درمورد شغل شما قبل از ارسال به آلمان سرکنسولگر باید نظر بده منم یه جورایی با ناامیدی برگشتم خونه
انگیزه نامه و رزومه من هر دو به آلمانی بود.
من از ۲ ماه قبل از مصاحبه باتوجه به اطلاعاتی که از این گروه خوب بدست آوردم شروع به نوشتن انگیزه نامه کردم و تا قبل از مصاحبه حدود ۴ بار بازنگری انجام دادم و در مرحله نهایی برای یکی از دوستانم که آلمان هستن فرستادم و ایشون بازنگری نهایی رو انجام دادن
من توی انگیزه نامم این موارد رو در ۸ پارگراف توضیح دادم: معرفی، چرا رشته تغذیه رو انتخاب کردم، سوابق تحصیلی، سوابق کاری، چطور با این ویزا آشنا شدم، سطح زبان، استفاده از سایت های کاریابی، این که شرکت های مقصد من در آلمان چه شرکت هایی هستند، این که چرا آلمان رو انتخاب کردم، شهر مورد نظرم با ذکر دلیل و پرداخت هزینه های زندگی در آلمان از محل پس انداز شخصی.
به نظر من نکاتی که برای نوشتن انگیزه نامه و رزومه احتیاج دارید به دفعات توی گروه و سایت ها ذکر شده و با کمی وقت و حوصله می تونید انگیزه نامه بسیار عالی رو بنویسید
من از این گروه هر پیامی که فکر میکردم مهمه به قسمت سیو مسیج تلگرامم ارسال میکردم و هر دفعه میخوندم تا لابه لای این همه پیام فراموششون نکنم. افرادی که بامن مصاحبه داشتند ۱۵ روز بعد از مصاحبه جواب ویزاشون اومد و من هرروز منتظر تماس یا ایمیلی از سفارت بودم ولی هرروز ناامبدتر از روز قبل میشدم این روزها برای من پراز استرس بود دقیقا روزی که من قراربود برای پیگیری ویزام بعد از ۷ هفته ایمیل بزنم ازطریق تماس تلفنی تایید ویزام رو دریافت کردم امروز برای دریافت ویزا به سفارت مراجعه کردم ولی افیسر دم در ورودی به من گفتند اسمم در لیست امروز نیست و نمی تونید وارد سفارت بشید ولی من یه مقدار توضیح دادم برای ایشون موافقت کردند و رسید صندوق و پاسپورت من رو برای پیگیری به داخل سفارت بودند امروز متاسفانه تمام دوستانی که ازطریق تماس تلفنی روز دریافت ویزاشون تعیین شده بود درلیست نبود که با پیگیری افیسر اسم همه ما وارد شد و وارد سفارت شدیم
من میخواستم تاریخ ویزا رو برای دوماه بعد بزنم که بامن و چند نفر دیگه مخالفت شد و گفتند نهایتا میتونیم ویزا رو ۳۱ اکتبر بزنیم در غیر این صورت ریجکت می شید که تاریخ شروع ویزای من برای این تاریخ خورد
در آخر جا داره از تمامی ادمین های محترم و مهدیه جون تشکر که خیلی با حوصله و با نهایت دقت سوالهای ما رو پاسخ میدن تقدیر و تشکر کنم و من به جرات میتونم بگم که اگر راهنمایی و همکاری این دوستان نبود امروز ویزای من دستم نبود
به امید موفقیت همه دوستان
تجربه ویزای بلوکارت
تجربه مصاحبه سفارت
ایمیل اول: ۵.ژوئن.۲۰۱۸
ایمیل دوم: ۲۰.ژوئن.۲۰۱۹
مصاحبه: ۳۰.جولای.۲۰۱۹
تاریخ رفع نقص مدرک: ۲۱.آگوست.۲۰۱۹
تاریخ دریافت ویزا: ۲۸.سپتامبر.۲۰۱۹
رشته تحصیلی: کارشناسی معماری
تجربه کاری: ۱۴ سال (و ۱۱ سال سابقه بیمه)
زبان انگلیسی: بدون مدرک و در حد خوب
زبان آلمانی: با ارائه گواهی پایان دوره B1 و دانش در حد B2
من در ژانویه ۲۰۱۹ و با اولین تلاش، از طریق سایت لینکداین موفق به پیدا کردن کار شدم.
پیش از اقدام برای مهاجرت کاری پروفایل لینکداین را به مدت ۷ سال داشتم و با تمام افرادی که پیشتر در ایران آشنا شده بودم، از طریق این شبکه کاری در ارتباط بودم.
به علت عدم اطلاع از قانون اخذ وقت فوری برای کسانی که قرارداد دارند، منتظر وقت خودم شدم و در آن فاصله تمامی مدارکم را تکمیل کردم.
روز مصاحبه:
مدت زمان مصاحبه در کل ۲۰ دقیقه بود و مکالمه به زبان فارسی انجام شد.
متأسفانه با وجود +H بودن دانشگاهام و همچنین وجود رشتهام، نقص مدرک زاب خوردم. به گفته آفیسر صرف بودن نام رشته کفایت نمیکرد و میبایست جدول تأییدیه رشته در آنابین موجود میبود.
رفع نقص مدرک:
اولین کاری که بعد از مصاحبه کردم، مراجعه به دالترجمه برای تهیه ترجمه دانشنامه و ریزنمرات و همچنین ثبتنام در سایت زاب بود. جزییات زاب گرفتن هم بدین شکل بود:
اعلام نقص مدرک در روز مصاحبه: ۳۰ جولای
ارسال مدارک به زاب: ۸ آگوست
دریافت مدارک توسط زاب: ۱۲ آگوست
دریافت اطلاعات پرداخت: ۱۳ آگوست
پرداخت حقالزحمه: ۱۵ آگوست
دریافت تأییدیه پرداخت: ۱۶ آگوست
دریافت نسخه PDF زاب: ۲۱ آگوست
لازم به ذکر هست که من آدرس آلمان را برای پست مدارکم نوشته بودم و زمان ارسال رسید پرداخت، درخواست دریافت نسخه PDF را هم داده بودم. از آقای امیر تشکر میکنم بابت راهنمایی که در این زمینه کردند.
کارفرمام هم پس از پرداخت حقالزحمه با سازمان زاب تماس گرفتند و جهت تسریع در فرآیند از آنها درخواست کمک کردند.
جمعبندی:
-ارتباط کاری و سابقه مرتبط داشتن که نشان از حرفهای بودن در شغل باشد، عامل مهمی در کسب اعتماد کارفرمای آلمانی هست.
-عدم تک بعدی بودن در رشتهای همچون معماری نیز بی تأثیر نیست. به این معنی که «فقط و فقط» در یک زمینه معماری تبحر داشتن، امتیاز مثبت برای کار پیدا کردن محسوب نمیشود.
-دانش و آشنایی با زبان آلمانی برای کارفرمای من، خیلی مهم بود. با اینکه تمام مکالمات ما به زبان انگلیسی برقرار شد اما همینکه اطمینان داشتند من آلمانی را متوجه میشوم، امتیاز مثبت بود.
توصیهها:
اولین و آخرین کسی که در این مسیر به شما کمک خواهد کرد، شخص شما خواهد بود. هیچ فردی یا هیچ منبع غیررسمی نباید مبنای تصمیمگیری شما باشد. مطالعه و تسلط به تمام مباحث در سایت سفارت آلمان و کلیه سایتهای مربوط به دیگر ادارههای دولتی در آلمانی، کمک بسزایی خواهد کرد.
اگر اطلاعات درستی دارید، از کمک کردن به دیگران دریغ نکنید. اگر ندارید، در اشاعه اطلاعات نادرست سهیم نباشید. چرا که دوستانی در این گروه هستند که متأسفانه به شنیدهها بسنده میکنند و صحت مسائل را بررسی نمیکنند.
در پایان از دوستانی که در این مسیر پیدا کردم بسیار زیاد سپاسگزارم: مهدیه، صالح، احسان، عادل و امیر.
قطعا اگر کسی هدف منسجم داشته باشد، متوجه کمکهای بیدریغ دوستان خواهد شد.
برای شما نیز آرزوی موفقیت دارم.
این مربوط به قانون گرفتن پاسپورت بعد ۶ سال هست که اکثرا اشتباه میکنند فکر میکنند ۸ ساله و تغییر ناپذیره
من همیشه میگم اگه میتونید کمتر از B2 وارد آلمان نشید، خیلیا امید واهی میدن چونکه از دوستانی که برگشتن ایران و تنها دلیلشون ضعف زبان آلمانی بوده خبر ندارن، من استدلالم اینه شما که جونت تو ایران در خطر نیست چرا این همه عجله میکنید، حداقل یکسال وقت داشتید زبان آلمانی بخونید چرا نخوندید؟ چرا اول پیشنیازهارو کامل برطرف نمیکنید بعد وارد آلمان نمیشید؟
خیلیا تا اومدن خونه بگیرن و جابجا بشن یک ماه طول کشیده تا اومدن برن کلاس زبان یا جا نداشتن یا یکماه بعد حداقل کلاسها شروع میشده، تو کوچه خیابون کسی به شما زبان آلمانی یاد نمیده
به نظر من افرادی که برنامه جدی و انگیزه کافی نداشتن برای مهاجرت به آلمان زبان آلمانی و جدی نمیگیرن و این میشه بزرگترین نقطه ضعف و میگن خب تیری در تاریکی میندازیم شاید شد.
کاریابی
سایتهای کاریابی
سایت
???? لیست سایت های کاریابی در آلمان
مهمترین سایتهای کاریابی که کمک می کنه بتونید کار مناسبی پیدا کنید:
سایتهای مفید برای کاریابی متخصصین حوزه IT:
سایتهای معرفی کار شرکتهای استارتاپ:
من همسرم مثل شما اونجا دندون درد شد و مجبور شد درست کنه ولی بیمه سامان گفت هیچ هزینه ای برای دندون پزشکی قبول نمیکنن و کل هزینه ها با خودمون بود
اون بیمه ای که از ایران گرفتیم عملا فکر کنم هیچ کاربردی اینجا نداره ?
تجربه بیمه مسافرتی
با تماسی که با پشتیبانیشون داشتم و بعد از حدود ۱۰ دیقه سوال و جواب و تشکیل پرونده، به هیچ نتیجه ای نرسیدم
چون جوابی که به من دادند این بود: یه فرم صورتحساب جزئی براتون میفرستیم بدین دکتر بنویسه هزینه هارو و مهر و امضا کنه و بیمه فقط هزینه معاینه اولیه و داروی بی حسی رو پوشش میده.
من پرسیدم دندونی که درد میکنه رو چجوری درست کنه بدون عصب کشی و ترمیم؟
گفت ما فقط هزینه ی درمان موقت رو پوشش میدیم و نه درمان کامل?
و بعد اینکه برگشتین ایران مدارک مربوطه رو میبرین دفتر مرکزی شهرتون و ۲۵ یورو کم میکنیم و پولتونو میدیم
عملا بود و نبودش هیچ فرقی نداره
دوستاني كه مي خوان دعوت نامه يا مدرك بفرستن ايران به اين كانال مراجعه كنيد
احتمالا تاحالا شنیدید افرادی که به آلمان سفر میکنن میتونن مالیاتی که هنگام خرید کالا روی صورت حسابشون پرداخت میکنن رو هنگام خروج پس بگیرن! اما چطور؟
❗️اول از همه باید بدونید این امکان فقط شامل افرادی میشه که در آلمان سکونت ندارن یعنی مسافرها که طبیعتا ویزای شنگن دارن، نه کارت اقامت و …!
❗️دوم اینکه باید بدونید که این شامل تمام کالاها نمیشه به عنوان مثال قطعات خودرو، موادی مثل روغن موتور…، خدماتی که در حین سفر استفاده کردین مثل بلیطها و بازدید از اماکن و رستوران و …
❗️نکته سوم اینه که اون کالا رو باید حتما موقع خروج تو فرودگاه همراهتون داشته باشین یعنی اینطوری نیست که مثلا دانشجو یک چیزی بخره و بستگانش که ویزای شنگن دارن بتونن مالیاتشو پس بگیرن ولی اون کالا رو با خودشون نبرن!
خوب حالا چطور مالیات رو پس بگیریم؟
گام اول: هنگام خرید به فروشنده بگین که فرمهای مربوط به tax free یا steuerfrei رو پر کنه و به شما تحویل بده. همه فروشگاهها این امکانو ندارن و اگر خیلی واستون مهمه حتما قبل خرید ازشون بپرسید. اگر اون برند واستون مهمه ولی فرمو نمیدن ممکنه بتونید همون مارک رو از یک فروشگاه دیگه تهیه کنید. مثلا این فروشگاهها میدن حتما: galeria kaufhof, dm, deitchmann, poco, ikea, saturn, mediamarkt, C&A, tk max, اینارو من تجربه کردم ولی مثلا jackwolfskin و kodi ندادن.
گام دوم: موقع بستن چمدون حتما به خاطر بسپرید که این وسایل رو تو کدوم ساک و چمدون دارین میذارین و اینکه قراره تحویل قسمت بار بدین یا تو کابین همراهتون ببرین. اینم دقت کنید ترجیحا اون وسیله رو استفاده نکنید یا در حالت خیلی خوب و سالمی نگهدارید اگر استفادش کردین چون ممکنه قبول نکنن.
گام سوم: حتما خیلی زود تو فرودگاه باشید چون ممکنه صف بادجه zoll طولانی باشه و از پروازتون جا بمونید.
گام چهارم: به کانتر چک این پروازتون برین و موقع گرفتن کارت پرواز بهشون بگین قصد پس گرفتن مالیات رو دارین و مشخص کنید که کدوم چمدونها یا ساکهایی حاوی این کالاها هستن چون. اگر قراره تو کیف کابین باشن حتما همینجا اطلاع بدین.
گام پنجم: با کارت پرواز ،پاسپورت, رسید کالا , فرم tax free و چمدون مورد نظر مراجعه کنید به باجه zoll، اگر نمیدونید کجاست از مامورها یا مسئول چک این بپرسین. تو این باجه وقتی نوبتتون میشه بلیط و پاسپورتتون چک میکنن و ازتون میپرسن وسایل تو کدوم چمدون هستن. اینجا ممکنه حتی در چمدون باز کنن و یکی یکی بخوان وسایل ببینن. ⛔️ خیلی دقت کنید اگر دروغ بگین در مورد چیزی یا کالایی که فاکتورشو میدین تو چمدون نباشه جریمه نقدی میشین. حتی ممکنه چند بار ازتون بپرسن:وسایل همش همینجاست؟مطمئنی؟همه؟ پس دروغ نگین کلک نزنین. بعد چک کردن چمدونتون از همونجا فرستاده میشه قسمت بار. اگر کالا تو بار دستیتون هست به مامور zoll حتما بگین. بعد روی رسیهاتون مهر آبی میزنن که یعنی قبول شده ولی اگر رد بشه مهر قرمز میزنن. جریمه هم بشین همونجا نقدی باید پرداخت کنید.
گام ششم: با رسیدها و پاسپورت میرین به باجه exchange. پاسپورت فرد مسافر حتما باید باشه یعنی اینطور نیست که اگر مسافر دیرش شده بره واسه پرواز و بستگانش برن به این باجه واسه گرفتن پول! اینجا ازتون میپرسن نقدی میخواین پولشو یا واریز کنیم به حساب؟ که خوب واریز به صرفه تر هست و کل مالیات پس میگیرین ولی نقدی یک مقدار کارمزد ازش کم میشه. برای کسایی که مستر کارت یا حساب بانکی ندارن هم میتونن بگن فامیلشون یا شخصی که تو آلمانه مشخصات حسابشو بده که پول بره تو حسابش. چند روز بعد هم پول میاد تو حساب.
این کل مراحل بود ولی ممکنه تو هر فرودگاه تفاوتهای کوچیکی داشته باشه. مطالبی که گفتم مربوط به فرودگاه دوسلدرف بود.
?کل اطلاعات مهم در این باره تو سایت zoll هست حتما بخونید
ورژن آلمانی:
ورژن انگلیسی:
بازگشت مالیات توریست
میانگین حقوق دولوپرها در آلمان (بر اساس تجربه)
همسر من بورسيه دانشگاه المان رو كه گرفتن دانشگاه براشون به سفارت نامه زد كه وقت اضطراري بدن بعد همسرم نامه زدن من بدون فرزند و همسرم نميتونم بيام سفارت همزمان به هر سه نفر وقت داد و ويزاي سه نفر همزمان صادر شد اگر شخصي فرزند خردسال داشته باشه و درخواست بده ويزا و وقت و با هم ميدن يا حداقل براي ما اينطوري شد
بعد از اینکه ویزای خودم اومد درخواست ویزای توریستی برای پسرم دادم. دعوتنامه هم نداشتم و همه هم میگفتند نمیدن بهتون. نامه زدم توضیح دادم که عملا بدون بچه رفتن برام غیر ممکنه و حتی اگر چند ماه هم ویزا بهم بدن خیلی کمک بزرگی کردن که لااقل مدتی در المان شانس پیدا کردن کار داشته باشم و خود کشور رو هم ببینم و آشنا شم با زندگی در المان. بعد دو هفته ویزا رو گرفتم! یه ویزای ۷۷ روزه با مدت اقامت ۵۷ روز دادند که الان قصد دارم تمدیدش کنم اگه خدا بخواد
بله. البته خب این توضیح رو بدم که من و همسرم هر دو ویزای جستجوی کار داشتیم و من نامه رو از زبان خودم نوشتم. بهرحال خانم بودن من بی تاثیر نبود چون برای خانمها بدون بچه اومدن سخته. ولی اصولا گرفتن ویزا برای همسرتون به همراه بچه برای دیدار با شما نباید خیلی هم سخت باشه بخصوص اگر بتونید دعوتنامه جور کنید. بچه من فقط دو سالش بود و درخواست ویزا برای یک بچه به این سن به تنهایی خیلی رایج نیست
شب دوستان بخیر من ۶ روزه که وارد آلمان شدم. از طریق فرودگاه دوسلدورف با پرواز اطلس گلوبال. پرواز خوبی بود اما نهایتا ۳۱ کیلو بار از شما قبول می کنند و بسیار سخت گیر هستن روی بار اضافه. هر کیلو اضافه بار ۲۳ دلار بود! اما ۱۰ کیلو داخل کابین امکانش هست ببرین با خودتون. توقف ۲ ساعته داشته در استانبول که تقریبا مدت زمان خوبی بود فقط مشکلی که وجود داشت هنگاه سوار شدم با نوع ویزا جستجوی کار بنده مشکل داشتن و می گفت باید علاوه بر این ویزا یک مدرک دیگه ای از سمت سفارت آلمان در تهران به من نشون بدی! که گفتم سفارت برگه ای نمیده و فقط ویزا می چسبونه روی پاسپورت اما قبول نمی کرد به هر حال در نهایت به فکرم رسید که ایمیل تایید ویزا از سمت سفارت رو نشونش بدم که قبول کرد و پرینت کرد و بالاخره در دقایق پایانی اجازه سوار شدن به هواپیما رو داد! بعد از ورود به آلمان چون محل اقامتم نزد یکی از بستگان هست فردای اون روز برای ملده اقدام کردم. روز بعد رفتم برای گرفتن سیم کارت ودافوون. روز بعد برای حساب بانکی به اسپارکاسه مراجعه کردم که علاوه بر برگه ملده و پاسپورت به Steueridentifikationsnummer نیاز داشت که رفتم روز بعد از جایی که ملده کردم شماره ش رو گرفتم (چون برگه ۳ هفته بعد پست میاره) رفتم بانک و حساب باز کرد.
بعد از همه ی اینها شروع کردم به جستجوی کار که دو تا مصاحبه تلفنی داشتم و یک مصاحبه حضوری برای هفته آینده.
رشته تحصیلی بنده کامپیوتر هست و موقعیت شغلی بنده IT-systemadministrator
با سپاس از لطف عزیزانی که در این گروه با تجربیاتشون تونستم آگاهیم رو بیشتر کنم.. در ادامه انشاالله اطلاع رسانی بیشتر می کنم
حالا من تجربه خودم رو بعدا به صورت کامل میذارم
ولی هر کسی یه روش و متد خاصی برای اپلای داره
من متدم این بود که فقط اپلای و فیدبک و اصلاح روش
همین چرخه باعث شد که ترسم از مصاحبه بریزه
روانتر صحبت کنم و زبانم بهتر بشه
چیزایی که اینجا خوششون میومد رو متوجه شدم و رو اون بیشتر مانور دادم
رزومه رو تند و تند از طریق همین فیدبکها اصلاح کردم
در نهایت خیلی از اوقات شما ممکنه تو اولین اپلای هم خیلی متخصص باشی ولی نتونی قرارداد بگیری چون اون تجربیاتی که عرض کردم رو از نحوه پرزنت کردن خودت نداری
من تقریبا برای تمام اون پوزیشنهایی که گفتم اپلای کردم و کلی هم گند زدم ولی انقدر تعداد مصاحبه هایی که میرفتم زیاد بود دیگه این آخریا تقریبا مثل مصاحبه تو ایران شده بود و راحت
خواهش می کنم. من اینو بر اساس تجربه خودم و چند نفر دیگه از دوستان میگم. همه شرکتها بلافاصله به اپلای شما فیدبک نمیدن. وقتی هم که جواب دادن بلافاصله دعوت به مصاحبه حضوری نیست. معمولا اول مصاحبه تلفنی و اسکایپی انجام میشه. و تحت هر شرایطی هم شما میتونید بهشون توضیح بدید که مثلا چند هفته دیگه برای مصاحبه حضوری آلمان هستید. نهایتا تصویر ویزاتون رو میتونید واسشون بفرستید. شرکتی بود که من تو ایران صبح اپلای کردم و ظهر بهم زنگ زد. واسه همه این موارد من توضیح میدادم که بزودی دارم میام آلمان. خیلی از دوستان بخصوص کامپیوتری ها از ایران قرارداد گرفتند. رشته مکانیک البته با مدرک B2 از ایران قرارداد گرفت و با جاب آفر و اجازه کار اومد آلمان. پس نباید ترسی بخاطر عدم حضور در آلمان وجود داشته باشه. من چند هفته قبل از ورودم از ایران اپلای کردم و کلی مصاحبه تلفنی و اسکایپی داشتم تو ایران و روزهای اول اینجا رفتم واسه مصاحبه های حضوری و یکی از همونها که از ایران اپلای کردم منجربه قرارداد شد و میشه گفت تو آلمان تقریبا اپلای نکردم. یکی از دوستان گروه هم از ایران اپلای کرده بودند و روز اول ورودشون رفتند مصاحبه حضوری و قرارداد گرفتند. این توصیه من بخصوص برای رشته نرم افزار جواب میده.
جابسیکر خسته اس??
جابسیکری اونجوری که فک می کنید نیس!☠️
دردهای جاب سیکر که یکی دو تا نیس!?
جابسیکر همیشه کَلِمنگه?
من یه ماه اومدم برلین، حدود 50 تا اپلای کردم یه 20 تایی شدن مصاحبه اچ آر، 15 تاش شد تکنیکال وفعلا چندتا تسک نهایی گرفتم.
حالا هر مصاحبه ای که منجر به مصاحبه حضوری می شه، تو شهرهای دیگه اس واسه من، حالا باز اونم عیب نداره مشکل دیگه من، تسک هایی که میدن، از 6 تا شرکت مختلف یهو تسک گرفتم که هر کدوم به من بین دو هفته تا یه ماه مهلت دادند و واقعا هم همینقدر زمان می خواد.آخه عنوان شغلی من دیتاساینتیست هستش و تسک ها معمولا تحلیل داده های یک سال یک شرکت هستش! وبی انصاف ها نمی گن این لپ تاپش اصلا جواب میده یا نه!(ولی خب من سرویس های ابری استفاده کردم که کارم سریع تر شه)
بعد ناچار شدم دو سه تاشون رو انتخاب کنم که انجام بدم و نصف شانس هام به همین راحتی سوخت حالا نه وقت اپلای دارم برای فرصت جدید و نه پاسخگویی به ریکورترها!
فردا هم دارم از برلین میرم کلن (هفته بعدی احتمالا اشتوتگارت)با یه عالمه کد و تحلیل که حضوری ارائه بدم.
تو این یه ماه انقدر هی امیدوار و ناامید شدم که حد نداره! یهو می بینی یه مصاحبه با یه شرکت کوچیک داری و طرف مدیرعامل شرکت هم جواب ایمیل میده هم وقت مصاحبه تنطیم می کنه بعد می یاد مصاحبه آدم رو می کوبه و میره! از یه طرف دیگه با شرکت بزرگ مصاحبه می کنی، بعد تماس مصاحبه کننده بهت پیام میده می گه چقدر شما خوبی!? بعد آدم انرژی میگیره بعد باز دو روز بعد لایدا میگه بهت?
شما دوست عزیزی که هنوز ایران هستی و می خوای بیای دنیای جابسیکر پر از کَلِمنگیه. من خودم یک سال و نیم دوره آماده سازی قبل از حضور داشتم? سعی کردم چشمام رو کاملا بروی تمام واقعیت ها و تجربه ها باز کنم ولی خب عطار نیشابوری می گه:
زلیخا دیدن و یوسف شنیدن
شنیدن کی بود مانند دیدن!
پ ن:
زلیخا = جاب سیکر
یوسف= اجازه کار
کَلِمنگ بودن به چیزی یعنی گرفتار بودن به آن چیز.
واژههای انگلیسی مرتبط با استخدام
انگلیسی/واژگان/استخدام
آنشقایبن موتیواتسیون اپلای
این تا حدودی درست یا غلط، برای نوشتن موتیواتسیون.
با توکل به خدا
یک آگهی که مال نهایتا ده روز گذشته هست و تا حدود ۶۰ درصد به نظرتون به شما میخوره و احتمالا برای اپلای توی گزینه هاتون هست، رو باز کنید.
ورد رو باز کنید. چیزهایی که می نویسید:
بالای صفحه: نام شرکت [تو آگهی]
پاراگراف بعدی و راست صفحه، تاریخ
پاراگراف بعدی، بوربونگ به عنوان مهندس سیستم های فلان[هر چیز که در عنوان آگهیه] این باید بولد باشه
بعدش متن اتون آغاز میشه. 《من یه برنامه نویس با ۳ سال سابقه کاری هستم. آگهی شما رو خوندم و فکر می کنم با توانایی ها و علایق من متناسبه.
پاراگراف دوم متن[بسیااار مهم]:
من در شرکت قبلی … و … و … می کردم. وظایف اصلیم فلان بوده، فلان نرم افزارا رو استفاده روتین کردم. علاوه بر اینها، …. و …. هم انجام می دادم
اینجا هر چی که نیازه و تو متن آگهی به عنوان شرح وظایف، یا انتظاراتتون اومده، و شما میتونین تا حدودی توش ادعا کنی رو بنویسید. “تا حدودی” یعنی مثلا اگر به طور پایه ای با چیزی آشنا هم هستین، حتما اونو ذکر کنین. ولی مثلا در مورد استانداردها و قوانین چیزی ننویسین بهتره، به خصوص اگر احتمالا تفاوت به خصوصی در ایران و آلمان داره.
زیاده گویی و کم گویی نکنید.
پاراگراف بعدش راجع به مشخصات دیگه خودتون، مثل سطح زبان انگلیسی و آلمانی و … که بهتره به جای ب۱ ب۲ و اینا، تسلط خوب یا متوسط (کیفی) بنویسید. بعدش، ویژگی های شخصیتی مثبت خودتون مثل پشتکار یا… رو می گید. این بخش رو واقعی بنویسید. هر چیزی که نقطه قوت تون به خصوص در کار تیمیه.
پاراگراف آخر، چند هفته بعد در دسترس هستید(می تونید کار رو شروع کنید)
و حقوق حدودی قابل مذاکره (چونه) اگر در آگهی خواسته شده، اینجا بنویسید.
و بعد “خوشحال میشم با هم یه جلسه ملاقاتی داشته باشیم ومن رو در جریان بگذارید….
آخرش هم مثل همه نامه ها، درود و بدرود.
نام و امضا
anschreiben
یه بار پای پرواز به من گفتن که ۲ساعت تاخیر داره پرواز اولم از المان به ترکیه و پرواز دوم رو از دست میدم و باید بیشتر از ۱۰ساعت توی استانبول معطل بشم!
تصمیم گرفتم کنسل کنم و هفته بعدش برم و نمایندهی ترکیش هم بهم گفت که می تونم بدون جریمه کنسل کنم.
اما چون از ایران گرفته بودم نشد کنسل کنم!
درحالیکه اگر از خود هواپیمایی گرفته بودم براحتی همونجا کنسل می کردن برام.
کنسلیپرواز
هواپیمایی
تجربه موفق
با سلام و عرض ادب خدمت دوستان
من می خوام تجربه ام رو در خصوص پروسه جاب سیکر اینجا قرار بدم.
این نسخه اول هست و نسخه دوم به روال گرفتن اجازه کار بعد از قرارداد در شهر برلین اشاره خواهد کرد.
من در تاریخ ۲ جولای اومدم برلین، یک هاستل گرفتم در مرکز شهر به نام all in hostel به مدت یک هفته به مبلغ ۹۵ یورو با صبحانه. روز ۳ جولای بیدار شدم و رفتم صبحانه بخورم که متصدی هتل گفت باید ۷ یورو بدید و من دادم و ازش پرسیدم که مگه صبحانه تو سرویسمون نبود ایشون هم گفتند خیر. رفتم mall of berlin و یک سیمکارت خریدم به نام mobilcom-debitel و بعدش زنگ زدم به فلای تو دی و داستان صبحانه رو گفتم و بعدش رفتم پیش متصدی و پول اون روز رو به همراه ۶ فیش صبحانه برای روزهای بعد ازش گرفتم ( نکته این بود که به خودتون اطمینان داشته باشید و تو آلمان هم امکان اشتباه هست) . mobilcom-debitel در روز اول اینترنتش تموم شد چون با ۱۰ یورو ۲۰۰ مگ اینترنت داشت. روز ۴ جولای باز شارژ خریدم و همینجوری شارژ میخریدم تا اینکه فهمیدم دارم اشتباه میزنم (این یه اصطلاح تو بدنسازیه ?) و رفتم آلدی گرفتم و مشکلم حل شد. هفته دوم تونستم با کمک دوستان یه خونه (در واقع اتاق) پیدا کنم. هفته اول و دوم هر روز بلا استثنا آبجو می خوردم و شهر برلین رو میگشتم و البته دونر هم برام جذاب بود. (نکته این بود که اول آرامش و جلوگیری از افسردگی و بعد پرقدرت حرکت به سمت هدف)
هفته سوم و چهارم هر روز از صبح تا ظهر به مدت ۴ ساعت اپلای میکردم ظهر ناهار درست میکردم و میخوردیم و بعد از ظهر به مدت ۳ ساعت اپلای میکردم و ساعت حدودای ۶ میرفتم برای مراسم آبجو. شنبه و یکشنبه کلا تفریح بود برام. در طول این مدت به اصلاح کردن رزومه پرداختم. یکی از دوستام از کانادا روی رزومه و لینکدینم به شدت زمان گذاشت و باعث شد خودم هم بهش حساس بشم و سرچ کردم و دیدم نحوه نگارش رزومه در کشورهای مختلف از قوانین متفاوتی پیروی میکنه به طور مثال در کانادا عکس نداره ولی تو آلمان دوست دارند عکس داشته باشه یا باید کوتاه باشه و بشه تو ۲۰ ثانیه جلب توجه کنه و لینکدینم رو هم پرمیوم کردم. این دو تا کار خیلی تاثیر گذاشت و من در هفته های پنجم و ششم باز هم به روند قبل اپلای میکردم ولی دیگه آبجو رو گذاشته بودم برای آخر هفته، البته هر روز بیرون میرفتم چون از افسرده شدن خیلی میترسیدم. اول هفته هفتم اولین مصاحبه اسکایپی رو گرفتم و وقتی کانکت شدم یه خانم بودن که مصاحبه میکردند و گفتند در مورد خودت بگو و من انقدر جملات بی سر و ته گفتم که خودم خجالت کشیدم و به من گفت راستش تو انقدر زبانت افتضاحه که مطمئناً نمی تونی با کسی تو شرکت حرف بزنی چه برسه به اینکه مشکلشونو حل کنی. اومدم و تو یوتوب یک روز کامل مصاحبه دیدم و تمرین کردم و یه متنی برای خودم نوشتم. در طول هفته هفتم و هشتم تقریبا در روز ۲ تا و یا ۳ تا مصاحبه داشتم. اول هفته هشتم اولین مصاحبه حضوری رو گرفتم و در واقع بختم باز شد و بعد از اون در هفته نهم و دهم حدود ۱۰ تا مصاحبه حضوری رفتم که ۴ تاش به مرز قرارداد رسید و من اولین قراردادی که مکتوب شد رو امضا کردم و من روز ۷۹ ام از مهاجرتم تونستم قراردادمو فیکس کنم و دنبال معنی لایدا بودم تا به بقیشون لایدا بدم چون یه جوری در موردش صحبت شده بود که من فکر کردم یکی از انگشتهای دست هستش ? و نگران این بودم که نکنه بد باشه معنیش.
نکته آخر اینکه من دو تا دختر دارم که یکیشون زیر ۳ سال و یکیشون زیر ۱ سال، سن دارند ولی به جای دلتنگی و نق زدن، سعی کردم بیشتر تفریح کنم تا هم به دلتنگیم غلبه کنم و هم روحیه ی خوبی برای سریعتر رسیدن به هدفم، داشته باشم. (نکته این بود که تفریح غذای روحه و ازش غافل نشید حتی اگر براتون هزینه تراشید)
تمام آمار ذیل به صورت حدودی می باشد:
۲۰ بار تغییر رزومه
۱۰ بار تغییر لینکدین
۲۰۰۰ اپلای (*)
۵۰ تماس تلفنی
۲۵ اینترویو تصویری
۱۰ مصاحبه حضوری
(*)
عکس بالا از حدود ۱ هفته اپلای نکردنم گرفته شده یعنی ۵۵۹ تا در کل آلمان در طول یک هفته. به این رقم اروپا و سایتهای دیگه رو هم اضافه کنید. چون از دوستان پرسیده بودند که اصلا مگه انقدر پوزیشن داریم که اپلای کنیم ولی تو رشته من بود و من این کارو کردم.
متاسفانه تو نسخه پی دی اف عکس داره که اینجا لود نشد.
البته عکس خاصی نیست و فقط اون عدد ۵۵۹ رو نشون میده.
سلام
برای بیمه ماشین من انجام دادم و تجربه مو رو می زارم.
برای بیمه از شرکت huk اقدام کردم ولی چون سال اول بود در آلمان هزینه خیلی زیاد می شد . خلاصه با توجه به سایر بیمه هایی که لازم داشتم از قبیل بیمه منزل و بیمه بچه و … حتی جی پی اس مقداری تخفیف گرفتم ولی باز هم چون کلاس بیمه برام نیم خورده بود مبلغ بالایی بود . که پرسیدم سابقه بیمه ایرانم چی گفت اگر اروپا بود قبول بود ولی ایران رو نمی تونم جواب بدم باید بره مرکز(اینم بگم قبلا از دو نفر کارگزار بیمه که ایرانی بودن سوال کردم گفتن امکان نداره قانونش عوض شده چند سالی هست ایران قبول نمی کنن) در نهایت بیمه رو گرفتم و گفت سابقه بیمه ایران رو بگیر از بیمه مرکزی ایران ترجمه کن بیار بفرستم مرکز ببینیم چی میشه و منهم سابقه بیمه رو از سایت مرکزی استعلام کردم و دادم آقای مدنی ترجمه کرد براشون فرستادم و خوشبختانه قبول شد و الان کلاس بیمه از نیم به ۳ تغییر کرد که خودش نزدیک ۴۰۰ یورو تقریبا از مبلغ بیمه کم شد و قرارداد جدید فرستاد.
چون بیمه بنام خودم تو ایران ۳ سال بود و باقی سالها بنام خانمم بود الان دارم باز مذاکره میکنم اگر بشه سابقه بیمه خانمم هم بیارن رو همین بیمه?. به قول معروف تیری هست تو تاریکی شاید اینم قبول کنن.
بیمه ماشین
دوستان تازه وارد این وب سایت رو چک کنید و ثبت نام کنید در ۲۱ شهر المان دفتر دارن و یک المانی (محلی) رو برای دوستی و آشنایی و یادگیری و تمرین زبان معرفی میکنن با این هدف که شما با شروع زندگیتون رو با یک دوست در آلمان شروع کنید و در حد خیلی نرمال و طبق برنامه های خواصی در هفته و ما ملاقات کنید و تا ۶ ماه باید فقط با ایشون باشین و بعدش میتونید با سایر اعضای گروه آشما بشین و ….
بلافاصله بعد از ثبت نام به شما یک وقت ملاقات حضوری توی دفترشون میدن که توجیه کنن و راهنماییتون کنن. دقت کنید که این پلتفورم برای دوستیابی و قرار و ازدواج نیست.
اهداف خاصی داره و … بهتره سایت رو ببینید و توی فیسبوکشون عضو بشید.
# تجربه موفق ویزای جابسیکر
رشته تحصیلی : کارشناسی ناپیوسته عمران
سابقه کار: 11 سال
سطح زبان : B2
ورود به آلمان : فوریه – مونیخ
اعلامی به سفارت : فرانکفورت
محل کار : هانوفر
تعداد اپلای : 1300
مصاحبه تلفنی : 100
مصاحبه حضوری : 30
مصاحبه اسکایپ : 1
قرارداد : می ( حقوق زیر بلوکارت )
اجازه کار : آگوست
شروع بکار : سپتامبر
سلام .منم در ابتدا مثل برخی دوستان با جواب منفی اداره کار مبنی بر وجود نیروی خارجی و نیز کم بودن حقوق مواجه شدم که با پیگیری های فراوان خودم و مدیران شرکت بعد از سه و ماه نیم موفق به اخذ اجازه کار ( در نیمه اول وقتهای اضافه ویزا ) شدم. دیروز هم کارت اقامت به همراه برگ سبز و نامه معرفی کلاس اینتگراسیون رو دریافت کردم. به امید موفقیت یکایک دوستان.
اضافه بار
تجربه خرید اضافه بار از سایت پگاسوس از تو ایران .
خوب شما اگه برید پای کانتر کیلویی
14 یا 11 یورو باید بدیدید
اگه زنگ بزنید نمایندگی پگاسوس تو ایران 02126407529
کیلویی 8 یورو میگن کارت به کارت کن.
من سفارش دادم ایرانی کارت iranicard برای 10 کیلو 70 دلار حساب کردن برام. کلا شد با کارمزد ها و نرخ دلارشون 850 هزار تومن.
پگاسوس
پگاسوس هم من خواستم کنسل کنم کنسلی نداشت. آخه من از ایران گرفتم و از آژانسها از طریق wego نمیشد ولی از خود سایت بگیرن کسی میشه.
پول اضافه یه خورده باید داده بشه
البته من بلیطش رو 2200 گرفتم و 10 کیلو اضافه بار از طریق ایرانی کارت سفارش ثبت کردم با گفتن PNR برام انجام دادن. شد جمعا با 30 کیلو بار سه تومن که بارم 31.5 بود تو فرودگاه و چمدون کابین ام 9 کیلو بود باز چیزی نگفت.
کوله مو اصلا نگاه نکرد.
صندلی هاشم خوب فاصله کمه و برای آدمهای درشت اندام شاید سخت باشه یه کم. . از اینور اونور فضا کمه.
چمدونهارو هم خودشون از پرواز اول به دوم جابه جا کردن.
پروازها هم بیشتر از یه ربع تاخیر نداشت.
من نگران چمدونم بودم که چرخ هاشو در نیاورده بودم گفتم میشکنن ولی سالم بود.
اگه پگاسوس هست نوشتم تو پستهای قبلیم که من رفتم تو خود سایت پگاسوس قسمت Baggaging ش و اونجا میشه بار اضافه خرید اما مستر کارت و یا ویزا میخواد رفتم تو ایرانی کارت اکانت درست کردم برای احراز هویتش کارت ملی باید اپلود کنی.
بعد 382 لیر تبدیل به دلار کردم شد تقریبا 70 دلار براشون باکارتهای شتاب با کارمزدشون پرداخت کردم شد 850 تومن . برام چند ساعت بعد انجام دادن و خودم رفتم تو سایت پگاسوس دوباره دیدم بارم شده 30 کیلو.
جابسیکر های عزیزی که رزومشون رو خودشون نوشتن حتما در جاب مسه شهرتون شرکت کنید و بدید واستون چک کنن.
من امروز تجربه ویرایش رزومه و کاورلتر رو به کمک یک کارشناس داشتم.
هر چند با همون رزومه و کاورلتر چند تا مصاحبه موفق گرفتم ولی با راهنمایی هایی که گرفتم کلا ساختار رو تغییر دادم و تونستم یک کاورلتر شیک و مناسب تهیه کنم.
نکاتی رو میگن که بسیار کمک کننده هست.
موفق باشید.
تجربه ویرایش رزومه
چرا باید خیلی بگردید. به همشون بگید که کرایه رو یکجا همون اولش میدین تاقبول کنند. airbnbرو هم بگردین. وقتی یکماه و بالاتر رزرو میکنید تخفیف خوبی میده
تجربه
افتتاح
حساب
transferwise
من هفته ی اول که وارد آلمان شدم بعد از گرفتن سیم کارت ،اپلیکیشن تراسفروایز را نصب کردم و اکانت ساختم بعد از تایید اکانتم شماره ایبانم مشخص شد .از طریق یکی از دوستان که حساب اشپارکاشه داشتن پول نقد را به دستگاه خودپرداز اشپارکاسه دادن و خودشون به حسابم آنلاین واریز کردن که یک یا دوز کاری طول کشید به حسابم واریز بشه .البته پول را در سه مرحله واریز کردن .اولین پول که واریز شد دبیت کارت برام صادر شد و حدود یک هفته بعد به دستم رسید بااین کارت هم پول از خودپرداز گرفتم هم خرید کردم هم حضوری هم آنلاین .ضمنا آدرسم ملده نیست .
سلام دوستان امروز اداره مهاجرت جواب ایمل من و داد و گفت وقتی گزینه سوم پشت فیکسیون تیک خورده باشه بدون هیچ محدودیتی میتونید سفر کنید به هرجایی .
????
حساب بانکی یکی از بزرگترین دغدغههای مهاجرین ایرانی هست، مخصوصاً در آلمان!
در این مطلب سعی شده در حد اطلاعاتی که دارم دربارهی حسابهای بانکی در آلمان و باز کردن حساب، به برخی از بانکها و موسسات مالی معروفتر اشاره کنم.
?
?
حساب-بانکی-در-آلمان/
سلام دوستان
امروز شرکت به من ایمیل زده و گفته فرم جزئیات مالیات (tax detail) و گواهی بیمه(insurance certificate ) رو باید تهیه کنم.
کسی میدونه اینارو از کدوم اداره باید تهیه کنم?
بیمه تیکا
تشریف ببرید بیمه تیکا و قراردادتون رو بدید و بگید بیمه تون کنند و بهتون یه سرتیفیکیت برای اوسلندو بدن و یکی برای کارفرما
مدارک لازم
قرارداد
عکس
ملده
پاسپورت
Kaufpreis= قیمت خرید
Rate= قسط
Monatliche Rate = تعداد اقساط ماهیانه
Schlussrate = قسط پایانی
Anzahlung = پیش پرداخت
Gesamtkreditbeitrag = وام، اعتبار
Sollzin gebunden = بهره اسمی ( سالانه)
Effektiver Jahreszins = بهره موثر سالانه، بهره واقعی
Laufzeit = دوره بازپرداخت
+اینم ترمینولوژی مربوطه
سلام دوستان. موسسه زبان VHS تحت عنوان Bildungsprämie برای کسایی که کار میکنن و قرارداد دارن و قیمتش بالای 20 هزار تا در سال هست تخفیف کلاساشو تا 50 درصد و تا سقف 1000 یورو در سال میده. گفتم اگه کسی میخواد بره کلاس زبان تو این موسسه میتونه استفاده کنه از این شرایط. البته فکر کنم همه بدونن اینو. برای دوستان جدید گفتم شاید لازمشون بشه.?
تجربه قرارداد_خانه
سلام به همه دوستان. خواستم تجربه خودم رو برای کرایه بلند مدت خونه در اختیار شما قرار بدم. من فقط از سایت و اپلیکیشین ImmoScout24 استفاده کردم. ابتدا پروفایل خودم رو تکمیل کردم و یک متن خوب به زبان آلمانی تهیه کردم که مختصری از خودم و عنوان شغلیم ،اطمینان خاطر دادن به صاحبخانه برای نگهداری و مراقب از خانه بود. همچنین یه عکس خوب و رسمی برای پروفایل انتخاب کنید. بعد از ارسال درخواست بازدید، بازخورد خوبی گرفتم. بعد از اون پروفایلم رو پرمیوم کردم و درخواست شوفا دادم از خود سایت و کمتر از ۱۰ دقیقه سایت بهم بصورت PDF شوفا داد که مثبت بود. همچنین در حالت پرمیوم خود سایت براتون یه فایل بوربونگ آماده میکنه که شامل عکس و اطلاعات خودتون، شوفا و فایلهایی که آپلود کردین هست. میتونید اسکن قرارداد کاری و پاسپورت و ویزا رو آپلود کرد و توی بوربونگ قرارداد. بعد از اینکه پروفایلم رو تکمیل کردم، بازخورد خیلی بهتر شد و به بازدید خونه دعوت میشدم. مواردی که تجربه کردم:
۱.وقتی میرید برای بازدید حتماحتما سر وقت اونجا باشید. صاحبخانه بعدا به من گفت یکی از مهمترین دلایلی که به تو خونه رو دادم، سروقت بودنت بود. گفت همزمان با تو یه پزشک سوری هم خونه رو میخواست، اما یکساعت با تاخیر اومد برای بازدید.
۲. وقتی برای بازدید خونه میرید کلی آدم دیگه هم برای بازدید میان . اگه از خونه خوشتون میاد، املاکی یا صاحبخانه بهتون یه فرم میده و بعدا تکمیل میکنید و براشون ایمیل میکنید. بعدا اونها بررسی میکنن و یکی رو انتخاب میکنن. سعی کنید توی برخوردتون و ظاهرتون موقع بازدید دقت داشته باشید تا اثر خوبی روی مالک داشته باشید.
۳. اگر فیش حقوقی ندارید، با شرکت صحبت کنید و بهتون گواهی بده که شما دریافت ماهیانه خواهید داشت.
۴. در آلمان کرایه خونه رو باید اول ماه پرداخت کنید. بنابراین ماه اول باید کاتسیون و کرایه خونه رو با هم پرداخت کنید. اینو گفتم که حواستون به هزینه ها باشه.
۵. حفظ و نگهداری کلید خونه خیلی اهمیت داره. درکل کلید خونه حکم سند خونه رو داره و هرکس کلید داره، صاحبخونه بحساب میاد. موقعی که قرارداد بستید، ۲ سری کلید باید تحویل بگیرید.
۶. معمولا فرم قرارداد خونه ها استاندارد مشخصی داره و میتونید خودتون و صاحبخونه فرم رو پر کنید. اصل قرارداد پیش شما میمونه. یک فرم جدا هم برای معایب و نقص های خونه هست که با صاحبخونه خونه رو چک میکنید و یادداشت میکنید. همچنین یه فرم برای تحویل کلیدها هست که باید تکمیل کنید.
۷. روزی که خونه رو تحویل میگیرید، از کنتور برق برای اطمینان عکس بگیرید. معمولا هزینه برق جداگانه حساب میشه و جز Nebenkosten نیست. صاحبخانه با شرکت توزیع برق هماهنگ میکنه و براتون قرارداد جدید میفرستن که ماهیانه پول برق رو پرداخت کنید. مبلغ ماهیانه رو خود شرکت براساس متراژ و منطقه خونه تعیین میکنه. اگرکمتر از این مبلغ مصرف کنید، سال آینده مبلغ کمتری رو براتون درنظر میگیرن و بالعکس. اگرم فکر میکنید مبلغ ماهیانه بیشتر از مصرف ماهیانه شماست، میتونید مکاتبه کنید و بگید فقط از چه وسایلی استفاده میکنید و مثلا یک نفر هستید. برای من ۵۰ یورو تعیین شده بود که بعد از مکاتبه ۳۵ یورو شد. بنابراین قبل از قرارداد از هزینه تخمینی برق هم مطلع بشید.
۸. معمولا هزینه شوفاژ و آب توی Nebenkosten جا میگیره.
۹. اگر خونه پارکینگ داره و شما فعلا ماشین ندارید، میتونید با هماهنگی ضمنی از صاحبخانه، پارکینگ رو کرایه بدین. بسته به محل زندگی میشه بین ۴۰ تا ۸۰ یورو ماهیانه کرایه داد.
۱۰. بلافاصله برای خونه بیمه خریداری کنید. سایت Check24 بهترین گزینه برای خریدHausratversichrung هست.
۱۱. معمولا خونه هایی که توی سایت عکس ندارن یا خونه هایی که املاکی ها ازش عکس نمیزارن، اوضاع خوبی ندارن. شاید همیشه اینجور نباشه اما در جریان باشید.
امیدوارم تونسته باشم کامل بگم و همه دوستان خونه مناسب خودشون رو پیدا کنن.
? با دویچهوله فارسی، آلمانی بیاموزید!
۱۵) ماه
در این درس نام ماههای سال در زبان آلمانی را یاد میگیرید.
دویچهوله فارسی در بخش آموزش زبان آلمانی مجموعهای به نام Deutschtrainer برای یادگیری آسانتر این زبان منتشر کرده است. یکصد درس به شکل ویدیویی آماده شده و هر روز یکی از این ویدیوها بر روی شبکههای اجتماعی دویچهولهفارسی منتشر میشود. در کانال تلگرام دویچهوله فارسی (t.me/dw_farsi) با هشتگ “آموزش_آلمانی_با_دویچهوله_فارسی” نیز میتوانید این ویدیوها را دریافت کنید.
مجموعه کامل این ویدیوها روی سایت ما نیز قابل دسترسی هستند:
با استفاده از Deutschtrainer میتوانید بهشکلی کارا واژههای پایه و روزمره زبان آلمانی را یاد بگیرید و مهارت خود در تلفظ این زبان را بهبود ببخشید. ۱۰۰ درس این دوره دوزبانه (فارسی – آلمانی) تنظیم شده و بخشهای مهمی از حوزههای واژگانی را پوشش میدهند، از سلام و احوالپرسی گرفته تا مراجعه به پزشک، خرید و جستجوی آپارتمان. این درسها را میتوان بر حسب علاقه و نیاز آموخت. این دوره در چارچوب برنامه اروپایی مشترک مرجع برای زبانها برای زبانآموزان سطح A1 و A2 تهیه و تنظیم شده است.
آموزش آلمانی با دویچهوله_فارسی
? با دویچهوله فارسی، آلمانی بیاموزید!
۱۶) روزهای هفته
از دوشنبه تا یکشنبه، از دیروز تا پسفردا؛ در اینجا با نام روزهای هفته و دیگر واژگان مهم مربوط به اوقات روز آشنا میشوید.
دویچهوله فارسی در بخش آموزش زبان آلمانی مجموعهای به نام Deutschtrainer برای یادگیری آسانتر این زبان منتشر کرده است. یکصد درس به شکل ویدیویی آماده شده و هر روز یکی از این ویدیوها بر روی شبکههای اجتماعی دویچهولهفارسی منتشر میشود. در کانال تلگرام دویچهوله فارسی (t.me/dw_farsi) با هشتگ “آموزش_آلمانی_با_دویچهوله_فارسی” نیز میتوانید این ویدیوها را دریافت کنید.
مجموعه کامل این ویدیوها روی سایت ما نیز قابل دسترسی هستند:
با استفاده از Deutschtrainer میتوانید بهشکلی کارا واژههای پایه و روزمره زبان آلمانی را یاد بگیرید و مهارت خود در تلفظ این زبان را بهبود ببخشید. ۱۰۰ درس این دوره دوزبانه (فارسی – آلمانی) تنظیم شده و بخشهای مهمی از حوزههای واژگانی را پوشش میدهند، از سلام و احوالپرسی گرفته تا مراجعه به پزشک، خرید و جستجوی آپارتمان. این درسها را میتوان بر حسب علاقه و نیاز آموخت. این دوره در چارچوب برنامه اروپایی مشترک مرجع برای زبانها برای زبانآموزان سطح A1 و A2 تهیه و تنظیم شده است.
آموزش آلمانی با دویچهوله_فارسی
? با دویچهوله فارسی، آلمانی بیاموزید!
۱۶) روزهای هفته
از دوشنبه تا یکشنبه، از دیروز تا پسفردا؛ در اینجا با نام روزهای هفته و دیگر واژگان مهم مربوط به اوقات روز آشنا میشوید.
دویچهوله فارسی در بخش آموزش زبان آلمانی مجموعهای به نام Deutschtrainer برای یادگیری آسانتر این زبان منتشر کرده است. یکصد درس به شکل ویدیویی آماده شده و هر روز یکی از این ویدیوها بر روی شبکههای اجتماعی دویچهولهفارسی منتشر میشود. در کانال تلگرام دویچهوله فارسی (t.me/dw_farsi) با هشتگ “آموزش_آلمانی_با_دویچهوله_فارسی” نیز میتوانید این ویدیوها را دریافت کنید.
مجموعه کامل این ویدیوها روی سایت ما نیز قابل دسترسی هستند:
با استفاده از Deutschtrainer میتوانید بهشکلی کارا واژههای پایه و روزمره زبان آلمانی را یاد بگیرید و مهارت خود در تلفظ این زبان را بهبود ببخشید. ۱۰۰ درس این دوره دوزبانه (فارسی – آلمانی) تنظیم شده و بخشهای مهمی از حوزههای واژگانی را پوشش میدهند، از سلام و احوالپرسی گرفته تا مراجعه به پزشک، خرید و جستجوی آپارتمان. این درسها را میتوان بر حسب علاقه و نیاز آموخت. این دوره در چارچوب برنامه اروپایی مشترک مرجع برای زبانها برای زبانآموزان سطح A1 و A2 تهیه و تنظیم شده است.
آموزش آلمانی با دویچهوله_فارسی
نتایج
Accepted
1- ترم تحصیلی اقدام شده : Sommer Semester 2019
2- مقطع اقدام شده : Master
3- مقطع تکراری : خیر
4 – رشته و دانشگاه اقدام شده:
TU Berlin ✔
TU München ❌
TU Darmstadt✔
RUHR Bochum✔
Uni Stuttgart ✔
5- نوع درخواست پذیرش: مستقیم
6- دانشگاه مبدا
لیسانس: شهید بهشتی
فوق لیسانس: دانشگاه صنعتی شریف (انصراف دادم برای ادامه تحصیل در آلمان)
7- معدل لیسانس 13.2
8- مدرک زبان : TestDaF 5544
9- رزومه: رزومه ی کاری به اون شکل مرتبطی به غیر از چندماه کار توی پروژه ی ساخت و ساز نداشتم
یه مدرک رتبه ی دوم استان در جشنواره ی جوان خوارزمی (مربوط به دبیرستان بود)
رتبه ی ۱۹۱ کنکور ارشد و ۱۸۰۰ کنکور سراسری
10- سن: ۲۶
11- جنسیت : مرد
12 – میزان و موسسه بورس: —
13 – مدت زمان دریافت ویزا: ۳۰ روز
15 – پیشنهاد دریافت ویزا:
اول از همه اینو بگم که بنده نماد بدموقع اقدام کردن واسه همه ی مراحل کارم وگرنه دوسال پیش باید میرفتم. من زبان آلمانی رو در حین دوره ی لیسانس تموم کردم (تا آخر C1) و تا اومدم لیسانسمو تموم کنم و پاسپورتمو بگیرم که بتونم درخواست وقت سفارت بدم (به دلایلی) زمان زیادی طول کشید و نتیجه این شد که من دسامبر ۲۰۱۷ بالاخره درخواست دادم و ۱۶ ماه(تا آخر مارچ ۲۰۱۹) منتظر وقت مصاحبه بودم و همین باعث شد که من یه بار برای سامر ۲۰۱۸ پذیرش بگیرم بعد دوباره برای وینتر ۲۰۱۸ و در آخر سامر۲۰۱۹ که بالاخره به این رسیدم:)
من معدل پایینی داشتم ولی مثلا نمره ی زبانم یا موتیویشنی که نوشته بودم(این موتیویشن خیییلی مهمه وقت بزارید واسش) خوب بود و خب شاید قبولی تو شریف هم بی تاثیر نبوده باشه(مطمئن نیستم) ولی به هرحال من از بین دانشگاهایی که فرستادم فقط مونیخ بود که رزومه م رو قبول نکرد و البته آخن که یه ایراد عجیب گرفت به واحدایی که پاس کردم و گفت مطابقت نداره (در حالی که درسای لیسانس عمران کل دنیا یه چیزه) ولی بقیه برای سه ترم پیاپی بم پذیرش دادن
نکته ی بعدی اینکه من روز مصاحبهم(۳۱ مارس) با روز شروع کلاسام توی دانشگاه ت او برلین یکی بود و من در واقع دقیقه ی ۹۰ داشتم تازه درخواست ویزا میدادم ولی دانشگاه طی مکاتباتی لطف کرد و تا ۲۰ می وقت داد واسه ثبت نام و من هم اینو به سفارت گفتم که وقت زیادی ندارم واسه ویزا
خلاصه، روز مصاحبه همه چی خیلی مِلو و بدون استرس پیش رفت و من تمکن مالی رو هم با خودم نقد توی پاکت بردم که اصن حتی چک نکرد بشمره.. هیچ سوال خاصی هم نپرسید.. میتونم بگم چاق سلامتی کردیم و فقط آخرش گفت این تست دافت خیلی قدیمیه که، منم گفتم از اونموقع تدریس میکردم آلمانی، نتیجتا دوتا سوال آلمانی ازم پرسید و منم جواب دادم و دیگه هیچی
فقط اشتباهی که کرده بودم مدارکمو مهر پشتشو کپی نگرفته بودم که اونجا مجبور شدم تو سفارت کپی بگیرم و ۵۰ تومن پول بی زبون رو حروم کنم.. ضمنا من به سفارت نگفتم که شریف درس خوندم که یه وقت گیر ندن پس چرا میخوای انصراف بدی بری آلمان.
بعد یک ماه زنگ زدم سفارت که مثلا پیگیری کنم ببینم ویزام در چه مرحله ایه (که البته از ۸ تا ۸:۴۵ یا بوق اشغال میزد یا ورنمی داشتن) به خانومه گفتم شماره پرونده م رو و بعدش گفت که شما ویزات دیروز اومده فقط هنوز لیست آپدیت نشده
ضمنا اینم خوبه تعریف کنم که من چون برلین میخواستم برم اوضاع خونه خیلی خراب بود و یک ماهی من دنبال اتاق بودم.. برای WG هم خیلی تحویلم نمیگرفتن تا آخر یه شرکتی که قبلا ۴..۵ بار درخواست فرستاده بودم و میگفت جا نداریم بالاخره تسلیم شد و یه اتاق ۳۰۰ یورویی بهم داد (اینو گفتم که بگم واسه شهرای بزرگ یه کم زودتر دست بجنبونید و ناامید هم نشید)
خلاصه این که این داستان دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره حرص هم نخورید
و توصیه میکنم زبان کشوری که میخواید توش درس بخونید رو یاد بگیرید.. حتی اگه رشته تون به انگلیسیه
موفق باشید و خوش و خرم
علی
هلفن، دانشنامه رایگان آلمان
____
تمام متون تجربیات و نتایج دوستان براساس تجربه و نظر شخصی افراد کانال و یا پرونده های هلفن پلاس است. به عنوان قانون یا اصل نباید در نظر گرفت
نتایج
Accepted
1- ترم تحصیلی اقدام شده : winter 2019
2- مقطع اقدام شده : Master
3- مقطع تکراری : بله
لیسانس ریاضی کاربردی
ارشد حسابداری
4 – رشته و دانشگاه اقدام شده:
Leibniz Hannover ✔ Informatik
Bremen✔ Mathematik
با پذیرش هانوفر رفتم سفارت
5- نوع درخواست پذیرش: مشروط
6- دانشگاه مبدا
لیسانس: خوارزمی
فوق لیسانس: علوم و تحقیقات تهران
7- معدل لیسانس 12.89
معدل ارشد 18.51
8- مدرک زبان : ب1 با میانگین 72 البته تا آخر ب2 رو خوانده بودم و از موسسه ام گواهی شرکت در کلاس بردم
9- رزومه: 5 سال سابقه کار حسابداری
10- سن: 30
11- جنسیت : زن
12 – میزان و موسسه بورس:
13 – مدت زمان دریافت ویزا: 10 روز
راستش من میخواستم برای ریاضی دانشگاه هانوفر اپلای کنم ولی مدارکم به موقع نرسید و ایمیل زدم و خواهش کردم برای اینفورماتیک در نظر بگیرنش
که خوشبختانه انجام دادن (ترم تابستان)
و کلا دانشگاه خیلی خوب برخورد کرد حتی 2 روزبعد از اینکه ازشون خواهش کردم که دیفر کنن برای ترم زمستان برام نامه دیفر پست کردن
و اینکه چون پذیرش مشروط داشتم برای روز مصاحبه کلاس زبان هم نوشتم
روز مصاحبه خیلی استرس داشتم چون خیلی ها بهم گفته بودن که ممکنه به خاطر معدل پایین لیسانس, ب1 با نمراتی که خیلی بالا نبودن و همین طور ارشد مجدد و سابقه کاری که به اینفورماتیک مربوط نبود ریجکت بشم یا کنسول باهام مصاحبه کنه پس من همش منتظر تلفن از طرف سفارت بودم ولی بهم زنگ نزدن و بارکدم دقیقا 4 هفته بعد از مصاحبه اومد توی سایت و چک امنیتی هم نخوردم
برای روز مصاحبه آفیسر فقط ازم پرسید همسرتم باهات میاد که من گفتم بله و کلا یک کلمه هم باهام آلمانی حرف نزد
کلا هیچ دروغی نگفتم توی این پروسه و به نظرم اونا این رو متوجه میشن
من قبلا دو بار برای ویزای شنگن رفته بودم سفارت که دفعه دوم آفیسر بهم گفته بود محل کارت هنوز فلان شرکته که من خیلی تعجب کردم و بعد فهمیدم همه چیز رو توی سیستمشون دارن
البته اینم بگم دفعه دومی که برای ویزای شنگن اقدام کرده بودم ریجکت شدم که این رو هم توی فرم توی قسمت مربوطه نوشته بودم
توی روز مصاحبه خیلی مهمه مدارکتون مرتب باشه من روز مصاحبه ام یکشنبه بود و من نفر اول بودم
با گیره کاغذ مدارک رو جدا کرده بودم و حسابی هم وسواس به خرج داده بودم
خیلی دوست داشتم اینا رو بنویسم چون خودم به خاطر معدل و مدرک زبان و غیره خیلی استرس داشتم و نا امید بودم امیدوارم تجربه من به شما کمک کرده باشه
براتون آرزوی موفقیت میکنم
هلفن، دانشنامه رایگان آلمان
____
تمام متون تجربیات و نتایج دوستان براساس تجربه و نظر شخصی افراد کانال و یا پرونده های هلفن پلاس است. به عنوان قانون یا اصل نباید در نظر گرفت
نتایج
Accepted
1- ترم تحصیلی اقدام شده : winter 2019
2- مقطع اقدام شده : Master
3- مقطع تکراری : خیر
4 – رشته و دانشگاه اقدام شده:
TU Clausthal ✔ Informatik
5- نوع درخواست پذیرش: مشروط
6- دانشگاه مبدا :
صنعتی خاتم الانبیا – مهندسی کامپیوتر – نرم افزار
7- معدل لیسانس 12.07
۱۲ ترمه
8- مدرک زبان : ب1 (۷۶-۷۴-۷۰-۶۰) گوته
9- رزومه: یکسال و نیم سال سابقه کار مرتبط
10- سن: ۲۷
11- جنسیت : مرد
12 – میزان و موسسه بورس: X
13 – مدت زمان دریافت ویزا: ۲۹ روز
از روزی که زبان آلمانی رو شروع کردم، بخاطر معدل پایین و تعداد ترم بالا (که بخاطر مشکل با دو تن از اساتید (مثلا اساتید) استرس زیاد داشتم و اطرافیانم نیز خوشبین به ویزا گرفتن من نبودن.
ولی تو تموم مراحل مثبت فکر کردم و انگیزم و حفظ کردم. تمکن مالیم رو ارزی گرفتم که احساس میکنم خیلی گزینه بهتریه تا حساب های ریالی.
روز مصاحبه،نوبت من ساعت۸ بود، ولی من ساعت ۷ رفتم داخل سفارت و بعد از تحویل پاسپورت، پنج دقیقه بعد مصاحبم شروع شد. نفر قبلی مدارکش کامل نبود،خیلی خیلی بد باهاش رفتار شد،ولی مدارک من کامل و مرتب بود و مسوول اونجا هم رفتار خیلی محترمانه ای رو با من داشت. تقریبا ۴۵ دقیقه مصاحبه طول کشید و از تمام مدارک من از من سوال پرسید که ۷۰٪ سوال ها به زبان آلمانی پرسیده شد.
پیشنهاد من تو این مرحله خونسرد بودن و رفتار فوق العاده محترمانه با مسوول سفارت هست.
کامل و مرتب بودن مدارک که از همه مهمتر.
نهایتا مسوول اونجا سوال پرسید که چرا یک تایل زبان رو کم شدی؟ منم صادقانه جواب دادم چون سخت بود و ازم پرسید هنوز دارم زبان میخونم؟ گفتم بله. گفت مدرکی اوردی؟ گفتم فکر میکردم سفارت فقط مدارک گوته و اواس د قبول میکنه و میتونم به عنوان نقصی مدرک ارایه بدم که گفت نمیخواد و گفت حس میکنم با این معدل،این زبان کم باشه!
(پیشنهاد بعدی: مدارک اضافه همراه داشته باشید ولی بهشون ندید تا خودشون ازتون بخوان،چون ممکنه با اینکارتون وقتشون و بگیرید و باعث عصبانیتشون بشید)
نهایتا درحالی که انتظار ریجکتی رو میکشیدم و خوشبینانه اینکه با ارایه یک مدرک زبان بالاتر ویزا بهم بدن، بعد از ۲۹ روز شمارم تو پی دی اف سفارت اومد و بدون نیاز به هیچ مدرک اضافه تری،ویزای من و بهم دادن.
پیشنهاد آخر من هم به دوستان اینه که مدارکی که ارایه میدن،هم سطح هم باشن. مثلا من که معدلم پایینه،انگیزه نامه خیلی قوی و پیچیده شاید باعث ریجکتیم میشد یا قبولی از یه دانشگاه سطح بالا و یا برعکس، اگه شرایط خوبی دارین، با قبولی یک دانشگاه سطح پایین و… نرید.
مثبت فکر کنید و مطمن باشید اگه هدف و انگیزه داشته باشین،قطعا ویزاتون زودتر از چیزی که فکر میکنید،به دستتون میرسه،دقیقا مثل خودم.
موفق باشید.
هلفن، دانشنامه رایگان آلمان
__
تمام متون تجربیات و نتایج دوستان براساس تجربه و نظر شخصی افراد کانال و یا پرونده های هلفن پلاس است. به عنوان قانون یا اصل نباید در نظر گرفت
اعلام برنده قرعه کشی بلیط رایگان کنسرت گروه بمرانی در هامبورگ ویژه تیم هلفن:
?تسهیلات جدید برای تردد مشمولان غایب خارج از کشور
?”اداره سرمایه انسانی سرباز” ستاد کل نیروهای مسلح از ارائه تسهیلاتی به مشمولان غایب خارج از کشور خبر داد.
?موسی کمالی به خبرگزاری ایسنا گفته: “برابر این تسهیلات مشمولان غایب سربازی مقیم خارج از کشور که حداقل سه سال در خارج از کشور اقامت داشته باشند، میتوانند حداکثر سه ماه و برای دو بار در سال در کشور تردد کنند.”
?پیشتر باید سه سال از غیبت مشمول ایرانی مقیم خارج کشور میگذشت تا بتواند وارد کشور شود؛ اما بر اساس تسهیلات جدیدشرط زمان غیبت حذف شده است.
منبع : بیبیسی فارسی
ماجرای یک مستند ساز (مرتبط با گزارش اخیر شبکه بی بی سی فارسی از وضعیت دانشجویان ایرانی در بوخوم!)
نظر من در خصوص گزارش بیشتر به این قضیه بر میگرده که چرا از ارگان و بانک هایی که خواست مصاحبه کنه رد کردن! به نظرم این تا حد زیادی ضعف یک گزارشگر یا خبرنگار رو نشون میده. اگر کسی بود که میتونست با مصاحبه نکردن اونا نتیجه رو به نفع خودش تموم کنه و به عبارت دیگه آبرویی برای اونا نمیذاشت اونا با درخواستش با یه حساب دو دوتا چهارتا به این میرسیدن که جواب دادن بهتر از فرار کردن هست!
ضعیف ترین بخش گزارش همین بود و مابقی مشکلاتی هست که ماها کم وبیش باهاش در ارتباطیم و هممون باهاش جنگیدیم و میجنگیم مثل هر شخصی تو دنیا که نمیخواد زندگی یکنواختی داشته باشه!
اما ماها این جامعه ایرانی منظورمه نیاز داریم به یک نفر یا گروه اسمشو بذاریم حق بگیر یا یک گزارشگری که وقتی درخواست میده طرف بدونه اگه به این شخص نه بگه انگار به چندین هزار نفر rechtsfähig نه گفته و باید یجورایی با این جماعت بجنگه تا آبروشو برگردونه یا حتی شاید به دعوای حقوقی برسه ترجیح میده مصاحبه کنه و مهمتر اینکه برای حلش تلاش کنه!
شما حق داری فارغ از هر ملیتی حساب بانکی داشته باشی! یه قانون بیار که این حق رو ازت بگیره! آیا اثبات شده شما به برنامه هسته ای که شامل تحریم هاست ارتباطی داری؟ مثل این میمونه که یک نفر سیاه پوست بره توی بانک و به خاطر رنگ پوستش براش این حق رو قایل نشن! از ملیت ایرانیمون پشیمون نیستیم اما مگه ما ملیت خودمون رو انتخاب کردیم که بخاطرش یک حق رو نسبت به بقیه از ما میگیرین؟!
الان داشتم با صاحبخونه ام در مورد پول zdf که بهش میگیم صحبت میکردم! در اصل ما پولی به این شبکه نمیدیم! این سیستم ZDF,ARD, Radio Deutschland چون شرکت قانونی و دارای حق هستن برای اینکه پولی اصطلاحا به جیب بزنن به یک سیستم rechtsunfähig به اسم Beitragsservice مسیولیت پول زور گرفتن دادن!دقت کنین این شرکت هیچ حقی نداره! اینو تو وبسایتشون هم میتونین بخونین خیلی ریز اون وسطا بهش اشاره جزیی شده! نامه میاد براتون ماهنونگ و… اما آلمان هم قانونش میگه چنین نامه ای باید در وهله اول یک Beamter با اسم و فامیل کامل و امضای درست(تاکید میکنم امضای درست نه صرفا یک خط کشیدن) و در مرحله دوم امضای یک richter زیرش باشه! اصلا به چه حقی اجازه داره بخواد بیاد تو خونه شخصی ببینه وضعیت اقتصادی و اموالش چطوره! حالا همین گزارشگر یک گزارش قبلا ضبط کرده دعوتتون میکنم برید ببینید! هیچ حقی گرفته و هیچ مطالبه گری نمیشه!فقط مستند سازی میشه! من هنوز هم برام سواله بر اساس کدوم قانون Datenschutz آوسلندربهورده یا بورگاآمت اسم و فامیل و آدرس منو به این شرکت داده! مگه من جایی رو امضا کردم که این حق رو بهشون بدم! (در کل این قانون ZDF رو به حکم دادگاه توبینگن به تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۱۵ ارجاع میدم)
این رو بهتون میگم قانون یاد بگیرین! اسم خارجی شما به هیچ عنوان نباید به کسی این اجازه رو بده که شمارو تعمه کنه!
هیچ قراردادری رو بدون خوندن امضا نکنین! پشت تلفن بیخودی Ja نگین! به کسی تو خیابون اجازه ندین بهتون دستور بده شما تو آلمان هستی پس باید آلمانی حرف بزنی! به شما اجازه اقامت داده شده پس حق زندگی به عنوان یک شهروند دارید که حداقل Grundgesetz آلمان و تمام قوانینی که از لفظ Jeder به معنی هر شخص استفاده شده متناسب با شماست. و مهمتر از همه یاتون نره از کجا اومدین و به کجا میخواین برید!
در آخر دعتتون میکنم به خوندن
Art. 3 Abs. 3 Grundrechte(GG für die Bundesrepublik Deutschland( :
Niemand darf wegen seines Geschlechtes, seiner Abstammung, seiner Rasse, seiner Sprache, seiner Heimat und Herkunft, seines Glaubens, seiner religiösen oder politischen Anschauungen benachteiligt oder bevorzugt werden. Niemand darf wegen seiner Behinderung benachteiligt werden.
هیچ شخصی نباید به خاطر جنسیت، نسب، نژاد، زبان، زادگاه، عقیده، دیدگاه مذهبی و یا
سیاسی خود مورد تبعیض قرار گیرد یا از مزیتی بهره مند گردد. هیچ کس نباید به خاطر معلولیتش مورد تبعیض واقع شود.
نویسنده
هانوفر جولای ۲۰۱۹
هزینه ویزا سفارت
از ابتدای سال ۲۰۲۰ میزان مبلغ همراه دانشجو( سالیانه )از ۸۶۴۰ یورو به ۱۰۲۳۶ یورو افزایش پیدا خواهد کرد.
Ab dem 1. Januar 2020 erhöht sich der angenommene jährliche Regelbedarf, der bei Visumbeantragung auf das Sperrkonto eingezahlt sein muss auf 10.236 Euro. Der erhöhte Betrag gilt für alle Visa-Anträge, die ab dem 1. September 2019 gestellt werden.
منبع : اداره مهاجرت آلمان
هلفن دانشنامه رایگان آلمان
???
گروه تجربیات سفارت آلمان در تهران – هلفن
۱. هرگونه پرسش و پاسخی و ارسال نظر در این گروه ممنوع میباشد.
۲. فقط و فقط لطفا تجربیات خود را به فارسی از مصاحبه سفارت خود با چارچوب زیر ارسال کنید.
۳. نظرات شما در گروه توسط افراد مرتبط نیز دیده میشود!
۴. توهین به کارکنان سفارت ممنوع است.
⬇️⬇️⬇️
نتایج
نتیجه ویزا : قبول/رد
تاریخ ایمیل اول :
تاریخ مصاحبه :
نوع پذیرش و مقطع : مستقیم/مشروط به مدرک سطح …. – کالج/لیسانس/ارشد/دکترا
دانشگاه مقصد :
ترم تحصیلی اقدام شده:
مقطع مجدد : بله/خیر
سطح زبان :
آیا گپ تحصیلی داشتید (درصورت بله : آیا توجیه کردید؟) : بله/خیر
نقصی مدرک :
مدت زمان دریافت ویزا :
تجربیات و نظرات خود را بنویسید :
هلفن، دانشنامه رایگان آلمان
__
تمام متون تجربیات و نتایج دوستان براساس تجربه و نظر شخصی افراد کانال و یا پرونده های هلفن پلاس است. به عنوان قانون یا اصل نباید در نظر گرفت
〰️〰️〰️〰️〰️
لینک گروه تجربیات سفارت – هلفن :
〰️〰️〰️〰️〰️
لینک گروه پرسش و پاسخ هلفن در بیو کانال موجود میباشد.
ایران
شما هم بدونین!
شرکت آلمانی Thyssenkrupp AG با حدود ۱۶۰ هزار کارمند و حجم معاملات حدود ۴۲ میلیارد یورو سالیانه واقع در شهر Essen از بزرگترین شرکت های صنعت فولاد(و موارد دیگر).
در سال هاى نخست دهه هفتاد ميلادى، كارخانجات عظيم فولادسازى كروپ آلمان كه مركز آن در شهر ”اسن” قرار داشت دستخوش بحران شديد مالى شد و مى رفت تا اعلام ورشكستگى كند. محمد رضا پهلوى آخرين شاه ايران، كه از يكسو با افزايش شديد بهاى نفت به منابع مالى سرشارى دست يافته بود و از سوى ديگر مناسبات اقتصادى و سياسى بسيار گرمى با آلمان برقرار كرده بود، با تزريق چند ميليارد مارك، اين واحد عظيم توليدى را از ورشكستگى نجات داد و به اين ترتيب دولت ايران صاحب نزديك به ۳۰ درصد سهام كروپ شد.
منبع : آرشیو دویچهوله
( شهر Essen جدیدا برای تضمین مالی دانشجو پول بلاک میکنه و قرارداد کار به جای پشتوانه مالی قبول نمیکنه. خیلی از دانشجوهای ایرانی مجبور به ترک این شهر شدن! )
بردیا
? دانشجویان مشمول خارج از کشور که از معافیت تحصیلی استفاده می نمایند, پس از اتمام تحصیل , انصراف یا ترک تحصیل و یا اخراج از دانشگاه در صورت داشتن سه سال اقامت در خارج از کشور، می توانند مهر خروج ویژه مشمولان غایب خارج از کشور را بلافاصله پس از تاریخ ورود به غیبت دریافت نمایند.
? تاریخ ورود به غیبت باید توسط مراجع رسمی در ایران به سفارت اعلام گردد.
? پیش از این دانشجویان مشمول، به شرط گذشت سه سال از تاریخ ورود به غیبت می توانستند از مهر خروج ویژه مشمولان خارج از کشور استفاده نمایند که در قانون جدید این شرط حذف شده است.
? دانشجویان مشمول برای دریافت این مهر خروج بایستی اقدامات زیر را بترتیب انجام دهند:
۱- تایید مدرک فارغ التحصیلی، انصراف یا ترک تحصیل و یا اخراج توسط سفارت (از طریق سامانه تاک tak.mfa.ir)
۲- بروز رسانی وضیعت خود در” سامانه نشا” و تکمیل تعهدنامه و مدارک مورد نیاز توسط متقاضی و ارائه به وزارت علوم توسط بستگان در ایران
۳- مراجعه بستگان در ایران به وزارتین علوم و یا بهداشت( با توجه به رشته تحصیلی) جهت لغو معافیت تحصیلی.
3- ارائه گواهی لغو معافیت تحصیلی و ضبط وثیقه توسط بستگان به اداره امور اجتماعی وزارت امور خارجه در تهران جهت اعلام به سفارت.
4- پس از حصول اطمینان از ارسال نامه شروع غیبت از وزارت امور خارجه به این سفارت ، متقاضی می تواند با مراجعه حضوری و یا ارسال مدارک به سفارت نسبت به درخواست مهر خروج اقدام نمایند.
توجه: قبل از تاریخ شروع غیبت امکان دریافت مهر خروج ویژه مشمولان غایب خارج از کشور وجود ندارد.
اطلاعاتی درخصوص درخواست ویزای ملی
از تاریخ اول اکتبر 2019 (برابر با 9/7/1398) باید همهی مدارک مربوط به درخواست ویزای ملی را بهمراه ترجمهی آنها به زبان آلمانی ارئه نمایید. لطفاً توجه داشته باشید که فقط درخواستهایی پذیرفته شده و مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت که مدارک مربوط به آنها بصورت کامل تحویل داده شده باشند.
روادید ملی همان روادید ورود برای اقامت بلندمدت با هدف و منظوری خاص می باشد (بیش از 3 ماه) که در قانون پیش بینی شده است. این نوع روادید معمولاً برای مدتی مشخص، در برخی موارد خاص تا یک سال، صادر می گردد. بسته به هدف از اقامت، می بایست پس از ورود به آلمان، مجوز اقامت آلمان درخواست گردد.
سفارت آلمان در تهران